Traukinys Vilnius – Ryga stos Jonavoje ir Kėdainiuose: jau perkami ir bilietai | KaunoDiena.lt

TRAUKINYS VILNIUS – RYGA STOS JONAVOJE IR KĖDAINIUOSE: JAU PERKAMI IR BILIETAI

Neseniai keliautojus pasiekė gera žinia – nuo balandžio 1-osios traukinys, važiuojantis iš Vilniaus į Rygą, papildomai sustos Jonavoje ir Kėdainiuose. Tai – ne tik proga gerinti susisiekimą su regionais, bet ir pasidaryti pramogą su šeima.

Bendrovė „Ltg Link“ skelbė, kad nuo gruodžio pabaigos kursuojantis traukinys Vilnius–Ryga nuo balandžio 1 dienos stos dvejose stotyse Jonavoje ir Kėdainiuose. Pasak bendrovės atstovų, kelionės trukmė dėl šių sustojimų nepailgės – traukinys esą galės važiuoti greičiau rekonstravus geležinkelio ruožą Gaižiūnai–Kaišiadorys. Keleiviai jau gali įsigyti bilietus ir pats išbandyti šį maršrutą.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius ir jo kolega Viktoras Fiodoravas džiaugėsi, jog dėl sustojimų Jonavoje ir Kėdainiuose pavyko susitarti su „LTG Link“ atstovais. Pasak jų, tai skatins regionų ekonomiką, žmonėms bus patogiau keliauti. Tiesa, kol kas papildomi traukinio sustojimai maršrute Vilnius – Ryga yra bandomieji. Iki metų pabaigos bus stebimi keleivių srautai. Jei bus didelis susidomėjimas, sustojimai taps nuolatiniais. Tad keliautoji raginami pasinaudoti proga ir traukiniu iš regionų nuvykti ne tik į Lietuvos sostinę, bet ir pasidaryti kelionę į Rygą.

„Šie sustojimai gerina tiesioginį susisiekimą su regionais, nes po pandemijos buvo sumažinta autobusų maršrutų, tad susisiekimas traukiniais tampa ypač aktualus. Paleidus traukinį Vilnius – Ryga, kilo žmonių pasipiktinimas, kad traukinys pravažiuoja pro kitų miestų centrus, tačiau nestoja. Matėme, kad poreikis keliauti yra, todėl džiugu, jog pavyko su „LTG Link“ susitarti“, – kalbėjo Ekonomikos komiteto narys V. Fiodorovas.

Kazys Starkevičius (dešinėje) ir Viktoras Fiodoravas (kairėje)

Jis jau įsigijo ir bilietus. Dviejų asmenų savaitgalio kelionė Kėdainiai-Ryga-Kėdainiai kainavo apie 100 eurų. „Pasirinkome kelionę su viena nakvyne Rygoje. Tai bus toks maršruto išbandymas. Kartu tai bus ir maršruto populiarinimas, kad kuo daugiau keleivių juo keliautų“, – pridūrė V. Fiodorovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS