„KN Energies“ vamzdžiu po Kuršių mariomis ties elektros jungtį | KaunoDiena.lt

„KN ENERGIES“ VAMZDŽIU PO KURŠIŲ MARIOMIS TIES ELEKTROS JUNGTĮ

Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorė „KN Energies“ (buvusi „Klaipėdos nafta“) po Kuršių mariomis esančiu vamzdžiu planuoja tiesti elektros jungtį tarp laivo-saugyklos „Independence“ ir tinklų krante.

„KN Energies“ Terminalų valdymo tarnybos direktorius Dainius Čiuta sako, kad šiuo metu elektra SGD terminalui iš gamtinių dujų gaminama autonomiškai laive „Independence“.

„Elektros linijos jungtis su Klaipėdos SGD terminalu leis elektros poreikius tenkinti iš kranto naudojant atsinaujinančios energijos šaltinius ir padės reikšmingai sumažinti terminalo veiklos sąlygotą CO2 emisijų kiekį bei atitinkamai aplinkos taršos leidimų sąnaudas“, – BNS nurodė D. Čiuta.

Jo teigimu, jungties statybas planuojama pradėti 2025 metais ir nutiesti per trejus metus. 

Bendrovė projekto kainos nenurodė, dėl jo rangovo konkurso šiuo metu konsultuojamasi su rinkos dalyviais.

Pasak D. Čiutos, dėl Klaipėdos uosto specifikos bei laivo-saugyklos „Independence“ vietos jungtis negali būti klojama Kuršių marių dugne, todėl ją planuojama tiesti po mariomis esančiu vamzdynu.

Šiuo metu iš Norvegijos bendrovės „Hoegh LNG“ nuomojamą SGD laivą „KN Energies“ gruodį išpirks už 153,5 mln. JAV dolerių (be PVM).

„Independence“ į Klaipėdos uostą įplaukė 2014 metų spalį, o terminalas veikia nuo 2015 metų pradžios. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Cha

laidas per jūrą, dabar - per marias, vamzdis iš Būtingės į laivus, skystu duju gelda, vėjo jėgainės, šiukšlių kūrenimas, Lezo chemijos garavimas, sąvartyno, vandens valymo biznių smarvės..O kur nauda man, paprastam piliečiui? Kur įkainių ir kainų mažėjimas, kur normalus mokestis už taršas, gyvenamosios aplinkos naudojimą, jos nuodijimą, keliamą pavojų ne tik niestui, rajonui bet ir regionui? Jau užkniso verslai žmonių ir mūsų gyvenamosios aplinkos saskaita

Klounada tęsiasi

Ach tai jau "Klaipėdos Nafta" pakeitė pavadinimą? Kad ir ne žmoniškai, bele tik kitoniškai?

pietietis.

dazniausia ,kai firmos garsiai paskelbia apie numatomus darbus, jos buna nusitaikiusios i biudzeto (mok. moket.) pinigus. o is savo virspelnio ir dividendu nenorit pabandyt atlikt pagerinimus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS