Prokuratūra „Grigeo Klaipėdai“ leido naudoti dalį areštuoto turto | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA „GRIGEO KLAIPĖDAI“ LEIDO NAUDOTI DALĮ AREŠTUOTO TURTO

  • 6

Prokurorai leido į Kuršių marias nevalytas nuotekas leidusiai kartono gamybos bendrovei „Grigeo Klaipėda“ naudoti dalį areštuoto turto, kad įmonė galėtų valyti nuotekas.

„Grigeo Klaipėdą“ valdanti bendrovė „Grigeo“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, kad prašymą Klaipėdos apygardos prokuratūra patenkino sausio 16 dieną.

Anot įmonės, areštuotu turtu leista naudotis ta apimtimi, kuri būtina užtikrinti lietaus vandens valymą ir besidrenuojančios spaudyminės linijos aptarnavimą.

Prokuratūra dalį „Grigeo Klaipėdos“ turto areštavo praėjusią savaitę – iš viso buvo areštuoti 38 objektai Dumpiuose bei įmonės teritorijoje Nemuno gatvėje. Iš karto po to „Grigeo“ teigė, kad jei dėl arešto „Grigeo Klaipėda“ negalės valyti lietaus nuotekų, jų perviršis pateks į aplinką.

Įmonė taip pat teigė, kad areštas jos veiklai įtakos neturės, o gamybinė veikla vyksta kaip įprasta.

Penktadienį prokurorai pranešė, kad įtarimai dėl galimos taršos į Kuršių marias pareikšti įmonei „Grigeo Klaipėda“ ir trims jos darbuotojams, įskaitant buvusį įmonės direktorių.

Prokurorai taip pat teigė turintys duomenų, kad nuotekos į Kuršių marias buvo ledžiamos nelegaliu vamzdžiu. Pasak jų, apie jį nėra jokių dokumentų, o leisdama per jį nuotekas, preliminariai skaičiavimais, įmonė galėjo sutaupyti apie 1,5 mln. eurų per metus.

Klaipėdos prokuratūra beveik prieš dvi savaites paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas atliekas į Kuršių marias. Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIS

VSUOMET IŠ DIDELIO DEBESIO - MAŽAS LIETUS , TAIP BUVO SU VIKTORKA IR SU VISA EILE KITŲ , TAIP BUS IR ČIA .

povilas

viskas uzgesinta seniai

Julius

AB „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Robertas Krutikovas ministrui aiškino, kad šiuo metu įmonei nuotekų valymas sudaro iki 2 proc. produkcijos savikainos, o prisijungus prie miesto nuotekų sistemos kaštai išaugtų kartais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS