Skandalas dėl duonos „Morta“ sudėties: pasisakė kepykla | KaunoDiena.lt

Skandalas dėl duonos „Morta“ sudėties: pasisakė kepykla

106 2025-11-27 17:55

Komentarai

Grįžti atgal

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Inga

𝙆𝙫𝙞𝙚𝙩𝙞𝙢𝙖𝙨 į 𝙨𝙚𝙠𝙨𝙤 𝙠𝙡𝙪𝙗ą 💋 - 𝙬𝙬𝙬.𝙭𝙢𝙚𝙚𝙩.𝙘𝙡𝙪𝙗
1
0
ANUPRAS

KAQIP VALDŽIOS INSTITUCIJOS LEIDŽIA N U O D Y T I, TAUTĄ atmti licensiją, bet galimai yra ''atkatas'' .
2
-1
Tvarumas

Superine duonyte,pirksiu dar!
3
-3
Algirdas

Pirk , ir kojas pirmas atsuksi į duris .
3
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

nuomone

Labai skani duonyte, atradau ja vasara. svecioje salyje gyvendama labai ilgiuosi jos,man atrodo uzsimerkiu ir jauciu lietuviskos duonos kvapa. yra daug rusiu, gali ponas rinktis, bet nori sukelti nepasitikejima. Gal konkurentai uzpyko, kad maziau ju perka?
4
-6
Chi chi chi

jau galvojau runkeliams tvarto fermos broilerio mamos pavadinimas užskliuvo MORDOS
3
0
expertųexpertas

kad greičiau sukt gamybos procesą, kad raugas greičiau fermentuotusi įvaroma mielių ir cukraus, tik kažkiek daugiau nei rašo sudėtyje, antraip kur jie laikys tą raugą savaitę, o čia užmaišei, palaukei ir į pečių
7
-2
cia

cukriniu runkeliu augintojai kalti, ne kitaip. Cia jie per saldzius runkelius uzaugino.
2
-2
gele

lABAI LIUKS DUONYTE .AS JA PASTOVIAI DABAR PERKU,NES AKCIJA BUNA NEMAZA. IR SKANI ,KAIP PYRAGAS . EINU PAKAPOTI JOS
3
-11
vargdienei

Skanaus vargdiene
3
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

manau

reiktų paprašyt tos maisto ir veterinarijos kontoros paskutinių kokių +6 mėn jų tikrintų gaminių ataskaitos... Kaži tikrino nors 10:)? Už ką jie ten algas gauna?Ir dar galvoja, kad per mažai gauna...
6
0
nusišnekėjo..

parduoda duoną, kaip gatavą gaminį, o sudėtį rašo produkto dar prieš fermentaciją:)))) gali kiek skirtis:).. ups... tik 4 kartai..nedaug čia... tai pvz degtinės laipsnius ir taip galima nurodyt, gal kokius 9, čia prieš distiliaciją:)))))))))
7
0
BENDA

TIK NENUSINUODYKIT NUO CUKRAUS, GERBIAMIEJI. O KUR VISI SU EEEE???? TADA NIEKO TOKIO???? VISIŠKAS NUDURNĖJIMAS
6
-6
Tai kaip padėjo

Kokiam perkūnui jis duonoj reikalingas? Jei kas mėgsta saldžiai tegul pasibarsto ant riekės, bet tai duona, o ne pyragas, nes niekaip neįsipaišo į duonos sudėtį.
4
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

cha

"Mortos" duona yra skani ir palyginus gera kaina, na ir pirkėjai pradėjo ją daugiau pirkti, dėl to sunerimo konkurentai ir pradėjo daryti tyrimus ,atsieit, užsakė pirkėjai ir be to šmeižtą paskelbė spaudoje, kad žmonės mažiau ją pirktu
6
-9
ggggggggggggg

Jau visi, kas domisi savo sveikata, žino, kad cukrus yra baltoji mirtis. Gal ir konkurentai, kurie laikosi normų, pyksta, bet pagrindinis blogis YRA TAME, kad eilinis žmogus kenčia, negali žinoti kiek smarkiai save nuodija su tokiais "SKANIAIS" gaminiais.
4
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

tada

nereik jiems čia tada jaudintis, užsakys savo tyrimą pas nepriklausomus ekspertus, gaus etiketėj nurodytą rezultatą ir dar šaibų prisiteis iš piliečio už šmeižtą :) O šiaip aš ir gavau rekomendaciją, kad ji skani, nusipirkau paragaut - nu laaabai jau saldi:(
3
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Emilia

Turėjau siaubingą patirtį su netikra investicine bendrove, kuri mane visiškai apgavo. Mano pirmoji maža investicija atsipirko, o tai sustiprino mano pasitikėjimą. Vėliau su manimi susisiekė darbuotojas per „WhatsApp“ ir paragino reinvestuoti. Šį kartą investavau didžiulę sumą iš savo gyvenimo santaupų. Viskas atrodė gerai, kol nebandžiau atsiimti savo pelno – staiga mano sąskaita buvo deaktyvuota. Susisiekiau su tuo pačiu darbuotoju, kuris nukreipė mane į jų pagalbos tarnybą. Jie vis reikalavo mokesčių, kuriuos sumokėjau, bet vis tiek negalėjau pasiekti savo lėšų. Supratęs, kad tai sukčiavimas, kreipiausi pagalbos ir buvau nukreiptas į „Trustwavehackerstech“ – profesionalią išieškojimo komandą. Jie susekė ir sėkmingai atgavo mano prarastą investiciją. Esu labai dėkingas ir rekomenduoju jų paslaugas visiems, atsidūrusiems panašioje situacijoje. El. paštas: Trustwavehackerstech2 @ gmail com
1
-2
Šančiai

Nesupratau,nei kas kepa,nei kas atsako už produktą ir jų tikrinimą.Išeina,kai nusiperki prasmirdusi,apnuodita produktą,ir praneši tarnybai,jos darbuotojai sujuda? naher ponai reikalingi-,,lauktuvėms,,rinkti?
7
0
Skaitytojas

Ar mūsų seneliai ir proseneliai valgė duoną, kurioje būtų pridėtinio cukraus? O kiek cukraus mūsų pyragų gaminiuose? Kaip"dirba" tie, kurių pareiga tikrinti maistą ir saugoti mus puikiai matome. Verslininkai tik spaudžia valdžią, kad prileistų pigios darbo jėgos iš užsienio, o vietiniai gyventojai savaime išnyks. Pagal atsakymą matome,kokio lygio yra straipsnyje minimos firmos vadovybė. Ar tokiu jų atsakymu viskas ir pasibaigs?
8
0
viktoras

Reiktu patikrinti 101 kepiklėlė nusipirkau sviestinį krosaną,o ten tik tešla ir cukrus prie sviesto net arti negulėjo.
6
0
9z9

Į 101-ąją nebeinu jau metai laiko. Labai žemas lygis.
1
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

baltoji mirtis

Cia tik verslas lietuviskas-pirma pripratino liaudi gausybe duona vadinama kepiniu su neitiketinais priedais,kuriu tikroje duonoje per amzius nebuvo ir neturi buti,o po to biznis ir tuo paciu diabetiku kreive proporcingai soktelejo aukstyn.Cukrus- pigiausias konservantas,ko gi nedeti,jei liaudis troksta saldumo.
5
-2
>baltoji mirtis

Kokio brangesnio konservanto duonoje tamsta pageidautum?
6
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

o kaip

anksčiau duoną be cukraus iškepdavo? Ir kepė ne vieną kepaliuką...Iškepdavo kokius 6 kepalus po 4-5kg. Surikiuodavo atvėsusius "šaltoj" ant medinio suolo, drobiniu rankšluosčiu užklodavo....Jos visam mėnesiui užtekdavo, nei sudžiūdavo, nei supelydavo:) o pagrandukai ko...okie ska...anūs! MMM...su ką tik "sumuštu" sviestu ir karšta kakava....vaikystės prisiminimai:)
4
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

LV

Komentatoriai, kad veltui ginčytis? Argi neaišku kas ta Morta? Tai spekuliantų chebrytė, kuri nei nemoka duonos kepti patys. Gi rašė anksčiau, kad ji kepama Latvijoje.
9
-1
NeJansonas

Jeigu patikrinti visus maisto produktus? Kas gali paneigti, jog tikrintojų prietaisų skalėje nebūtų tokių skaičių?
8
-1
111---111

Esi dalinai teisus. Bet reikia džiaugtis, kad žmogus ėmėsi savo iniciatyva ir savo lėšomis tikrinti. O ieškoti kur dar blogai, reikėtų. Bet visko gi neapžiosime, tai nors nuo duonos pradėkime.
6
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Vaiva

Kaip kas supranta žodį "Duona". Mados reikalas dabar bet kokį iškeptą marmalą vadinti šiuo terminu.
8
-1
Vaivai

Iš daugiau nei 1000 Lietuvos oficialaus gyvavimo metų tik paskutinius 100-150 metų duona yra kepama masiniu būdu kepyklose. Visais laikais gaspadinės duoną mokėdavo išsikepti PAČIOS. Laikas atgaivinti tradicijas ir nereiks ašaroti dėl "marmalų, vadinamų duona".
4
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

D.

Kepiau duoną nemažai metų, bet,kai "atradome" ( prieš 5-6 metus) "Baltojo pyrago" iš Jonavos ruginę ( 100 % ruginiai miltai ) forminę duoną "Jonė" , kuri kepama be jokių cukrų, o tik rauginama natūraliai, tai nustojau kepti : mums ir tiko, ir patiko. Duona tikrai nesaldi, tačiau soti ir skalsi, ilgai nepelyja : tokia "kaimiškai tikra".Parduoda supjaustytą. Kepaliukas - 800 g., kainuoja nei per brangiai,nei per pigiai - 2,09-2,19 EUR , o per akcijas "Norfoj" - gerokai pigiau. Būna ir po pusę kepaliuko fasuota, bet taip perkant gaunasi beveik dvigubai brangiau,o aš esu "duoninė",t.y. valgau duonos tikrai nemažai... Dabar jau tiktai šventėms išsikepu žalių (nekepintų) grikių duonos, o ruginės,kurią kepti išmokau pagal anytos receptą, jau nebekepu : tingiu "žaisti" su raugu ir nuolatiniu kepimu,nes likom tik dviese namie... Vadinasi, MOKĖKIM PASIRINKTI DUONĄ, užuot kažką kaltinę.
3
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

-> D.

Nu irpagal ką tu tą Jonę pasirinkai? Atlikai labaratorius tyrimus? Ne, neatlikai. O liežuvio skonio receptoriai šiuolaikinėms afioroms per silpni kokybės nustatymui. Todėl turim reikalauti atsakomybės iš gamintojų ir jų revizorių.
4
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Emigrantas

Teisingai pataikyta. Amerikoje jau seniai naturalios duonos nebegali nusipirti ir i LT tai ateina...
5
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Egis

Svarbiausia žmonėm ,kad skanu ,bet kai suserga tampa neskanu,verslams nusispjauti į jūsų sveikatą ,svarbu kad būtų skanu ir pirktų taip pilnėja kišenėspinigėlių ,tas pats kai rūkoma mėsa tirpaluose ,kai kam skanu ,bet ar sveika todėl rinkitės gal neskaniau ,bet sveikiau .
8
0
Rūkymas

tirpaluose buvo priverstinai įvestas įstatymu, kaip "sveikesnė" alternatyva...Dabar jau atsitokėjo, vėl keičia įstatymus..mirkyta mėsa -negerai..
3
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

reikia Preziden

Ka veikia institucijos, kad zmonems tokius dalykus reikia tikrinti? Galetu kas menesi profilaktiskai tikrinti ir skelbti juodaji sarasa
6
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

lukka

skaniausia duona. kad cukarus yra nereikai žiūrėt į etiketą-atsikandi su sviestuku ir jauti. net sūrio nededu ant tos duonos
4
-2
Tikrasis Realis

Šlykštu skaityti tokius pigius pasiteisinimus. Jei cukraus kiekis padidėja fermentacijos metu, tai reikia jo kiekį nustatyti jau realizuojamoje duonoje, o ne murmėti, kad tikrinote žaliavas, o jos ėmė ir "užaugino" cukrų. Gerai šio tyrimo iniciatorius sako - kas žino kiek diabetikų jaupo žeme dėl tokių maxinacijų.
8
-2
Na,

gal ir ne visai tinkamai kepėjai aiškinasi čia, tačiau TIKRAI ,net NEDEDANT papildomai CUKRAUS, KEPANT RAUGINTĄ,YPAČ PLIKYTĄ DUONĄ, ATSIRANDA SALDUMO : dėl cheminių reakcijų,natūraliai - juk miltuose daug angliavaldenių,t.y., cukrų, o jų ypač daug kvietiniuose miltuose... Jei NESUPRANTATE, kas yra duona bei jos paruošimo ir kepimo procesas, geriau PASIDOMĖKITE tuo ( pilnas internetas įvairiausios medžiagos ir straipsnių ) , užuot skundęsi : net laiko užims mažiau nei skundo rašymas, o žinių "bagažas" taps gerokai pilnesnis. Kepiau ruginę duoną daug metų pagal anytos receptą, tačiau dabar nebekepu , nes perkame "Baltojo pyrago" ruginę (100 %) duoną "Jonė",- ji gerokai skiriasi nuo mano anytos ir mano keptos, tačiau mums tinka ir patinka. Kas nebandėt, tai nusipirkit,- nesigailėsit.
1
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

tai

va mortos kepėjai matosi ir nežino šito, kiek plikant miltus, pasigamina papildomai cukraus...o gamint duoną leidimus turi.. va , kaip tik vakar iš vienos , jau metuose (60+), moterukės išgirdau...Girdi jos draugė kepa VEGANIŠKĄ, laabai skanią duoną..ir toliau tarška..sakau STOP-kaip tai veganišką? Visa duona sakau veganiška turi būt..Nu, sako-kiaušinių nededa....OMG! Tai panašu kad ir mortos kepėjai entuziastai:(
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

lukka

vyras diabetikas. perka pigiausią duoną. į etiketę nežiūri, turi atsirinkęs 3-4 duonas. mortos tikrai nevalgo, kei ir daug kitų kepyklų duonų
4
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

trumpai sakant

Turėjau pažįstamą diabetiką, kuris man prieš metus sakė - "ne tam tiek metų pragyvenau, kad dabar imčiau sveikai, bet neskaniai gyventi". Nebėra jo... Bet gi kiekvieno reikalas asmeninis kaip elgtis. Tik kad neprotingas pasirinkimas nėra išeitis.
4
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

>trumpai sakant

"Tiek metų" - tai 50 ar 80? Yra didelis skirtumas. Su saule nei vienas negyvensim. Vieni renkasi ilgesnį (nors nebūtinai) ir "prėskesnį" gyvenimą, kiti nori išnaudoti visus pasiekiamus malonumus, nors tai ir sutrumpins (nors nebūtinai) gyvenimą. Mano akimis, nei vienas, nei kitas kelias nėra "neprotingas", nes joks "sveikuolis" nežino, kiek jam iš tikrųjų skirta ir už kurio kampo giltinė laukia.
6
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Realistas

Man skaniausia duona ir kiek matosi parduotuvėse - viena iš labiausiai perkamų. Kai konkurentams nesiseka konkuruoti - pradedi "žurnalistinį tyrimą" .
6
-7
Vardas

Čia kvailio, o ne realisto komentaras. Tokie, kol sveiki, vaidina erelius, o kai suserga, klykauja labiau už visus. CUKRUS yra blogis, reikia jo šalintis.
6
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

>Vardas

Blogis jau "buvo": kiaušiniai, taukai, pienas, miltai, mėsa, sviestas, druska, Baltijos jūros žuvis, bulvės.... Sąrašas nėra baigtinis. Daugiau nei pusė "blogių" jau reabilituoti, o kiaušiniai jau netgi paskelbti "supermaistu". Cukrus jau irgi reabilituojamas, nes paaiškėjo, kad jis geriau už dirbtinius saldiklius. Yra tik vienintelis blogis: SAIKO NEBUVIMAS. Jei tu ir tos saldžiosios Mortos suvalgysi pora riekelių - tikrai nesusirgsi. Bet jei kepalą per dieną ir taip kasdien - visai kas kita.
7
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

>Vardas

Blogis jau "buvo": kiaušiniai, taukai, pienas, miltai, mėsa, sviestas, druska, Baltijos jūros žuvis, bulvės.... Sąrašas nėra baigtinis. Daugiau nei pusė "blogių" jau reabilituoti, o kiaušiniai jau netgi paskelbti "supermaistu". Cukrus jau irgi reabilituojamas, nes paaiškėjo, kad jis geriau už dirbtinius saldiklius. Yra tik vienintelis blogis: SAIKO NEBUVIMAS. Jei tu ir tos saldžiosios Mortos suvalgysi pora riekelių - tikrai nesusirgsi. Bet jei kepalą per dieną ir taip kasdien - visai kas kita.
5
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

sudėtingas proc

juokdariai :DDD o kaip mūsų bobutės ir probobutės be aukštųjų technologijų duoną iškepdavo???
10
-1
kaunietė

Mortos duona iš tikrųjų per saldi
17
-4
Kaunietei

Rinkoje pilna nesaldžių duonų. Nematau problemos, jei ši ir saldesnė.
7
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)