„Senukai“ išsaugo visas darbo vietas, įkūrė 100 tūkst. eurų fondą darbuotojams | KaunoDiena.lt

„SENUKAI“ IŠSAUGO VISAS DARBO VIETAS, ĮKŪRĖ 100 TŪKST. EURŲ FONDĄ DARBUOTOJAMS

Bendrovė „Kesko Senukai“, nepaisant drastiškų veiklos ribojimų karantino metu, išsaugo visas darbo vietas, nemažina atlyginimų ir įsteigė 100 tūkst. eurų pagalbos fondą darbuotojams, jei jų ir artimųjų sveikatą paliestų koronavirusas.

„Mums itin svarbu, kad šioje ekstremalioje situacijoje mūsų žmonės jaustųsi saugūs ir tikri dėl savo rytojaus. Darome viską, kad viruso pandemija mus aplenktų. Tačiau, jei ji vis tik kliudys, užtikrinsime, kad kiekvienas mūsų darbuotojas ir jų artimieji sulauks reikiamos paramos“, – sako Artūras Rakauskas, „Kesko Senukų“ grupės prezidentas.

Pasak jo, nepaisant visų 86 parduotuvių Lietuvoje uždarymo, bendrovė nemažina atlyginimų, neatleidžia nė vieno iš 3,3 tūkst. savo darbuotojų. Dalis darbuotojų išleista apmokamų atostogų ir tik 78 darbuotojams, kurie neturi sukauptų kasmetinių atostogų, yra taikoma dalinė prastova.

Bendrovė taip pat įsteigė 100 tūkst. eurų pagalbos fondą darbuotojams ir jų šeimos nariams, siekiant užtikrinti jiems reikalingą finansinę paramą gydymui ar reabilitacijai. Pasak A. Rakausko, esant didesniam paramos poreikiui, lėšos fonde bus didinamos.

„Kesko Senukų“ grupėje trijose Baltijos šalyse dirba 4,7 tūkst. darbuotojų, iš jų 3,3 tūkst. – Lietuvoje.

Bendrovė yra viena didžiausių mokesčių mokėtojų šalyje. Per 2010–2019 metus „Kesko Senukai“  sumokėjo valstybei 614 mln. eurų įvairių mokesčių bei 235 mln. eurų darbo užmokesčio darbuotojams. 

„Krizė kažkada pasibaigs ir tvarus verslas bus gyvybiškai svarbus visų žmonių kasdieniam gyvenimui. Pavyzdžiui, „Senukų“ sumokamų mokesčių per mėnesį užtenka išlaikyti maždaug 225 tūkst. Lietuvos pensininkų. Todėl dabar darome viską, kad išsaugotumėme darbo vietas bei orų gyvenimą tūkstančiams mūsų darbuotojų ir taip galėtumėme prisidėti prie Lietuvos piliečių gerovės“, – sako A. Rakauskas.

Dėl paskelbto karantino kovo 16 d. bendrovė Lietuvoje uždarė visas parduotuves. Gavusi valstybės išaiškinimus dėl galimybės dalinai tęsti veiklą, po kelių dienų bendrovė prekybos centruose atidarė prekių atsiėmimo punktus, sustiprino elektroninę prekybą ir šiuo metu tęsia bendradarbiavimą su tiekėjais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nu ką

geras poelgis. Tik netipinis:D)

G

Rakauskui jo subtilus metafizinis mentorius is kitos planetos apsviete smegenu vingius visgi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS