Labai skani duonyte, atradau ja vasara. svecioje salyje gyvendama labai ilgiuosi jos,man atrodo uzsimerkiu ir jauciu lietuviskos duonos kvapa. yra daug rusiu, gali ponas rinktis, bet nori sukelti nepasitikejima. Gal konkurentai uzpyko, kad maziau ju perka?
kad greičiau sukt gamybos procesą, kad raugas greičiau fermentuotusi įvaroma mielių ir cukraus, tik kažkiek daugiau nei rašo sudėtyje, antraip kur jie laikys tą raugą savaitę, o čia užmaišei, palaukei ir į pečių
reiktų paprašyt tos maisto ir veterinarijos kontoros paskutinių kokių +6 mėn jų tikrintų gaminių ataskaitos...
Kaži tikrino nors 10:)? Už ką jie ten algas gauna?Ir dar galvoja, kad per mažai gauna...
parduoda duoną, kaip gatavą gaminį, o sudėtį rašo produkto dar prieš fermentaciją:))))
gali kiek skirtis:).. ups... tik 4 kartai..nedaug čia...
tai pvz degtinės laipsnius ir taip galima nurodyt, gal kokius 9, čia prieš distiliaciją:)))))))))
Kokiam perkūnui jis duonoj reikalingas? Jei kas mėgsta saldžiai tegul pasibarsto ant riekės, bet tai duona, o ne pyragas, nes niekaip neįsipaišo į duonos sudėtį.
"Mortos" duona yra skani ir palyginus gera kaina, na ir pirkėjai pradėjo ją daugiau pirkti, dėl to sunerimo konkurentai ir pradėjo daryti tyrimus ,atsieit, užsakė pirkėjai ir be to šmeižtą paskelbė spaudoje, kad žmonės mažiau ją pirktu
Jau visi, kas domisi savo sveikata, žino, kad cukrus yra baltoji mirtis. Gal ir konkurentai, kurie laikosi normų, pyksta, bet pagrindinis blogis YRA TAME, kad eilinis žmogus kenčia, negali žinoti kiek smarkiai save nuodija su tokiais "SKANIAIS" gaminiais.
nereik jiems čia tada jaudintis, užsakys savo tyrimą pas nepriklausomus ekspertus, gaus etiketėj nurodytą rezultatą ir dar šaibų prisiteis iš piliečio už šmeižtą :)
O šiaip aš ir gavau rekomendaciją, kad ji skani, nusipirkau paragaut - nu laaabai jau saldi:(
Turėjau siaubingą patirtį su netikra investicine bendrove, kuri mane visiškai apgavo. Mano pirmoji maža investicija atsipirko, o tai sustiprino mano pasitikėjimą. Vėliau su manimi susisiekė darbuotojas per „WhatsApp“ ir paragino reinvestuoti. Šį kartą investavau didžiulę sumą iš savo gyvenimo santaupų. Viskas atrodė gerai, kol nebandžiau atsiimti savo pelno – staiga mano sąskaita buvo deaktyvuota. Susisiekiau su tuo pačiu darbuotoju, kuris nukreipė mane į jų pagalbos tarnybą. Jie vis reikalavo mokesčių, kuriuos sumokėjau, bet vis tiek negalėjau pasiekti savo lėšų. Supratęs, kad tai sukčiavimas, kreipiausi pagalbos ir buvau nukreiptas į „Trustwavehackerstech“ – profesionalią išieškojimo komandą. Jie susekė ir sėkmingai atgavo mano prarastą investiciją. Esu labai dėkingas ir rekomenduoju jų paslaugas visiems, atsidūrusiems panašioje situacijoje.
El. paštas: Trustwavehackerstech2 @ gmail com
Nesupratau,nei kas kepa,nei kas atsako už produktą ir jų tikrinimą.Išeina,kai nusiperki prasmirdusi,apnuodita produktą,ir praneši tarnybai,jos darbuotojai sujuda? naher ponai reikalingi-,,lauktuvėms,,rinkti?
Ar mūsų seneliai ir proseneliai valgė duoną, kurioje būtų pridėtinio cukraus? O kiek cukraus mūsų pyragų gaminiuose? Kaip"dirba" tie, kurių pareiga tikrinti maistą ir saugoti mus puikiai matome. Verslininkai tik spaudžia valdžią, kad prileistų pigios darbo jėgos iš užsienio, o vietiniai gyventojai savaime išnyks. Pagal atsakymą matome,kokio lygio yra straipsnyje minimos firmos vadovybė. Ar tokiu jų atsakymu viskas ir pasibaigs?
Cia tik verslas lietuviskas-pirma pripratino liaudi gausybe duona vadinama kepiniu su neitiketinais priedais,kuriu tikroje duonoje per amzius nebuvo ir neturi buti,o po to biznis ir tuo paciu diabetiku kreive proporcingai soktelejo aukstyn.Cukrus- pigiausias konservantas,ko gi nedeti,jei liaudis troksta saldumo.
anksčiau duoną be cukraus iškepdavo? Ir kepė ne vieną kepaliuką...Iškepdavo kokius 6 kepalus po 4-5kg. Surikiuodavo atvėsusius "šaltoj" ant medinio suolo, drobiniu rankšluosčiu užklodavo....Jos visam mėnesiui užtekdavo, nei sudžiūdavo, nei supelydavo:) o pagrandukai ko...okie ska...anūs! MMM...su ką tik "sumuštu" sviestu ir karšta kakava....vaikystės prisiminimai:)
Komentatoriai, kad veltui ginčytis? Argi neaišku kas ta Morta? Tai spekuliantų chebrytė, kuri nei nemoka duonos kepti patys. Gi rašė anksčiau, kad ji kepama Latvijoje.
Esi dalinai teisus. Bet reikia džiaugtis, kad žmogus ėmėsi savo iniciatyva ir savo lėšomis tikrinti. O ieškoti kur dar blogai, reikėtų. Bet visko gi neapžiosime, tai nors nuo duonos pradėkime.
Iš daugiau nei 1000 Lietuvos oficialaus gyvavimo metų tik paskutinius 100-150 metų duona yra kepama masiniu būdu kepyklose. Visais laikais gaspadinės duoną mokėdavo išsikepti PAČIOS. Laikas atgaivinti tradicijas ir nereiks ašaroti dėl "marmalų, vadinamų duona".
Kepiau duoną nemažai metų, bet,kai "atradome" ( prieš 5-6 metus) "Baltojo pyrago" iš Jonavos ruginę ( 100 % ruginiai miltai ) forminę duoną "Jonė" , kuri kepama be jokių cukrų, o tik rauginama natūraliai, tai nustojau kepti : mums ir tiko, ir patiko. Duona tikrai nesaldi, tačiau soti ir skalsi, ilgai nepelyja : tokia "kaimiškai tikra".Parduoda supjaustytą. Kepaliukas - 800 g., kainuoja nei per brangiai,nei per pigiai - 2,09-2,19 EUR , o per akcijas "Norfoj" - gerokai pigiau. Būna ir po pusę kepaliuko fasuota, bet taip perkant gaunasi beveik dvigubai brangiau,o aš esu "duoninė",t.y. valgau duonos tikrai nemažai... Dabar jau tiktai šventėms išsikepu žalių (nekepintų) grikių duonos, o ruginės,kurią kepti išmokau pagal anytos receptą, jau nebekepu : tingiu "žaisti" su raugu ir nuolatiniu kepimu,nes likom tik dviese namie... Vadinasi, MOKĖKIM PASIRINKTI DUONĄ, užuot kažką kaltinę.
Nu irpagal ką tu tą Jonę pasirinkai? Atlikai labaratorius tyrimus? Ne, neatlikai. O liežuvio skonio receptoriai šiuolaikinėms afioroms per silpni kokybės nustatymui. Todėl turim reikalauti atsakomybės iš gamintojų ir jų revizorių.
Svarbiausia žmonėm ,kad skanu ,bet kai suserga tampa neskanu,verslams nusispjauti į jūsų sveikatą ,svarbu kad būtų skanu ir pirktų taip pilnėja kišenėspinigėlių ,tas pats kai rūkoma mėsa tirpaluose ,kai kam skanu ,bet ar sveika todėl rinkitės gal neskaniau ,bet sveikiau .
Šlykštu skaityti tokius pigius pasiteisinimus. Jei cukraus kiekis padidėja fermentacijos metu, tai reikia jo kiekį nustatyti jau realizuojamoje duonoje, o ne murmėti, kad tikrinote žaliavas, o jos ėmė ir "užaugino" cukrų. Gerai šio tyrimo iniciatorius sako - kas žino kiek diabetikų jaupo žeme dėl tokių maxinacijų.
gal ir ne visai tinkamai kepėjai aiškinasi čia, tačiau TIKRAI ,net NEDEDANT papildomai CUKRAUS, KEPANT RAUGINTĄ,YPAČ PLIKYTĄ DUONĄ, ATSIRANDA SALDUMO : dėl cheminių reakcijų,natūraliai - juk miltuose daug angliavaldenių,t.y., cukrų, o jų ypač daug kvietiniuose miltuose... Jei NESUPRANTATE, kas yra duona bei jos paruošimo ir kepimo procesas, geriau PASIDOMĖKITE tuo ( pilnas internetas įvairiausios medžiagos ir straipsnių ) , užuot skundęsi : net laiko užims mažiau nei skundo rašymas, o žinių "bagažas" taps gerokai pilnesnis. Kepiau ruginę duoną daug metų pagal anytos receptą, tačiau dabar nebekepu , nes perkame "Baltojo pyrago" ruginę (100 %) duoną "Jonė",- ji gerokai skiriasi nuo mano anytos ir mano keptos, tačiau mums tinka ir patinka. Kas nebandėt, tai nusipirkit,- nesigailėsit.
va mortos kepėjai matosi ir nežino šito, kiek plikant miltus, pasigamina papildomai cukraus...o gamint duoną leidimus turi..
va , kaip tik vakar iš vienos , jau metuose (60+), moterukės išgirdau...Girdi jos draugė kepa VEGANIŠKĄ, laabai skanią duoną..ir toliau tarška..sakau STOP-kaip tai veganišką? Visa duona sakau veganiška turi būt..Nu, sako-kiaušinių nededa....OMG!
Tai panašu kad ir mortos kepėjai entuziastai:(
Turėjau pažįstamą diabetiką, kuris man prieš metus sakė - "ne tam tiek metų pragyvenau, kad dabar imčiau sveikai, bet neskaniai gyventi". Nebėra jo... Bet gi kiekvieno reikalas asmeninis kaip elgtis. Tik kad neprotingas pasirinkimas nėra išeitis.
"Tiek metų" - tai 50 ar 80? Yra didelis skirtumas. Su saule nei vienas negyvensim. Vieni renkasi ilgesnį (nors nebūtinai) ir "prėskesnį" gyvenimą, kiti nori išnaudoti visus pasiekiamus malonumus, nors tai ir sutrumpins (nors nebūtinai) gyvenimą. Mano akimis, nei vienas, nei kitas kelias nėra "neprotingas", nes joks "sveikuolis" nežino, kiek jam iš tikrųjų skirta ir už kurio kampo giltinė laukia.
Čia kvailio, o ne realisto komentaras. Tokie, kol sveiki, vaidina erelius, o kai suserga, klykauja labiau už visus. CUKRUS yra blogis, reikia jo šalintis.
Blogis jau "buvo": kiaušiniai, taukai, pienas, miltai, mėsa, sviestas, druska, Baltijos jūros žuvis, bulvės.... Sąrašas nėra baigtinis. Daugiau nei pusė "blogių" jau reabilituoti, o kiaušiniai jau netgi paskelbti "supermaistu". Cukrus jau irgi reabilituojamas, nes paaiškėjo, kad jis geriau už dirbtinius saldiklius. Yra tik vienintelis blogis: SAIKO NEBUVIMAS. Jei tu ir tos saldžiosios Mortos suvalgysi pora riekelių - tikrai nesusirgsi. Bet jei kepalą per dieną ir taip kasdien - visai kas kita.
Blogis jau "buvo": kiaušiniai, taukai, pienas, miltai, mėsa, sviestas, druska, Baltijos jūros žuvis, bulvės.... Sąrašas nėra baigtinis. Daugiau nei pusė "blogių" jau reabilituoti, o kiaušiniai jau netgi paskelbti "supermaistu". Cukrus jau irgi reabilituojamas, nes paaiškėjo, kad jis geriau už dirbtinius saldiklius. Yra tik vienintelis blogis: SAIKO NEBUVIMAS. Jei tu ir tos saldžiosios Mortos suvalgysi pora riekelių - tikrai nesusirgsi. Bet jei kepalą per dieną ir taip kasdien - visai kas kita.
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)