„Lufthansos“ darbuotojai reikalauja kelti algas: streikas paveikė ir lietuvius  | KaunoDiena.lt

„LUFTHANSOS“ DARBUOTOJAI REIKALAUJA KELTI ALGAS: STREIKAS PAVEIKĖ IR LIETUVIUS 

  • 0

Iki ketvirtadienio ryto truksiantis vokiečių „Lufthansos“ antžeminių tarnybų streikas privertė atšaukti ir skrydžius į Lietuvą. „Lufthansos“ darbuotojai streikuoja penkiuose pagrindiniuose Vokietijos oro uostuose: Berlyno, Frankfurto, Miuncheno, Diuseldorfo ir Hamburgo. Jie reikalauja per metus padidinti atlyginimus 12,5 proc.

Didžiausios Vokietijos avialinijos tikina perspėjusios daugiau kaip šimtą tūkstančių savo klientų, kad jų nupirkti skrydžiai trečiadienį ir ketvirtadienio rytą bus atšaukti. Juos bus galima perkelti į kitas dienas, ar gauti nemokamų traukinio bilietų, bet tie, kuriems „Lufthansos“ skrydžiai buvo tik tarpiniai, atsidūrė tikrai nelengvoje padėtyje.

„Gerai ginti savo teises, tačiau dažnai nukenčia paprasti žmonės, kurie galbūt daug mėnesių taupė skrydžiui, o jis dabar atšauktas“, – piktinosi skristi į Dominiką planavusi Claudia Kestel-Sanchez.

„Lufthansos“ darbuotojų profsąjunga pareikalavo per metus padidinti atlyginimus 12,5 procento, arba ne mažiau kaip 500 eurų. Jų darbuotojų minimali alga dabar siekia 4000 eurų.

„Šiandien „Lufthansos“ darbuotojai parodė, kad nieko nebus, kai darbdavys visiškai atsisako sėsti prie derybų stalo. Štai kodėl mums reikia šio streiko, kad išjudintume darbdavį“, – tvirtino „Lufthansos“ profesinės sąjungos atstovas spaudai Marvin Rešinsky.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Avialinijos siūlo padidinti algas 13 procentų, bet per trejus metus.

„Toks ankstyvas eskalavimas vos po dviejų susitikimų – 27 valandų įspėjamasis streikas dar prieš mums derantis dėl pasiūlymo yra labai skaudus“, – aiškino „Lufthansos“ valdybos narys Michael Niggemann.

Trumpi įspėjamieji streikai tampa vis madingesni Vokietijoje, bet jų mastas ir aukšti pradiniai reikalavimai daug kam tikrai nepatiko.

„Tai erzina, bet noriu pasakyti, kad tas pats yra su traukinių mašinistais ir panašiai. Kartais tą galima suprasti, tačiau vis tiek patiri nepatogumų“, – tikino inžinierius iš Frankfurto Marco Bizjak.

Pagal profsąjungos planą, įspėjamasis „Lufthansos“ antžeminių tarnybų streikas turėtų baigtis ketvirtadienį 6 ryto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS