Susisiekimo ministras: A. Belickaitė neturėjo dalyvauti „Lietuvos geležinkelių“ konkurse | KaunoDiena.lt

SUSISIEKIMO MINISTRAS: A. BELICKAITĖ NETURĖJO DALYVAUTI „LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ KONKURSE

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad būdama „politiškai pažeidžiama“ Agnė Belickaitė apskritai neturėjo dalyvauti konkurse į „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktorės pareigas.

„Aš blogai vertinu situaciją. Pirmas dalykas – žmogus, kuris yra politiškai pažeidžiamas, pirmiausia, mano vertinimu, apskritai turėjo nedalyvauti tokiame konkurse“, – BNS ketvirtadienį sakė M. Skuodis.

Pasak jo, susidariusi situacija valstybėms valdomoms įmonėms bus pamoka, kad reikia įvertinti ne tik galimas įdarbinamų asmenų interesų konfliktų, korupcines, bet ir politinio pažeidžiamumo rizikas. 

„Visoms mūsų įmonėms keliami atitinkami reikalavimai ir dėl interesų konfliktų vengimo, ir dėl jų regimybės vengimo, ir dėl bet kokios žalos reputacijai vengimo. Tai šitoje vietoje, kai jau įmonė priėmė sprendimus įdarbinti vieną ar kitą asmenį – klausimas, kiek yra patikimos sistemos įvertinti ir tas politinio pažeidžiamumo rizikas“, – teigė M. Skuodis.

Aš blogai vertinu situaciją.

„Aš neabejoju, kad mūsų įmonėse sistemos veikia dėl sukčių ir vagių išgaudymo, bet šioje vietoje tikrai yra tam tikra pamoka, kurią reikės įvertinti“, – kalbėjo jis.

„Labai gaila, kad dėl vieno tokio atvejo priversti reaguoti ir valstybės vadovai, ir ministrai reaguoja. Tikiuosi, kad bus labai aiški pamoka“, – pridūrė susisiekimo ministras.

M. Skuodis tikino apie LTG grupės korporatyvinių reikalų vadovo konkurso rezultatus buvęs informuotas jau jam įvykus. Vis dėlto jis teigė, kad sužinojęs apie konkurso baigtį jis LTG įspėjo, kad „tai yra problema“.

„Aš „Lietuvos geležinkeliams“ ir tuomet labai aiškiai, kai tik sužinojau ir buvau informuotas, pasakiau, kad mano vertinimu, tai yra problema“, – tikino M. Skuodis. 

Tuo metu su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite bei viceministru Vincu Jurgučiu teigė po konkurso apie jo rezultatus nekalbėjęs – susidariusią situacija su ministre M. Skuodis sakė aptaręs viešojoje erdvėje kilus klausimams dėl galimo nepotizmo. 

„Apskritai, net ir su „Lietuvos geležinkelių“ generaliniu direktoriumi pirmą pokalbį turėjau vakar nusileidęs lėktuvu, grįžęs iš komandiruotės į Paryžių, kuomet išsakiau labai aiškiai tai, ką ir dabar jums“, – teigė susisiekimo ministras.

„Aš paprašiau (LTG vadovo – BNS) man pateikti informaciją žiniai apie konkurso procedūras, kaip jis vyko ir taip toliau“, – pridūrė M. Skuodis.

Ministras vėliau žurnalistams Seime sakė neturintis pagrindo manyti, kad dėl atrankos į pareigas buvo „kažkas ne taip“.

M. Skuodis teigė žinojęs, kad A. Belickaitė yra viceministro V. Jurgučio žmona: „Bet kaip ten kas susiję, aš tikrai negaliu pakomentuoti“.

Po klausimų dėl galimo nepotizmo nauja LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta A. Belickaitė ketvirtadienį pranešė, kad traukiasi iš pareigų.

Trečiadienį apie pasitraukimą iš pareigų pranešė ir jos sutuoktinis – Laisvės partijos valdybos narys bei ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis, kuris atmetė kaltinimus nepotizmu ir sutuoktinės protegavimu.

Klausimą dėl galimo nepotizmo šioje istorijoje iškėlė žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jo žmona Rasa Jakilaitienė taip pat dalyvavo atrankoje į LTG korporatyvinių reikalų direktorės pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

?

O kieno pusseserė viceministriauja tavo ministerijoje?

Aišku dabar

Ko jakilaitis draskėsi taip. Atrodė, viena šaika. O pasirodo, jo žmona į tą vietą taikėsi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS