M. Skuodis: pataikėme į „SpaceX“ plėtros strategiją | KaunoDiena.lt

M. SKUODIS: PATAIKĖME Į „SPACEX“ PLĖTROS STRATEGIJĄ

Lietuvoje įmonę įregistravus JAV verslo magnato Elono Musko bendrovei „SpaceX“, susisiekimo ministras sako, kad Lietuvai pavyko pataikyti į kompanijos plėtros strategiją.

Anot Mariaus Skuodžio, bendrovė į Lietuvą buvo pakviesta per susitikimą vasarį, su ja susisiekti padėjo šalies verslo bendruomenė.

„Susitikę pakvietėme juos („SpaceX“ – BNS) kuo greičiau atvykti į Lietuvą. Džiaugiuosi, kad pataikėme į kompanijos plėtros strategiją. Jie rinkosi, į kurią lokaciją keliauti ir plėstis. Tie sprendimai per keletą mėnesių realizavosi į tai, ką turime šiandien, įsteigtą kompaniją“, – feisbuke transliuotame komentare sakė M. Skuodis.

Anot jo, „SpaceX“ palydovinio interneto paslaugos „Starlink“ pritraukimas į Lietuvą prisideda prie inovatyvių paslaugų plėtros, ateityje iš „SpaceX“ Lietuvoje „galime tikėtis kažko daugiau“.

„Kalbame apie kompanijos atidarymą, natūralu – kuo daugiau Amerikos kompanijų Lietuvoje, tuo mums visiems geriau“, – teigė jis.

„Antras dalykas, ar galime tikėtis kažko daugiau? Taip, galime, bet tuos sprendimus priims kompanija, ir tai priklausys nuo mūsų aktyvumo ir to, ką galime pasiūlyti“, – tvirtino M. Skuodis.

Anot jo, tikimasi, kad „Starlink“ Lietuvoje atsiras kuo greičiau, tačiau ministras pabrėžė, kad palydovinis ryšys tikrai nepakeis 4G ir 5G mobiliojo ryšio, nes „Starlink“ yra labiau į atokias vietoves orientuota technologija.

„Faktas, kad technologijos greitai vystosi ir galbūt mes turėsime visiškai kitokias paslaugas iš „Starlinko“, apie kurias dar šiandien nekalbame“, – sakė ministerijos vadovas.

Penktadienį BNS pranešė, kad Lietuvoje įsteigta bendrovė „Starlink Lithuania“. „Starlink“ yra „SpaceX“ dirbtinių žemės palydovų sistemos projektas.

M. Skuodis anksčiau yra sakęs, kad Lietuva galėtų būti tiltu palydovinio interneto plėtrai Baltijos šalių ir viso regiono rinkose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS