Skandalas dėl duonos: laboratorijos atsakymai – daugiau nei šokiruojantys | KaunoDiena.lt

Skandalas dėl duonos: laboratorijos atsakymai – daugiau nei šokiruojantys

29 2025-11-19 15:07

Komentarai

Grįžti atgal

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
yja

nežinau ką ten rado ir kas ką numarino. Greičiausiai konkurentai sujudo, nes duonelė tikrai skani ir prieinama kaina. Esu diabetikė, bet kai ėmiau valgyti juodą Mortos duoną su medum tai gliukotas nuo 8,6 krito iki 6.. Gal kam yra ir kitaip, bet mano tyrimai yra tokie. Mityboje daugiau nieko nekeičiau. Ir, beje, nesu ta kuri laikosi griežtų taisyklių: šokoladas, pyragai, saldūs vaisiai mano racione dažnokai pasitaiko. Valgau ko tuo momentu norisi. Va kur kenksminga cukraus bomba tai limonadai ir gamybinės sultys
0
0
Labiau

knisa 50 procentų akcijos 3 metus,o beje, ,,-pasaulinėje rinkoje labai atpigo kakava,o cukrus jau pusmetį dvigubai-girdėjote kas iš suknistų ekonomistų apie tai?
3
0
tai

pirma dar nurodydavo, kad šią duoną kepa Latvijoje
2
0
Bagira

Neieškokit kriminalo jei nesuprantat chemijos.Etiketėje nurodytas bendras angliavandenių kiekis-54 g.,iš jų cukraus(sacharozės)-3,32g.Laboratorija atskirai sacharozės,t.y.paprasto cukraus(dėl kurio triukšmas) nenustatė,viskas suplakta į vieną krūvą,laktozė yra pieno cukrus,gliukozė į krakmolo sudėtį įeina,žodžiu tyrimas nieko nesako.Norint patikrinti ar etiketė nemeluoja,reikėjo nustatyti būtent sacharozę.(Tos "Mortos"nevalgiau,su "Lietuvos kepėju" nieko bendro neturiu).
6
0
Gal norejote

pasakyti, kad laboratorija išskalde krakmola i gliukoze ir anglies dvidegini? lol
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Ačiū!

Kad apgynėte mėgstamą duoną!
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

veganas

Valgyk tik Biržų duoną. Nes šis progresyvus kepėjas skėrių baltymų miltelių pridėti į duoną žadėjo
4
-2
Manau,

klaida ,8-9 g -beveik visuose duonos gamyniuose
0
0
Paklaida

~1%, kaip kad jus teigiate, ar ~10% kaip parodyta analizeje?
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Orvilas

Gyvuliai skundžiasi duona. Gerai, duosime neplikytus grūdus.
2
-1
nu

mes patys juoda duona kepam tai rudo cukraus ~15g dedam.
2
0
Smalsutis

Is gero gyvenimo zmones bijo cukraus , bijo druskos ,bijo riebalu ir viskas kas skanu . Uztai ir vaiksto pikti susisuke . Ispendejmui nera ribu !
12
-5
kaiules kardas

Pats matyt sukciavima nelaikai nieko blogo, tai ir esk cukru ne visi nori, kai uzsikims kraujagysles gal kitaip mastysi
4
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

tai

kad latvijoje viską be saiko nusaldina. Nebent alui tas nekenkia:)
3
0
Cha

Latvijoj tai dar baikos! Ot trenkti norvegai net į silkę cukraus prikrauna...
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Tfu

kur zilvinas rurys kodėl negaudo priešu
1
-1
tai

normaliai tai reiktų ilgokai raugint raugą, o įmetus daugiau cukraus ir mielių fermentavimas įvyksta greičiau, ir labai pagreitėja pramoninis gamybos procesas
2
-1
Dabar

net alkašiukas Mykoliukas zino, kad dauguma duonos kepama nenaudojant mieliu.
1
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Ne visai

Tikra juoda lietuviška duona visada (o ne "dauguma") buvo kepama nenaudojant mielių, užtekdavo savo raugo, bet rauginti tekdavo ilgai. Mieles ir šiaip pagardus naudodavo tik pyragams. Tikroje juodos duonos tešloje privalo būti tik vanduo, ruginiai miltai, šiek tiek kvietinių miltų ir truputėlis cukraus, kurio duonoje nelieka, nes cukrų suvalgo raugas. Galima pagardinti kmynais. Viena gero raugo paslapčių - įtarkuotas antaninis obuolys.
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Viktoras

pirma kart girdziu ka\d c ukrus gali numarinti zm ogu tai kiek rekuciu suedi duonos bakana iskart ir tai 3 kart dienoje turi laiko lakstyti po laboratorijas
5
-8
Orvilas

Gerai. Dėsime žiurknuodžius.
3
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

kepejas

jeigu turi piestuka tai gali uzrasyti ka tik nori ant etiketes'
3
0
Vakarė

Tai kam tos etiketės?
1
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Taip

Davė kaimynė paragauti, man irgi pasirodė labai saldi, nors užrašyta mažai cukraus.
6
0
jee

skandalas vienai dienai. storos bobos ir diedai megsta skaniai valgyt. be e621 ir cukraus gal tik vienas ar du is desimt neperka, o likusiem giliai ....
3
-1
Aik jau aik

Saldu dar nereiškia skanu. Aš tikrai mėgstu skaniai valgyt, bet nei cukraus, nei juo labiau saldiklių man nereik. Juoda duona negali būti nei saldi, nei sūri, turi būti truputėlį rūgštelėjusi, tik jau ne kaip actas. Ta proga klausimas: kada paskutinį kartą matėte duonos kepaliuką su teisingu "kriaukšliu"?
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Anie

į savo produktus sočiai grūda palmių riebalus, margarina ir visokius E. Nieka šito brendo nepirkau ir nepirksiu. Nebent neadekvatai tegu ėda ar turintys silpną regėjimą.
6
-1
viet

dar jaučiu sanepidemine nebuvo apsilankius pamatytu ko nematė
9
0
na

sanepideminė kitapus sienos nevažiuoja:)
2
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)