Karantino laikotarpiu prekybos centras skelbs laiką, kada rekomenduoja apsipirkti | KaunoDiena.lt

KARANTINO LAIKOTARPIU PREKYBOS CENTRAS SKELBS LAIKĄ, KADA REKOMENDUOJA APSIPIRKTI

  • 2

Vyriausybei vis svarstant apie papildomus prekybos centro darbo ribojimus, prekybininkai teigia darantys viską, kad apsilankymas prekybos centruose būtų maksimaliai saugus. Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ nuo šios savaitės pradės informuoti savo lankytojus, kuriomis savaitės dienomis ir valandomis rekomenduojama lankytis prekybos centre, norint išvengti didesnio lankytojų srauto ir kuo saugiau apsipirkti kalėdiniam laikotarpiui. Tokia informacine kampanija tikimasi didinti pačių lankytojų sąmoningumą ir skatinti juos į prekybos centrą atvykti mažesnio intensyvumo dienomis ir valandomis.

„Prekybos centrų valdytojai nuolat analizuoja pirkėjų srautus, todėl gerai žino, kokiomis savaitės dienomis ir valandomis prekybos centrai sutraukia didžiausius lankytojų srautus. Karantino laikotarpiu raginame prekybos centrus šia informacija dalintis su savo lankytojais ir skelbti laiką, kada rekomenduojama atvykti į prekybos centrą, jei norima apsipirkti per trumpiausią įmanomą laiką, patiriant mažiausiai kontaktų.

Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ mažiau lankytojų sulaukia pirmosiomis savaitės dienomis ir darbo valandomis. Didžiausias lankytojų pikas darbo dienomis pasiekiamas per pietus ir 17–19 val., šeštadieniais – nuo 11 iki 17 val. Taigi savo lankytojus kviečiame būti sąmoningus ir apsilankymą prekybos centre planuoti ne piko metu. Suprantama, kad jei piko dienos ir valandos keisis, esame pasirengę apie tai kuo operatyviau informuoti savo lankytojus“, – teigia PLC „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Savo lankytojus kviečiame būti sąmoningus ir apsilankymą prekybos centre planuoti ne piko metu.

Pasak jos, kitaip nei kai kurie kiti prekybos centrai, PLC „Mega“ karantino laikotarpiu netrumpino ir neplanuoja trumpinti darbo laiko, nes laiko ribojimas gali turėti priešingą efektą, nei yra tikimasi.

„Jei prekybos centrai nusprendžia ar yra priversti dirbti trumpiau, nebūtinai jų lankytojų srautai krenta – jie tiek pat lankytojų gali sulaukti ir per trumpesnes darbo valandas, ypač dabar, kalėdinės prekybos laikotarpiu. PLC „Mega“ karantino laikotarpiu darbo laiko netrumpiname todėl, kad lankytojai apsilankymo prekybos centre laiką galėtų rinktis individualiai, taigi ir jų srautai pasiskirstytų per ilgesnes darbo valandas“, – teigia I. Goštautaitė-Gedutė.

Nors Vyriausybės sprendimu nurodoma užtikrinti, kad kiekvienam pirkėjui tenkantis plotas sudarytų ne mažiau kaip 10 kvadratinių metrų, prekybininkai teigia, kad jiems pavyksta pasiekti, jog šis plotas būtų kelis kartus didesnis.

„Nuolat stebime lankytojų skaičiavimo sistemos rodiklius, visus įėjimus į prekybos centrą ir atskiras jo parduotuves. Piko dienomis ir valandomis padvigubiname kaukių dėvėjimo ir būriavimosi kontrolę, saugumą prekybos centro patalpose ir jo prieigose užtikrinančių apsaugos darbuotojų skaičių. Taikydami šias priemones matome, kad kiekvienam lankytojui tenkantis plotas yra gerokai didesnis, nei reikalaujama Vyriausybės nutarimu. Pastarosiomis savaitėmis jis vidutiniškai svyruoja nuo 40 iki 70 kvadratinių metrų kiekvienam pirkėjui“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

PLC „Mega“ atstovai teigia, kad užtikrinant prekybos centrų darbuotojų ir lankytojų saugumą patalpos vėdinamos maksimaliu intensyvumu. Be to, konsultuojantis su mokslininkais ir visuomenės sveikatos specialistais, nuolat ieškoma modernių sprendimų, kurie padėtų palaikyti maksimaliai aukštus higienos standartus. Pvz., PLC „Mega“ atliko patalpų dezinfekciją rūko technologija, kuri ne tik tolygiai dezinfekcine medžiaga padengia visus paviršius, bet ir dezinfekuoja patalpų orą. Taip pat čia sistemingai, maksimaliai dažnai ir kruopščiai dezinfekuojami visi liečiami paviršiai purkštuvais, kurie veikia elektrostatinės indukcijos principu ir dezinfekcine priemone padengia net sunkiai pasiekiamas vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

JAUČ

greit rekomenduos,ką turiu pirkti?

yja

gal neplanuokit mano laiko kada kaip kur ir kaip apsipirkinėt. Pvz PC Savas Rimi rekomendavo senukams apsipirkt rytais. Tai dauguma norimų prekių nebuvo arba galiojimo laikas ant ribos. Vakarykštės dienos liekanos. Nuėjus dieną jau visai kitoks apsipirkimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS