J. Narkevičius nesvarsto „Lietuvos geležinkelių“ valdybos atleidimo | KaunoDiena.lt

J. NARKEVIČIUS NESVARSTO „LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ VALDYBOS ATLEIDIMO

Lietuvos pašto valdybą atleidęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako šiuo metu nesvarstantis atleisti ir „Lietuvos geležinkelių“ valdybos.

„Dėl „Lietuvos geležinkelių“ valdybos keitimo klausimas nesvarstomas. Yra darbo eiga, kurios metu su direktoriumi svarstomi darbai, kurie yra labai intensyviai vystomi. Tai yra procesas“, – po susitikimo su Lietuvos pašto valdyba BNS sakė J. Narkevičius.

„Šiai dienai mes nepriėjome prie kažkokio būtinumo svarstyti valdybą“, – sakė ministras.

Praėjusį ketvirtadienį Seimo Ekonomikos komitete paklaustas, ar nežada atšaukti ir „Lietuvos geležinkelių“ bei „Kelių priežiūros“ valdybų, J.Narkevičius sakė to nei patvirtinsiąs, nei paneigsiąs.

Ministras taip pat tikino, jog geležinkelio Kaišiadorys–Klaipėda ir Vilniaus mazgo elektrifikavimo konkurso auditas nėra pretekstas atleisti „Lietuvos geležinkelių“ valdybą.

„Faktas, kad auditas yra ne tam, kad atrastume kažkokias ydas valdybos ar kitų asmenų veikloje. Mes tiesiog kontroliuojame ir norime sužinoti, dėl kokių priežasčių tas procesas vyksta ilgiau nei dvejus metus“, – sakė J. Narkevičius.

Ministras neatmetė galimybės, kad elektrifikavimo konkursas bus išskaidytas dalimis.

„Profesionaliai norėjau sužinoti, dėl kokios priežasties, kokie veiksniai lėmė, kad konkursas buvo neskaidytas dalimis“, – teigė J. Narkevičius.

Įstrigus „Lietuvos geležinkelių“ beveik prieš dvejus metus skelbtam maždaug 250 mln. eurų vertės geležinkelio elektrifikavimo rangovo konkursui, susisiekimo ministro pavedimu atliekamas jo auditas. J. Narkevičius spalio pabaigoje BNS sakė, kad aiškinamasi, kokių pasekmių galėtų būti, jei konkursas bus nutrauktas.

Atleidus Lietuvos pašto valdybą, viešojoje erdvėje buvo svarstoma, kad panašus likimas gali laukti ir „Lietuvos geležinkelių“ bei „Kelių priežiūros“ valdybų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS