„Profitus“ peržengus 100 mln. ribą atsiveria vartai į Europą | KaunoDiena.lt

„PROFITUS“ PERŽENGUS 100 MLN. RIBĄ ATSIVERIA VARTAI Į EUROPĄ

  • 0

Didžiausia lietuviško kapitalo sutelktinio finansavimo platformos „Profitus“ nekilnojamojo turto projektams finansuoti sutelkta suma viršijo 100 mln. eurų. Sutelktinio finansavimo lyderiais Lietuvoje tapusi įmonė tai vertina kaip papildomą postūmį plėtrai į kitas rinkas.

„Pradedant veiklą 100 mln. riba atrodė lyg Everestas, nors tai nebuvo tikslas savaime, kurti sutelktinio finansavimo platformą (SFP) ėmėmės pamatę, kad Lietuvoje dar trūksta efektyvių investavimo galimybių. Pirmais veiklos metais sutelkėme 5 mln. ir šis rezultatas atrodė puikus. Pastaraisiais metais investuotojai ne kartą tiek sutelkė per vieną mėnesį. 95 proc. mūsų investuotojų yra žmonės, turintys daugiau ar mažiau santaupų, likusi dalis – vadinami instituciniai investuotojai. Taigi, esame vieni iš nedaugelio išlaikančių sutelktinio finansavimo esmę“, – pasakojo „Profitus“ įkūrėja ir vadovė Viktorija Čijunskytė. 

Anot jos, pasiekta 100 mln. riba turi simbolinę prasmę, nes SFP tampa ne tik pastebima užsienio rinkose, pasitikėjimas taip pat kitas. „Ši riba yra kaip gebėjimų įrodymas, ne kiekviena SFP tiek pasiekia net ir dirbdama didesnėse rinkose nei Lietuva. 100 mln. riba yra kaip bilietas į tarptautinį SFP klubą, kitų valstybių NT vystytojams tai yra vienas iš patikimumo ir efektyvumo rodiklių“, – sakė V. Čijunskytė.

Pradėjus dirbti su žmonių investicijomis, „Profitus“ labai daug dėmesio visus šiuos metus skyrė ne tik plėtrai, bet ir būsimų investuotojų edukacijai. „Mums startavus 2018 metais renginių, skirtų finansiniam raštingumui, buvo palyginti nedaug. Dabar jau kita situacija, džiaugiamės ne tik prisidedantys, bet ir tapę vieni iš pirmųjų, skatinusių žmonių edukavimą“, – teigė „Profitus“ vadovė.

Nuo 2018 metų rugpjūčio „Profitus“ finansavo 795 NT projektus, investuotojams išmokėta daugiau kaip 5 mln. eurų palūkanų, platforma vienija beveik 30 tūkst. registruotų vartotojų. Per 2022 metus sutelkę 43 mln. eurų „Profitus“ tapo sutelktinio finansavimo lyderiais Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS