Naujos „Ryanair“ ir „Wizz Air“ bagažo taisyklės: oro uostuose – staigūs pasikeitimai | KaunoDiena.lt

NAUJOS „RYANAIR“ IR „WIZZ AIR“ BAGAŽO TAISYKLĖS: ORO UOSTUOSE – STAIGŪS PASIKEITIMAI

Dėl praėjusių metų pabaigoje įsigaliojusių oro vežėjų „Ryanair“ ir „Wizz Air“ bagažo taisyklių pakeitimų praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje bendrovė Lietuvos oro uostai fiksavo smarkiai išaugusius registruojamo bagažo srautus. Dėl šių staigių pasikeitimų įmonės atstovai praneša ieškantys sprendimų, kaip reorganizuoti bagažo priėmimo ir skirstymo sistemas

Registruojamo bagažo statistika Vilniaus ir Kauno oro uostuose į viršų išsiveržė praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje, praėjus keliems mėnesiams po oro linijų „Ryanair“ ir „Wizz Air“ įvestų bagažo pakeitimų. Vilniaus oro uoste, palyginus 2017 m. ir praėjusių metų gruodžio mėnesius, pastebėta, kad registruojamo bagažo augimas siekė 50 proc. Lyginant praėjusių ir šių metų sausio mėnesius, augimas buvo apie 30 proc.

„Matydami, kad registruojamo bagažo kiekis gali ir toliau augti, ieškome išeičių, kaip optimizuoti iki šiol naudotas bagažo priėmimo ir skirstymo sistemas ir kokias jas įsigyti Vilniaus oro uoste, kad galėtume geriausiai patenkinti susidariusį poreikį“, – pranešime cituojamas sostinės oro vartų vadovas Dainius Čiuplys.

Dar stipresnis registruojamo bagažo augimas pastebėtas Kauno oro uoste. Šiuose oro vartuose, lyginant 2017 m. ir praėjusių metų gruodžio mėnesius, jis siekė 90 proc., o lyginant praėjusių ir šių metų sausio mėnesius, bagažo srautas išaugo daugiau nei 70 proc. Atsižvelgdama į šiuos skaičius, oro uosto vadovybė taip pat planuoja imtis veiksmų, siekdama patenkinti savo keleivių poreikius.

Šie kardinalūs pokyčiai paskatino peržiūrėti jau pradėtą vykdyti bagažo priėmimo, skenavimo ir skirstymo sistemos viešąjį pirkimą Vilniaus oro uoste.

Skaičiuojama, kad oro vežėjai „Ryanair“ ir „Wizz Air“ praėjusiais metais iš viso perskraidino daugiau nei 57 proc. visų per Lietuvos oro uostus skridusių keleivių. Jų įvesta nauja bagažo politika, kai buvo atsisakyta nemokamo rankinio bagažo, pastebimai koregavo jų keliavimo įpročius. Pagal naująsias oro vežėjų taisykles, nemokamai į lėktuvą galima įsinešti tik nedidelę rankinę ar kuprinę, o norint su savimi turėti didesnį lagaminą, reikia įsigyti pirmenybinę paslaugą (angl. priority), kurios kaina prasideda nuo 5 eurų. Tad nemaža keliautojų dalis nusprendžia verčiau bagažą registruoti.

ELTA primena, kad pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir „Wizz Air“ nuo praėjusių metų lapkričio 1 d. pradėjo taikyti naujas bagažo taisykles.

Keliaujantys su „Ryanair“ į orlaivio saloną gali nemokamai gali pasiimti vieną nedidelį bagažo vienetą (40x20x25 cm.), kuris tilptų po kėde priešais. Didesnį bagažo vienetą į orlaivio saloną papildomai galima įsinešti tik keleiviams, perkantiems pirmumo paslaugą.

Tuo metu „Wizz Air“ keleiviai su savimi orlaivio salone gali turėti vieną nedidelį rankinį bagažą (40x30x20 cm.). Oro vežėjas taip pat siūlo galimybę įsigyti pirmumo paslaugą ir į orlaivį įsinešti didesnį bagažą. Tiems, kas perka ne pirmumo paslaugą, o papildomą 10 kg arba didesnio bagažo paslaugą, jį turi atiduoti keleivių registracijos metu.

Pasikeitus bagažo politikai, valstybės valdomi Lietuvos oro uostai ragina keleivius atsakingiau žiūrėti į taisyklę į oro uostą atvykti likus ne mažiau kaip dviem valandoms iki skrydžio tam, kad visas būtinas procedūras oro uoste būtų galima atlikti laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vitalijus

Kai italu teisejai apibaudavo abi tas kompanijas tai ir keicia tas taisikles.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS