„Luminor“ praneša apie pokyčius dėl bankų susijungimo Baltijos šalyse | KaunoDiena.lt

„LUMINOR“ PRANEŠA APIE POKYČIUS DĖL BANKŲ SUSIJUNGIMO BALTIJOS ŠALYSE

„Luminor“ bankas praneša perėjęs į galutinį Baltijos šalių integracijos etapą ir 2019 m. sausio 2 d. planuoja užbaigti juridinius susijungimo pokyčius. Jungimosi metu numatoma visiška bankų integracija, Baltijos šalyse operacijas vykdant per Estijoje veikiantį banką ir skyrius Lietuvoje ir Latvijoje.

Juridiniai su integracija susiję pokyčiai neturės įtakos klientų konsultavimui ar paslaugų teikimui, tačiau tam tikri juridiniai susijungimo aspektai yra aktualūs tiek klientams, tiek ir partneriams.

„Luminor“, teigiama banko pranešime, ir toliau laikysis visų savo įsipareigojimų, kadangi visas „Luminor Lietuva“ turtas, teisės ir pareigos bus perleistos „Luminor Estija“ bankui. Bankas tęs tą pačią veiklą Lietuvoje per šalyje įsteigtą skyrių.

Estijos garantijų fondas (Tagastifond) taps klientų indėlių ir investicijų draudėju. Institucija garantuos indėlių apsaugą iki 100 tūkst. eurų vienam indėlininkui vienoje kredito institucijoje bei teiks 20 tūkst. eurų garantiją vienam investuotojui vienoje investicinių paslaugų institucijoje. Pensijų fondo depozitoriumo funkcijas taip pat perims „Luminor Bank“ Estijoje, kuriam atstovaus „Luminor Bank“ Lietuvos skyrius.

„Luminor“ atkreipia verslo partnerių dėmesį, kad įgyvendinus vienos valstybės ribas peržengiantį jungimąsi, bus naudojami „Luminor Bank“ AS Lietuvos skyriaus rekvizitai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS