Ką 2017-aisiais planuoja Lietuvos maitinimo sektoriaus dalyviai? | KaunoDiena.lt

KĄ 2017-AISIAIS PLANUOJA LIETUVOS MAITINIMO SEKTORIAUS DALYVIAI?

  • 1

Lietuvos maitinimo sektoriaus dalyviai prakalbo apie planus 2017-aisiais.

,,Amber Food“ atidarys penkias maitinimo įstaigas

"Charlie pizza" picerijas valdantis maitinimo sektoriaus banginis "Amber Food" 2017 metais planuoja atidaryti penkias naujas maitinimo įstaigas, rašo "Verslo žinios".

Iš viso plėtrai ir interjero atnaujinimui 2017 metais ketinama skirti 2 mln. eurų. 2016 metais įmonė į plėtrą investavo apie 1,5 mln. eurų, daugiausia į naujus restoranus.

2016 metų pabaigoje "Amber Food" valdė 49 maitinimo įstaigas: 23 picerijas "Charlie pizza", 8 blynines "La Crepe", 5 restoranus "Katpėdėlė", vieną restoraną "Pilies Katpėdėlė", du restoranus "Carskoje Selo", 5 Azijos virtuvės restoranus "Manami", taip pat restoranus "Das boot", "Grill terrace", "La Crepe terrasse" ir gastrobarą "Beer Garden", taip pat barų zonas Kauno "Žalgirio" arenoje.

,,Restoranų grupė Fortas“ atnaujins tris restoranus

"Restoranų grupė Fortas" šiemet daugiau orientuosis ne į plėtrą, o į trijų restoranų atnaujinimą - į juos bus investuota apie 300 tūkst. eurų, rašo "Verslo žinios".

Įmonė praneša taip pat ieškanti vietų naujiems restoranams Vilniuje ir Kaune.

Pasak bendrovės rinkodaros vadovo Kęstučio Markevičiaus, 2017-ieji "Fortui" bus ne plėtros, o tam tikro vidinio susitvarkymo metai, nes, pavyzdžiui, galvojama atnaujinti prekės ženklą. "Nuo plėtros sulaiko ir rinkoje juntamas neapibrėžtumas. Kad smarkiai augtų vartojimas, nepastebime. Matome, kad kainos kyla greičiau nei algos, ir žmonės ima taupyti", - kalba K.Markevičius.

,,Hesburger“ planuoja investuoti 3-4 mln. eurų

Greitojo maisto užkandinių tinklas "Hesburger" 2017-aisiais yra numatęs didesnę plėtrą nei 2016 metais, nes, pasak "Hesburger" tarptautinės plėtros direktorės Ievos Salmela, tiek Lietuvoje, tiek ir kitose Baltijos šalyse yra potencialo toliau augti, informuoja "Verslo žinios".

Per 2017 metus bendrovė Lietuvoje planuoja investuoti nuo 3 iki 4 mln. eurų ir atidaryti 3-4 naujus restoranus. Pernai buvo atidaryti du nauji "Hesburger" restoranai, o Vokiečių gatvėje Vilniuje veikiantis restoranas buvo visiškai renovuotas ir įrengtas pagal naują koncepciją. Iš viso į tinklo plėtrą ir renovaciją "Hesburger" mūsų šalyje pernai investavo 2,16 mln. eurų.

Šiuo metu Lietuvoje "Hesburger" turi 46 restoranus.

,,Delano“ apyvartą tikisi išauginti 10 proc.

Vieną didžiausių maitinimo tinklų valdanti bendrovė "Delano" šiemet į plėtrą planuoja investuoti 0,7 mln. eurų - šiemet ketinama atidaryti keletą naujų maitinimo įstaigų ir toliau atnaujinti jau turimas, o apyvartą šiemet tikimasi išauginti 10 proc., rašo "Verslo žinios".

Pasak "Delano" Rinkodaros skyriaus vadovės Ievos Vaičiūnaitės, nors 2017 metais investicijoms bus skirta ne mažiau nei pernai, maitinimo vietų plėtra šiais metais bus kuklesnė nei 2016-aisiais, kai plėstasi itin aktyviai ir atidaryta 10 naujų "Caif cafe" kavinių.

Šiuo metu "Delano" valdo tris savitarnos restoranus "Delano", 23 "CanCan" picerijas, 21 "Caif Cafe" kavinę. Pernai "Delano" pasiekė 19,5 mln. eurų apyvartą - 8,5 proc. didesnę nei 2015 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jjjh

šabakštynas tos visos išvardintos "kavinės" ir tiek nėra ko ten eiti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS