Kvietimo terminas norintiems renovuoti savo daugiabutį – pratęstas | KaunoDiena.lt

KVIETIMO TERMINAS NORINTIEMS RENOVUOTI SAVO DAUGIABUTĮ – PRATĘSTAS

  • 5

Praeitais metais pagal Daugiabučių modernizavimo programą atnaujinta daugiau nei 300 namų, praneša Būsto energijos taupymo agentūra (BETA). Pandemijos ir karantino keliami sunkumai renovacijos nesustabdė.

„2020 metais modernizuotų daugiabučių namų skaičius rodo, kad karantinas turėjo įtakos renovacijai, tačiau jos nesustabdė. Praėjusiais metais darbo sąlygos buvo kitokios nei įprasta, ir tai kėlė tam tikrų sunkumų. Aplinkos ministerijai paskelbus naują kvietimą teikti naujas paraiškas daugiabučių namų modernizavimui buvo pastebėta, kad dėl pandemijos yra sudėtinga, o kartais net neįmanoma daugiabučių namų gyventojams susirinkti ir priimti atitinkamus sprendimus. Todėl ir buvo priimtas sprendimas atidėti paraiškų teikimo terminą vėlesniam laikotarpiui“, – pastebi Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta.

Kauno miesto savivaldybėje praeitais metais buvo renovuotas 21 daugiabutis, o tai yra 2 daugiabučiais daugiau nei 2019 m. Kauno rajono savivaldybėje renovuota 14 daugiabučių. Pagal renovuotų namų kiekį Kaunas nusileidžia tik Klaipėdos miesto savivaldybei – 28 daugiabučiai 2020 metais. Į daugiausiai per metus modernizavusių daugiabučių savivaldybių penketuką patenka ir Jonavos rajono savivaldybė – 17, Palangos miesto savivaldybė – 17, Molėtų rajono savivaldybė – 15.

Nuo 2013 metų iš viso yra renovuota daugiau kaip 2600 daugiabučių namų visoje Lietuvoje. Juose vidutiniškai sutaupoma 50-70 procentų šiluminės energijos ir šiandien tokiuose daugiabučiuose gyvena apie šimtas tūkstančių šeimų. Darbai nestoja ir šiuo metu Lietuvoje yra atnaujinamas dar 1551 daugiabutis.

Pratęstas kvietimo terminas

Jeigu svarstote apie daugiabučio atnaujinimą, dabar yra ypač palankus metas. Kvietimo terminas pratęstas, atsižvelgus į didelį daugiabučių gyventojų susidomėjimą ir ilgesnius sprendimų priėmimo terminus karantino metu.

Paraiškas daugiabučiams renovuoti pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą bus priimamos iki 2021 m. birželio 1 d. Jas gali teikti savivaldybės, daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojai bei savivaldybės paskirti energinio efektyvumo didinimo programos administratoriai.

Kad būtų priimtas sprendimas atnaujinti daugiabutį, su tuo turi sutikti ne mažiau nei 55 procentai butų bei kitų patalpų savininkai. Šis reikalavimas nebus taikomas, jei su paraiška atnaujinti daugiabutį pateikiamas finansuotojo pritarimas lengvatinio kredito suteikimui.

Taip pat valstybė skiria paramą visoms daugiabučio namo renovacijos projekto parengimo, administravimo ir statybos techninės priežiūros išlaidoms padengti bei kompensuoti 30 proc.

investicijų, susijusių su energijos taupymo priemonių pritaikymu. Gyventojams, turintiems mažas pajamas, yra papildomai teikiama 100 procentų parama, padengianti visas jiems tenkančias išlaidas, kurios kyla dėl namo renovacijos projekto įgyvendinimo.

Paraiškos teikiamos Būsto energijos taupymo agentūrai (paraiškos priimamos visuose BETA regioniniuose padaliniuose) tiesiogiai arba naudojantis pašto ir pasiuntinių teikiamomis paslaugomis.

Daugiau informacijos nemokama telefono linija 8 800 200 12.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimui Pydarui

prievarta pensija 300 euro - renovacija.............vagystė ............

Anonimas

suaugusių žmonių žaidimai...Juk šilumos tiekėjai visada norės turėt didesnį pelną, todėl bet kokių atveju mokėsim daug.

Laikinas pagražinimas už gražius pinigus.

Ta pačia dėžute aplipdot ,pagražinat už labai didelį pelną atliekantiems darbus sukčiavimo ,,renovacija''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS