M. Navickienė: socialinių paslaugų darbuotojų etikos kodeksas leis gerinti paslaugas | KaunoDiena.lt

M. NAVICKIENĖ: SOCIALINIŲ PASLAUGŲ DARBUOTOJŲ ETIKOS KODEKSAS LEIS GERINTI PASLAUGAS

Socialinių paslaugų srityje dirbantys darbuotojai nuo šiol turės laikytis Socialinių paslaugų srities darbuotojų etikos kodekso, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

 

Taip siekiama didinti socialinių paslaugų kokybę bei kelti socialinio darbo prestižą. Jeigu socialinių paslaugų srities darbuotojai nesilaikys kodekso nuostatų, bus galima pateikti skundą Socialinių paslaugų srities darbuotojų etikos komisijai, kuri veikia nuo šių metų kovo.

„Kartu su visa socialinių paslaugų srityje dirbančių žmonių bendruomene siekiame stiprinti socialinio darbo kaip profesinės veiklos, socialinio darbuotojo specialybės prestižą ir visuomenės pasitikėjimą socialiniu darbuotoju. Kad socialiniams darbuotojams puikiai sekasi, įrodo jau kelerius metus iš eilės atliekama visuomenės nuomonės apklausa“, penktadienį pranešime teigė ministrė Monika Navickienė.

„Socialinių paslaugų srities darbuotojų etikos kodeksas dar labiau prisidės prie darbo kokybės gerinimo ir profesijos prestižo kėlimo“, – pridūrė ji.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teigimu, praėjusį spalį ministerijos užsakymu atlikta apklausa parodė, kad net ketvirtadalis šalies gyventojų vienaip ar kitaip yra susidūrę su socialiniu darbuotoju.

Lietuvoje socialinių paslaugų srityje dirba daugiau kaip 15 tūkst. darbuotojų, iš kurių apie 5 tūkst. yra socialiniai darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skaitytoja

Visada buvo etikos kodeksas ir soc. darbuotojai privalėjo laikytis, nieko čia naujo neišrado...juokas ima.

Kaunas

I slaugos namus dauguma veržiasi tokios moteris kurios iš ligonių, senukų stengiasi išvilioti,užvaldyti jų turtą , papuošalus.Teko matyti vienoje ligonineje valytija-slaugute apsikarščiusia sidabro ,aukso papuošalais,viskas aišku pasidarė,nes ir pasakojo vienas ligonis.O dirba slaugutėmis ne patys geriausi žmonės ,išvados iš tai ką teka matyti.Sakysite nėra kam dirbti.

Kuo

daugiau kodeksu - tuo maziau etikos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS