„#EnergySmartSTART“ programa stiprina bendradarbiavimą su inžinerinio ugdymo krypties gimnazijomis | KaunoDiena.lt

„#ENERGYSMARTSTART“ PROGRAMA STIPRINA BENDRADARBIAVIMĄ SU INŽINERINIO UGDYMO KRYPTIES GIMNAZIJOMIS

  • 0

Integruotos atsinaujinančiosios energijos bendrovės „Ignitis grupės“ inicijuota ir įvairias energetikų iniciatyvas jungianti ilgalaikė programa #EnergySmartSTART siekia stiprinti bendradarbiavimą su inžinerinio ugdymo krypties gimnazijomis. Programos iniciatyva siekiama gimnazijose populiarinti energetikos srities profesijas, skleisti žinias apie sektoriaus transformaciją, supažindinti su karjeros galimybėmis energetikoje.

#EnergySmartSTART programa edukacijos srityje bendradarbiauja su Klaipėdos Baltijos gimnazija, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) inžinerijos licėjumi, Kauno technologijos universiteto (KTU) inžinerijos licėjumi ir Šiaulių Simono Daukanto gimnazija. Su pora gimnazijų yra pasirašytos bendradarbiavimo sutartys, kuriomis įsipareigojama skatinti bendradarbiavimą, susijusį su mokymo(si) medžiagos, žinių dalijimusi ir energetikos sektoriui itin reikalingų profesijų žinomumo didinimu.

Pasak Vaivos Rutkauskaitės, #EnergySmartSTART edukacinių programų vadovės, pasaulyje nuolat auga energijos vartojimas, ne išimtis yra ir Lietuva. Didėjant elektros energijos poreikiui, vis aktualesnis tampa specialistų rengimas – Tarptautinės energetikos agentūros duomenimis, energetikos srityje dirbančių asmenų skaičius pasaulyje sparčiai artėja prie 70 mln.

„Išgyvename tikrą energetikos revoliuciją – pasaulis persiorientuoja nuo iškastinio kuro prie atsinaujinančiųjų energijos šaltinių. Reikalingos naujos kompetencijos ir naujas požiūris, o inžinieriams ir energetikams atsiveria itin plačios galimybės. Vertindami šių profesijų atstovų poreikį, pradėjome bendradarbiauti su inžinierius ruošiančiomis mokyklomis, kad bendromis jėgomis iš arčiau parodytume moksleiviams energetikos sektoriaus virsmą ir atsiveriančias perspektyvas“, – teigia V. Rutkauskaitė.

Klaipėdos Baltijos gimnazijos direktorė Jurgita Račkauskienė nurodo, kad bendradarbiavimas pagal #EnergySmartSTART programą atveria galimybių moksleiviams iš arčiau pažvelgti į naujausias energetikos aktualijas ir populiarinti profesiją tarp jaunuolių.

„Šiandien moksleiviai turi daug galimybių rinkdamiesi profesiją, todėl švietimo įstaigų ir verslo jėgų suvienijimas gali būti naujas postūmis populiarinant inžinerijos krypties studijas. Atsiveria naujų galimybių ne tik supažindinti moksleivius su naujausiomis energetikos tendencijomis, bet ir rengti įvairius edukacinius renginius, pažintines keliones, taip mokymosi procesą darant interaktyvų ir patrauklų“, – sako gimnazijos direktorė.

Įvairias energetikų iniciatyvas jungianti ilgalaikė programa #EnergySmartSTART inicijuota siekiant užbėgti už akių galimiems energetikos sektoriaus iššūkiams, tokiems kaip energetikos darbuotojų pakeičiamumas dėl pensinio amžiaus, kvalifikuotų energetikos sektoriaus darbuotojų trūkumas, ambicinga atsinaujinančiosios energijos strategija. Programa siekiama sudominti ir įtraukti žmones į energetikos kūrimą, paskatinti būti energetiškai sumanius, populiarinti energetikos sektoriui strategiškai svarbių studijų krypčių pasirinkimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS