„Perlas Energija“ žada 6 centų už kilovatvalandę kompensacijas | KaunoDiena.lt

„PERLAS ENERGIJA“ ŽADA 6 CENTŲ UŽ KILOVATVALANDĘ KOMPENSACIJAS

  • 3

Nuo rugsėjo 1-osios veiklą stabdanti nepriklausoma elektros tiekėja bendrovė „Perlas Energija“ savo vartotojams kompensuos fiksuotos kainos skirtumą tarp įmonės ir naujo tiekėjo kainų, bet ne daugiau kaip 6,3 cento už kilovatvalandę.

Kompensacijos bus mokamos už rugsėjo-gruodžio mėnesiais sunaudotą elektrą tiems vartotojams, kurių fiksuota kaina būtų galiojusi iki šių metų pabaigos. Klientams, kurių kainos galiojimas pasibaigęs ir pasirinkusiems su birža susietą planą, bus kompensuojama už vieną – rugsėjo mėnesį, penktadienį paskelbė įmonė.

„Norime elgtis garbingai, dėl to sukūrėme kompensavimo mechanizmą, kuriuo vadovaujantis buitiniams vartotojams dengsime fiksuotos kainos skirtumą tarp tos, kuri buvo taikyta pas mus, ir naujo tiekėjo kainos, bet ne daugiau nei 0,0631 euro už kilovatvalandę. Tokią kompensaciją gaus visi, kurių kaina būtų galiojusi iki šių metų gruodžio pabaigos“, – pranešime teigė „Perlo Energijos“ vadovas Vilius Juraitis.

Pasak V. Juraičio, kompensavimo tvarka pristatyta institucijomis, ji sukurta taip, kad sumažintų galimus praradimus tiems vartotojams, kurie, jei ne bendrovės veiklos stabdymas, būtų turėję tam tikrą kainą sutartą laikotarpį.

„Kompensavimo riba – 0,0631 euro už kilovatvalandę yra apskaičiuota remiantis skirtumu tarp mažiausios kainos, kurią mokėjo mūsų klientai, ir šalyje dominuojančio standartinio vienos laiko zonos plano, pagal kurį vartotojai moka 24 centrus už kilovatvalandę“, – sakė V. Juraitis.

Pasak „Perlo Energijos“ vadovo, spalio 10 dieną, kai įmonės klientai gaus sąskaitas už rugsėjį, jas turės pateikti „Perlo“ terminale arba įkelti internetiniame puslapyje, tuomet bus suskaičiuotas ir išmokėtas kainos skirtumas.

Bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) penktadienio duomenimis, 40 proc. (apie 70 tūkst.) „Perlo Energijos“ klientų jau pasirinko kitą naują nepriklausomą tiekėją, likę 60 proc. (106 tūkst.) – dar ne. Pasak ESO, į laikiną garantinį tiekimą dabar patektų apie 50 tūkst. „Perlo Energijos“ klientų.

Praėjusį ketvirtadienį „Perlas Energija“ paskelbė stabdanti veiklą, elektrą klientams ji tieks iki rugpjūčio 31 dienos, o naują tiekėją jie turi pasirinkti iki rugpjūčio 28 dienos.

Vyriausybė taip pat ketina skirti dalines kompensacijas „Perlo Energijos“ klientams – kito tiekėjo nepasirinkusiems vartotojams iki spalio 1 dienos bus tiekiama elektra iš garantinio tiekimo, bet jos kaina sieks tik 24 centus, o skirtumas tarp garantinio ir visuomeninio tiekimo kainos bus padengtas iš valstybės biudžeto.

Iki Naujųjų metų elektros kilovatvalandė šiems vartotojams turėtų kainuoti irgi 24 centus – Energetikos ministerija jau parengė tai numatančias įstatymo pataisas.  

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Per"l"dare \\\\\.../////

susikišk tuos savi 6 centus į taukuotą subinę.Matai,geradariai susuprotėjo.Neribojamo cinizmo viršūnė.Kažin pasaulyje ar rasi analogą,tik visokie gent'Velniai taip gali sumiskyti.

fas fas

hahahahahahahahahahahahahaha, nu bl viduri baltos dienos avim kaili kerpa

eilinis

banditizmas - viską užkrovė ant paparastų žmonių, turėsiu siųsti jiems kito tiekėjo sąskaitas, gaišti savo laiką. Eikit jūs visi rusų laivo kryptimi ...liberalizatoriai prakeikti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS