Nelaukė paskutinės dienos – deklaracijas pateikė daugiau kaip pusė įmonių | KaunoDiena.lt

NELAUKĖ PASKUTINĖS DIENOS – DEKLARACIJAS PATEIKĖ DAUGIAU KAIP PUSĖ ĮMONIŲ

Pelno mokesčio deklaracijas jau yra pateikusios beveik 76 tūkst. (apie 58 proc.) įmonių, praneša Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kaip nurodo VMI, iki birželio 17 dienos šalies juridiniai asmenys, Lietuvoje įsteigti kolektyvinio investavimo subjektai, užsienio vienetų nuolatinės buveinės, kurių mokestinis laikotarpis sutampa su kalendoriniais metais, turi pateikti pelno mokesčio deklaracijas ir sumokėti jose apskaičiuotą pelno mokestį.

Tais atvejais, kai mokestinis laikotarpis nesutampa su kalendoriniais metais, metinė pelno mokesčio deklaracija turi būti pateikta iki kito mokestinio laikotarpio šešto mėnesio 15 dienos.

Kaip primena VMI, pelno mokesčio deklaracijas turi pateikti pelno siekiantys Lietuvos juridiniai asmenys, nuolatinėmis buveinėmis laikomi užsienio bankų filialai ir kitos nuolatinės buveinės, taip pat pelno nesiekiančios organizacijos bei Lietuvoje įsteigti kolektyvinio investavimo subjektai, neturintys juridinio asmens statuso.

Tais atvejais, kai metinėje pelno mokesčio deklaracijoje apskaičiuota pelno mokesčio suma viršija už mokestinį laikotarpį sumokėtą avansinio pelno mokesčio sumą, į valstybės biudžetą mokesčių mokėtojai turi sumokėti tik skirtumą, nurodo VMI.

Pernai mokesčių mokėtojai sumokėjo daugiau nei 691 mln. eurų pelno mokesčio. Prognozuojama, kad šiemet į valstybės biudžetą bus surinkta beveik 739 mln. eurų šio mokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS