„Igničio“ pavyzdžiu tarifus mažins „Enefit“, „Elektrum“ klientai jau moka mažiau | KaunoDiena.lt

„IGNIČIO“ PAVYZDŽIU TARIFUS MAŽINS „ENEFIT“, „ELEKTRUM“ KLIENTAI JAU MOKA MAŽIAU

Didžiausiai nepriklausomai elektros tiekėjai „Ignitis“ pažadėjus nuo liepos vienašališkai sumažinti fiksuotus tarifus iki 28 centų už kilovatvalandę (kWh), bendrovė „Enefit“ daliai klientų tai pasiūlys artimiausiu metu, o „Elektrum Lietuva“ teigia, kad jos klientai jau dabar moka mažesnę kainą.

Seimas praėjusią savaitę leido nepriklausomiems elektros tiekėjams vienašališkai pakeisti sutarties sąlygas mažinant kainas vartotojams. Apie tokį ketinimą tiekėjai turės informuoti vartotojus, o kartu su sąskaita jie privalės pateikti informaciją apie tą dieną jo siūlomą mažiausią kainą.  

Apie vienašališkai mažinamą kainą ketvirtadienį pranešė „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

„Nuo liepos 1 dinos „Ignitis“ vienašališkai sumažins kainą tiems klientams, kurie vis dar nepasirinko žemesnių kainų plano ir turi aukštesnį nei 28 centų už kWh tarifą. Kainą „Ignitis“ mažins iki 28 centų už kWh“, – feisbuke teigė D. Maikštėnas.

Bendrovės privačių klientų padalinio vadovas Andrius Kavaliauskas teigė, kad nepaisant to, gyventojams verta ir patiems pasikeisti planą, kurio kaina, tikėtina, būtų dar mažesnė.

A. Kavaliauskas pažymi, kad įstatymo pataisa „Ignitis“ naudosis vieną kartą siekiant apsaugoti tuos klientus, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių patys nepasikeičia plano į pigesnį.

Bendrovės „Enefit“ vadovas Vytenis Koryzna BNS sako, kad dalis jos klientų jau moka mažesnę kainą, o artimiausiu metu daliai brangiau mokančių vartotojų pateiks panašų į „Igničio“ siūlymą, kurį vertina kaip pamatuotą ir gerai apskaičiuotą, vertinant tiek rinkos situaciją, tiek vartotojų lūkesčius.

„Visiškai vienašališkai iki šiol nesame sumažinę, o visiems vartotojams, kurie turi didesnę kainą kaip 28 centai, pasiūlymą, be kita ko, pakankamai adekvatų ir panašų į „Igničio“, mes pateiksime artimiausiomis dienomis, jeigu ne valandiomis“, – teigė V. Koryzna.

Anot jo, mažesnes kainas jau moka bendrovės klientai, turintys trumpalaikius planus, o kainos mažinimas aktualus tik turintiems ilgalaikius planus.

„Elektrum Lietuvos“ vadovas Martynas Giga BNS teigė, kad bendrovės klientai jau moka mažiau nei 28 centus, todėl įmonei nereikės mažinti tarifų.

„Mes jau seniai tą darome, seniai sumažinome, iš principo mums nelabai aktualus tas dalykas. Mūsų kainos ir šiaip mažesnės, nelabai suprantu, kodėl jie turėtų likti su 28 centais. Mes pirmieji rinkoje pradėjome mažinti kainas (...) nuo vasario mėnesio, reagavome į rinkas“, – sakė M. Giga.

„Igničio“ siūlymą jis laiko ne geros valios ženklu, o politinio sprendimo rezultatu.

„Politinis spaudimas gavosi toks, kad jie iš tikrųjų turėjo sujudėti su mažinimu. Tai labiau reagavimas į politikus, o ne į gerą valią“, – sakė M. Giga.

Pirmąjį šių metų pusmetį už elektrą gyventojams valstybė kompensuoja iki 28 centų tarifo ribos, padengdama ne daugiau kaip 28,5 cento už kWh elektros kainos. Sprendimą, ar nuo liepos pratęsti kompensacijas, Vyriausybė ketina priimti gegužę.

Gegužės 2 dieną „Ignitį“ buvo pasirinkę 918,5 tūkst., arba 76 proc. visų buitinių vartotojų.

Gairės: Ignitis, tarifai, elektra
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kapsas

Na nejuokinkt garnio kad šie aferistai,spekuliantai savanoriškai sumažintų tarifą, greičiau jau mėnulis nukris į žemę nei jie sumažins tarifą bent puse cento.

.

STT, FNTT tyli, kaip vandens į burną prisisėmę. Žinoma, kai į valdžią sulindusiems vagims priklausančios kompanijos apiplėšinėja žmones,- viskas legalu ir teisėta. Balandžio mėnesio nord pool vidurkis - 7 centai už kW/h SEPTYNI CENTAI!!! Tai yra iš gyventojų jie nulupa 400% antkainį, o kur dar kompensacija už orą iš valstybės. Juk kai kurių sutartyse tarifai siekia po penkiasdešimt ir daugiau centų už kilovatvalandę...

D.

Sudariau sutartį 1,5 metų laikotarpiui po 24 centus, o "plėšė" po poros mėnesių visą laiką jau po 28 ! Irgi "vienašališkai"... Kada sugrąžins man ir valstybei pavogtus centukus ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS