Paskelbta Kelių direkcijos valdybos narių atranka | KaunoDiena.lt

PASKELBTA KELIŲ DIREKCIJOS VALDYBOS NARIŲ ATRANKA

  • 0

Susisiekimo ministerija pradėjo į valstybės įmonę pertvarkomos Lietuvos automobilių kelių direkcijos nepriklausomų valdybos narių atranką.

Ministerija pranešė, kad kandidatai paraiškas gali teikti iki rugpjūčio 11 dienos.

Kelių direkcijos, kuri nuo rudens bus pertvarkyta į valstybės įmonę, valdyboje bus penki nariai, trys iš jų nepriklausomi. Valdyba skiriama ketverių metų kadencijai.

Būsimi valdybos nariai turi būti nepriekaištingos reputacijos, neturėti sąsajų, dėl kurių galėtų kilti interesų konfliktas, turėti kompetencijos strateginio planavimo ir valdymo, finansų ar kelių infrastruktūros projektų srityse.

Diskutuojant dėl Kelių direkcijos pertvarkos, Seime kilo ginčų dėl valdančiųjų noro, kad naujai įkurtoje įmonėje daugumą sudarytų valstybės tarnautojai, jie turėtų rūpintis direkcijos įgyvendinamomis  Vyriausybės programomis.

Opozicijos atstovai tvirtino, kad iš valstybės atstovų sudarytos valdybos ne tik prieštarautų Lietuvos įsipareigojimams Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO), bet ir netenkintų valstybės institucijų, nes nėra norinčių valdybose dirbti darbuotojų. 

Seimas su siūlymu, kad Kelių direkcijos valdyboje daugumą sudarytų nepriklausomi nariai, sutiko po to, kai pertvarkos įstatymą vetavo prezidentas Gitanas Nausėda. Jis tuomet sakė sutinkantis su idėja pertvarkyti Kelių direkciją į valstybės įmonę, tačiau prieštaravo bendrovės valdymo politizavimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS