Kėdainių gimtadieniui – 647 kilogramai „Maximos“ tortų | KaunoDiena.lt

KĖDAINIŲ GIMTADIENIUI – 647 KILOGRAMAI „MAXIMOS“ TORTŲ

  • 7

Įsibėgėjantis lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pradėtas „Ačiū“ turas po Lietuvą pasiekė Kėdainius. Vakar jis papildė miesto 647-ojo gimtadienio renginius. Kėdainių kraštas išsiskiria lietuviškos produkcijos tiekėjų prekybos tinklui gausa, todėl čia netrūko „Maximos“ parengtų staigmenų ir padėkų vietos ūkininkams bei gamintojams.

Saldžios dovanos

„Ačiū“ turo renginiai prasidėjo Kėdainių rotušėje, kur įteiktos padėkos Kėdainių krašto gamintojams ir ūkininkams, o vidurdienį prie „Maximos XX“ parduotuvės (J. Basanavičiaus g. 93 C) iškilmingai paskelbta specialiai tik Kėdainiams skirtos akcijos pradžia: nuo penktadienio iki sekmadienio vyksta būtent Kėdainiams skirta akcija. Už ilgametę partnerystę dėkojanti „Maxima“ Kėdainių rajone veikiantiems savo tiekėjams ir visiems pirkėjams atgabeno 647 kg prikeptų šventinių tortų – tiek, kiek skaičiuojama nuo pirmojo Kėdainių miesto vardo paminėjimo.

„Tai jau trečias „Ačiū“ turo sustojimas, tačiau Kėdainiai yra išskirtiniai, nes telkia itin gausų būrį didžiųjų Lietuvos gamintojų ir augintojų, kuriems ir norime padėkoti už ilgametį ir sėkmingą bendradarbiavimą, aprūpinant „Maximos“ pirkėjus kokybiška, lietuviška produkcija. „Ačiū“ sakau ir mūsų pirkėjams bei darbuotojams Kėdainiuose. Tik visi dirbdami išvien ir puoselėdami tarpusavio pasitikėjimą galime kurti ir augti. Norime būti Kėdainių miesto gimtadienio dalimi ir švęsti kartu, todėl atvykome su dovanomis ir staigmenomis“, – sakė prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Su „Maxima“ – nuo pat pradžių

„Maximos“ vadovė K. Meidė kartu su Kėdainių rajono savivaldybės meru Valentinu Tamuliu į miesto rotušę sukvietė krašto gamintojus ir augintojus, kuriems dėkojo už puoselėjamą savo krašto lietuvišką produkciją, kurią noriai perka ir vertina didžiausio Lietuvoje prekybos tinklo „Maxima“ klientai.

Visada džiaugiuosi partnerių požiūriu į ūkininkus ir supratingumu.

Simbolinės „Maximos“ padėkos buvo įteiktos bendrovių „Vikonda“, „Vikeda“ „Kėdainių duona“, „Kėdainių konservų fabriko“, „Krekenavos agrofirma“, „Agrošiltnamiai“ ir „Daumantai LT“ atstovams, taip pat – ūkininkams Vidmantui Girdzijauskui, Vidmantui Kvedarui ir Virgilijui Kuprevičiui.

Kėdainių rajone, Lančiūnavoje, jau 20 metų ūkininkaujantis V. Girdzijauskas burokėlius, morkas, bulves ir kopūstus augina 250 ha plote. „Nuo tada, kai tik pradėjo kurtis „Maximos“ tinklas, pradėjau su juo bendradarbiauti, nes atsiveria visai kitos galimybės. Galiu būti ramus, kad derlius bus išskirstytas per visą Lietuvą, o tai palengvina jo realizavimą. Niekada neturėjau rūpesčių dėl atsiskaitymo, o tai žemdirbiams labai svarbu, nes nuolat reikia apyvartinių lėšų“, – tvirtino V. Girdzijauskas.

Per „Maximą“ ūkininkas realizuoja ir perdirbtas daržoves. Šaldytuvai, modernūs sandėliai leidžia išsaugoti daržovių šviežumą iki kito derliaus ir užtikrinti nenutrūkstamą tiekimą. Visos užaugintos V. Girdzijausko gėrybės turi Nacionalinės kokybės produkto sertifikatą. Jis suteikiamas ūkiams, kurie griežtai laikosi nustatytų taisyklių – naudoti minimaliai chemikalų ir tik tokiu laiku, kad jie spėtų suirti iki nuimant derlių. Pernai V. Girdzijausko ūkiui suteiktas visame pasaulyje pripažįstamas kokybės sertifikatas GLOBALG. A. P. Jo reikalavimai saugai ir kokybei yra ypač griežti.

Du dešimtmečius su „Maxima“ bendradarbiauja ir Slikių kaime didelį daržovių ūkį turintis V. Kuprevičius. „Visada džiaugiuosi partnerių požiūriu į ūkininkus ir supratingumu“, – teigė jis.

„Maximos“ nuotr.

Ūkininkas prekybos tinklą beveik visus metus aprūpina išskirtinės kokybės morkomis. „Šių metų sausa vasara nesutrikdys sklandaus tiekimo, turiu įsirengęs laistymo sistemą, tad lietuviškų morkų „Maximoje“ bus“, – šypsojosi žemdirbys.

Kėdainių gamintojai vertinami pirkėjų

Kėdainių rotušėje vykusiame renginyje diskutuota apie Lietuvoje užaugintos ir pagamintos produkcijos svarbą ir galimybes dar labiau plėsti jų realizavimą „Maximos“ prekybos tinkle, kur jau dabar apie 80 proc. šviežio maisto asortimento yra Lietuvos gamintojų ir ūkininkų produkcija.

Didžiuojamės savo ūkininkais bei perdirbėjais ir džiaugiamės visomis jų sėkmėmis.

„Kėdainių rajono laukų ir perdirbimo pajėgumų dosnumas – seniai niekam Lietuvoje ne naujiena. Gaminame daug ir skaniai, o Kėdainių vardas daugeliui siejasi su kokybiška žemės ūkio produkcija. Didžiuojamės savo ūkininkais bei perdirbėjais ir džiaugiamės visomis jų sėkmėmis – juk kuo geriau seksis mūsų ūkiams, tuo geriau gyvens krašto žmonės ir visas rajonas. Esu tikras, kad kokybės kartelę ir produkcijos populiarumą ir toliau išlaikysime aukštai, o Lietuvos gyventojai ne tik noriai pirks mūsų – Kėdainių krašto – gamintojų produkciją, bet ir atvyks į Kėdainius skanauti mūsų gėrybių“, – pažymėjo Kėdainių rajono savivaldybės meras V. Tamulis.

Kėdainių gamintojų ir ūkininkų produkcija yra populiari „Maximos“ parduotuvėse visoje Lietuvoje. Prekybos tinklo vadovė K. Meidė atkreipė dėmesį, kad Kėdainių krašto ūkininkai yra vieni pagrindinių tiekėjų, kurių užaugintos daržovės puošia „Maximos“ parduotuvių lentynas.

Pirmenybė – savo kraštui

Prekybos tinklo „Maxima“ pardavimo duomenys atskleidžia, kad Kėdainių rajono gyventojai yra patriotiški ir pirmenybę teikia savo gimtojo Kėdainių krašto produkcijai. Pavyzdžiui, Kėdainiuose perkamiausių ledų 10-uke net keturios pozicijos priklauso „Vikedos“ gaminamiems „Dadu“ ledams. Jie vertinami ir visos Lietuvos mastu – užima dvi pozicijas nacionaliniame ledų 10-uke.

Kėdainiškiai yra ištikimi „Daumantų“ ir „Kėdainių konservų fabriko“ gaminamiems pomidorų padažams. Visas 10-ukas pomidorų padažų, perkamų Kėdainiuose, tenka tik vietos gamintojams.

Ypač didelį prioritetą savo gaminiams kėdainiškiai skiria pirkdami majonezą. Bendrai visoje Lietuvoje daugiausia nuperkama „Hellmans“ majonezo, Kėdainiuose užtikrintai pirmauja ir populiariausias „Kėdainių konservų fabriko“ majonezas, o 5-uke tvirtas pozicijas išsaugo ir „Daumantų“ majonezas.

Speciali akcija kėdainiškiams

Kėdainių miesto gimtadieniui ir „Ačiū“ turo šventei paruošti ypatingi šio savaitgalio pasiūlymai yra skirti būtent Kėdainiams – akcijai pasirinktos prekės, kurių pavadinimai prasideda raide „k“ – pagal miesto pavadinimą. Išskirtinai Kėdainiams paruoštų pasiūlymų sąraše: 18 vnt. kiaušinių už 1 eurą, du žiediniai kopūstai už 1 eurą, 250 g „Paulig Classic“ kavos už 1 eurą, 2 indeliai „Kėdainių“ naminių krienų už 1 eurą ir 28 cm skersmens keraminės keptuvės už stebinančią 5 eurų kainą.

Išskirtiniais „Ačiū“ turo pasiūlymais galima pasinaudoti nuo penktadienio vidudienio – 12 val. – iki parduotuvės uždarymo sekmadienį, rugsėjo 8-ąją, arba iki tol, kol bus akcinių prekių. Norima, kad jų visą savaitgalį užtektų visiems norintiems, todėl kiekvienas pirkėjas, turintis „Ačiū“ kortelę, galės nusipirkti tik tam tikrą kiekį prekių.

„Ačiū“ turo stotelei Kėdainiuose į parduotuvę „Maxima XX“ (J. Basanavičiaus g. 93 C) atvežta 10 t kavos ir 1,8 t krienų, po sunkvežimį kiaušinių ir žiedinių kopūstų bei beveik 1,3 tūkst. keraminių keptuvių.

„Ačiū“ turas tęsiasi

Prasidėjęs Anykščiuose ir Visagine bei įvykus šventei Kėdainiuose, vėliau „Ačiū“ turas tęsis burtais parenkant vis naujus Lietuvos miestus ir miestelius.

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ sieks aplankyti kuo daugiau šalies savivaldybių ir stiprinti bendradarbiavimą su Lietuvos gamintojais šalies regionuose ir miestelių bendruomenėmis. Įgyvendindama kampanijos „Ačiū, Lietuva“ iniciatyvas, „Maxima“ nori paskatinti pirkėjus rinktis Lietuvos gamintojų ir ūkininkų produkciją. Ypač – savo regiono gamintojų gaminius, taip prisidedant prie savo krašto ir šalies ekonomikos augimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kęstas

Didelės nuolaidos maisto kainoms Suomijoje. "HELSINKI, Suomija. „Laiminga valanda“ „S-market“ parduotuvėje, Vallila darbininkų klasės kvartaluose, vyksta toli nuo alkoholinių gėrimų ir nėra visiškai linksma. Kainos, kurios jau sumažintos 30 procentų, yra sumažintos iki 60 procentų, esant lygiai 9 val. Tai dvejų metų kampanijos maisto švaistymui mažinti dalis, kurią šios garsiai ir linksmai išgeriančios šalies įmonių vadovai nusprendė vadinti „laiminga valanda“, tikėdamiesi pritraukti nuolatinius klientus, kaip ir bet kuris tinkamas baras." Kompiuterių laikais lengva organizuoti tokius išpardavimus. Jie yra geri mūsų aplinkos išsaugojimui. Mane seniai stebina mažos nuolaidos pasenusiam maistui Maximose Lietuvoje. Šlykštūs lietuviškų Maximų prekiautojai degtine nebijo išmesti lauk tonas maisto. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

ROLANDAS

darbuotojams pakelkite agas gaidziai,

Kęstas

Ką galima pasakyti apie Lietuvą ir „ketvirtąją pramonės revoliuciją“? "Kandidatas į JAV prezidento postą ponas Yangas pasinaudojo savo platforma, norėdamas švelniai pamokyti JAV apie „ketvirtąją pramonės revoliuciją“ - dėl kurios, jis baiminasi, sunkvežimių vairuotojai, skambučių centro darbuotojai ir mažmeninės prekybos tarnautojai neteks darbo - ir siūlyti universalias pagrindines pajamas (tūkstantį dolerių per mėnesį kiekvienam JAV gyventojui), kaip būdą nuraminti skausmą, kurį, kaip jis sako, tokia revoliucija tikrai sukels." Lietuvoje automobilių vairuotojų, ir mažmeninės prekybos tarnautojų yra svarbiausi darbai, ekonomikos ir valstybės finansų pagrindas. Bet ukrainiečiai gali patraukti toliau į Vakarus. Ir mums, lietuviams visada padeda emigracija. Sakyti, kad Lietuva, praradusi ūkį, netaps dykviete, yra naivu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS