Dažniausiai girdimi mitai apie avalynę | KaunoDiena.lt

DAŽNIAUSIAI GIRDIMI MITAI APIE AVALYNĘ

  • 7

Būtų praktiškai neįmanoma įsivaizduoti savo kasdienybės be avalynės – tai vienas pagrindinių garderobo elementų, kuris užtikrina žavią išvaizdą ir maksimalų komforto jausmą. Nors pakankamai dažnai tenka papildyti batų lentynas nauju apavu, vis dar egzistuoja ne vienas gajus mitas apie avalynės pasirinkimą. Šį kartą aptarsime populiariausius iš jų – pasitikrinkite, ar patys nebuvote patikėję šia informacija.

Minkštesnė ir lengvesnė avalynė garantuoja didesnį komfortą

Nors gali pasirodyti, kad lengvesni batai leidžia jaustis taip, tarsi jų iš viso neavėtume, sunkesnis apavas ne visais atvejais yra blogesnis pasirinkimas. Priešingai: didesnį svorį neretai nulemia tvirtesnės medžiagos ar papildomos technologijos, tad tokia avalynė dažnu atveju gali garantuoti didesnį komfortą. Dėl to prieš priimant sprendimą geriausia pasidomėti, kokios priežastys lemia didesnį batų svorį.

Didesnį svorį neretai nulemia tvirtesnės medžiagos ar papildomos technologijos.

 

Panaši situacija yra ir kalbant apie jų minkštumą: nors tokia savybė asocijuojasi su komfortu, iš tiesų apavas gali neužtikrinti reikiamos atramos ir amortizacijos, tad ir patogumas nebus toks, kaip tikėtasi. Dėl to ir vėlgi nereikėtų „aklai“ rinktis kuo minkštesnių batų: turėtumėte atrasti optimalų balansą tarp minkštumo ir jų stabilumo.

Geriausiems batams reikia didžiausių išlaidų

Kaina iš dalies yra vienas iš batų kokybės indikatorių: naujausios technologijos ir kokybiškos medžiagos iš tiesų padidina avalynės vertę. Visgi likusi kainos dalis priklauso nuo kompanijos žinomumo, marketingo sprendimų, tendencijų ir kitų panašių aspektų. Tai reiškia, kad apie avalynės kokybę vien pagal kainą spręsti būtų klaidinga – kartais net ir mažiau kainuojantis apavas gali būti patoguss ir ilgaamžis.

Likusi kainos dalis priklauso nuo kompanijos žinomumo, marketingo sprendimų, tendencijų.

 

Žiemai pakanka vienų batų

Nors „išgyventi“ žiemą įmanoma ir su vienais batais, siekiant maksimalaus komforto, verta pagalvoti apie dvi jų poras. Vieni batai turėtų būti šiltesni, su natūralių medžiagų pamušalu – jie gerai sulaikys šilumą žvarbiausiomis dienomis. Tuo tarpu kitus reikėtų rinktis su tekstiliniu pamušalu: tokia avalynė geriau garins drėgmę ir tiks aktyvesniam laiko leidimui. El. parduotuvėje Pigu.lt ilgaauliai batai ir aulinukai pasižymi plačiu asortimentu – čia tikrai surasite tokius, kurie tiks šaltajam sezonui.

Batus galima avėti tol, kol jie suplyšta

Taip, iš esmės batus galima avėti tol, kol nenukrenta jų padai ir vis dar tenkina išvaizda, tačiau reikėtų atsižvelgti ir į kitus veiksnius. Pavyzdžiui, jei pastebėjote, kad suprastėjo atrama, o komfortas nebėra toks, kaip anksčiau, verta pagalvoti apie pokyčius – priešingu atveju rizikuojate patirti skausmus ar ilgalaikes traumas. Kada gali tekti susidurti su panašia situacija, priklausys nuo to, kaip dažnai juos avėsite ir kaip kruopščiai avalynę prižiūrėsite – kai kuris apavas sėkmingai gali tarnauti ne vieną sezoną.

Vieni batai turėtų būti šiltesni, su natūralių medžiagų pamušalu.

 

Avalynė gali prasitampyti

Galbūt ir įmanoma batus šiek tiek pratempti, tačiau tai neturėtų tapti priežastimi juos įsigyti – patogiausiai jausitės tuomet, jei avalynė bus tinkama čia ir dabar. Ypač atsakingai turėtų būti pasirenkami sportbačiai moterims ir vyrams: nuo didesnio aktyvumo koja šiek tiek patinsta, tad svarbu, kad net ir tuomet pėda jaustųsi patogiai.

Tai nereiškia, kad turėtumėte pirkti per didelius batus – svarbiausia, kad juose netrūktų vietos. El. parduotuvėje Pigu.lt sportbačiai neretai pateikiami su išmatavimais, tad apsipirkimas neturėtų būti sudėtingas. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad pėdų dydžiai gali skirtis – norint išsirinkti sau tinkamus batus, reikėtų pamatuoti abi poras.

Nustoję tikėti visais šiais mitais, dar lengviau išsirinksite geriausiai Jums tinkančius batus, kurie patikimai tarnaus ne vieną sezoną. Jų įvairovės iš tiesų netrūksta – svarbiausia išsigryninti, kokios savybės iš tiesų yra svarbiausios.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Problemos buvo isigyti

Kai prisimenu soviet batus net nupurto

Vika

Kaina viena is kokybes indikatoriu? Namanau! Esu pirkusi batus urmo bazes viename skyriuje, kur pastoviai perku avalyne, nes lieku patenkinta kokybes ir kainos santykiu. Ir stai, pries keleta metu nusipirkau pusaulius batus uz 89 eurus ( tada tokia kaina buvo tikrai nemaza tokiems pusauliams). Dukrai batai labai patiko. Skambina man uz keliu dienu - "Danijos" parduotuveje stovi tie patys batai, tik ju kaina 159 eurai. Tie patys batai, o kaina beveik dvigubai didesne. Daugiau miesto parduotuvese batu neperku, ir toliau apsiperku tame paciame batu skyriuje urmo bazeje. Tuos batus ir dabar nesioju, o pries menesi nusipirkau tokius pacius naujus, tik siek tiek puosyba skiriami, nes batai patogus ir kokybiski.

susimastykit

Parodykite man nors vienus batus, kuriais įmanoma vaikščioti, kažkokia įsigimimo manija. GAL BARBĖMS JUOS GAMINA, BET TOKIŲ MAŽAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS