Lietuvos paukštynai plės eksportą į Honkongą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS PAUKŠTYNAI PLĖS EKSPORTĄ Į HONKONGĄ

  • 0

Rugsėjo pradžioje Lietuvos paukštienos gamintojus pasiekė gera žinia - baigtos veterinarijos sertifikato derinimo procedūros dėl atvėsintos ir šaldytos paukštienos ir paukštienos produktų importo į Honkongą.

Apie tai pranešė Lietuvos Respublikos Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Lietuvai išduotas Paukštienos, paukštienos pusgaminių ir paukštienos gaminių eksportuojamų iš Lietuvos Respublikos, veterinarijos sertifikatas, suteikiantis galimybę Lietuvos gamintojams eksportuoti produktus į šią šalį tiesiogiai ir be jokių apribojimų.

Kaip teigia Lietuvos paukštininkystės asociacijos prezidentas Vytautas Tėvelis, šis du metus trukęs Lietuvos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimų derinimas su Honkongo atsakingomis institucijomis ir veterinarijos sertifikato išdavimas padės Lietuvos paukštienos gamintojas plėsti eksportą į šią šalį.

"Honkongas - specifinė rinka, kurioje paklausūs tik tam tikri paukštienos produktai. Tačiau Lietuvos gamintojai gali tiekti produktus šiai rinkai, nes yra ne tik pajėgūs pasiūlyti jiems atitinkamus kiekius šios produkcijos, bet ir laikosi visų šios šalies keliamų kokybinių reikalavimų. Be to, augindami paukščius čia Lietuvoje jie užtikrina kokybę visuose gamybos procesuose. Todėl šis leidimas - tai palengvinimas, padėsiantis išspręsti iki šiol buvusius trukdžius bei eksportuoti tiesiogiai."

"KG Group" priklausančių Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų vištiena Honkongą pasiekdavo ir iki šiol, tačiau buvo eksportuojama per Europos Sąjungos šalių tarpininkus. Kaip pasakoja įmonių grupės vadovas Tautvydas Barštys, per mėnesį šis eksportas siekdavo apie 150 tonų, tačiau įsigaliojus šiam leidimui atsiveria galimybės plėsti eksportą šioje šalyje ir dirbti šioje rinkoje su pirkėjais tiesiogiai.

"Į Honkongą buvo vežami specifiniai vištienos produktai: viščiukų broilerių pėdos, sparnai (visas sparnas, vidurinės sparnų dalys, sparnų galiukai). Įsigaliojus šiam leidimui, turime ne tik puikią galimybę praplėsti eksportuojamų produktų asortimentą. Anksčiau parduodavome tarpininkų pageidaujamus produktus, o dabar galėsime bendrauti su pirkėjais tiesiogiai, patys derėtis dėl kainų, produktų bei praplėsti pirkėjų ratą," - teigia Tautvydas Barštys.

Įmonių grupės vadovas pritaria, kad sutarimas Valstybės įgaliotų institucijų lygmenyje palengvins eksporto plėtrą ne tik į šią šalį, tai padės priartėti ir prie Kinijos rinkos. Be to, tai puiki galimybė peržiūrėti eksporto rinkas bei asortimentą po Rusijos embargo.

Asortimentą į šią rinką galėtų papildyti viščiukų broilerių kojinės dalys, subproduktai bei kiti šioje rinkoje paklausūs vištienos produktai, o paukštynai sieks auginti ekonomiškai naudingų pardavimų dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS