Tvarios verslo patalpos padeda smulkiam ir vidutiniam verslui augti | KaunoDiena.lt

TVARIOS VERSLO PATALPOS PADEDA SMULKIAM IR VIDUTINIAM VERSLUI AUGTI

  • 2

Smulkiems ir vidutiniams verslams patalpų paieška yra tikras iššūkis, nes tai vienas iš esminių veiksnių, lemiančių verslo sėkmę. Šiuo metu rinkoje vis aktualesnėmis tampa tvarios verslo patalpos, kurios ne tik tausoja gamtą, bet ir padeda sutaupyti. 

Kodėl pasirinko įsikurti naujame verslo centre „Stockholm“ Kaune, pasakoja verslininkas Sigitas Stumbrys, UAB „Boplalit“ direktorius.

• Energija „Stockholm“ aprūpins saulės jėgainės, kurios bus ant pastato stogo.

• Verslo centro automobilių stovėjimo aikštelėje planuojama įrengti net 20 elektromobilių pakrovimo stotelių.

• Siekiama, kad verslo centras gautų tarptautinį BREEAM „Very good“ žaliųjų pastatų vertinimo sertifikatą.

Dvidešimt penktus metus skaičiuojanti pramoninės automatikos įmonė veiklą pradėjo kaip šeimos verslas, o nuo 2008-ųjų ėmė augti sparčiau. Šiuo metu „Boplalit“ užsiima pramonės komponentų, korpusų, elektroninių jungčių bei kabelių distribucija ir pramonės įrenginių sauga.

„Pačioje pradžioje dirbome dviese su žmona, o veiklos patalpos buvo įkurtos viename iš mūsų namų kambarių. Nuo pradžių žinojome, kad augant verslui mums reikės atskiros erdvės, todėl išsinuomojome porą kabinetų Aleksoto verslo centre. Tuo metu pagrindinis kriterijus buvo galimybė darbo vietą nuo namų pasiekti kuo greičiau“, – įmonės veiklos pradžią prisiminė S. Stumbrys.

Sigitas Stumbrys. Partnerio nuotr.

„Boplalit“ metai iš metų pavyko sėkmingai vystyti savo veiklą – apyvarta augo, komanda plėtėsi, o esamos patalpos pradėjo nebetenkinti. Todėl teko kibti į naujos lokacijos, kuri patenkintų pasikeitusius organizacijos poreikius, paieškas.

„Augant verslui išsiplėtė mūsų asortimentas, todėl pasikeitė ir sandėliavimo patalpų poreikis. Dabartiniame sandėlyje galime sutalpinti tik ribotų gabaritų prekes, o nusprendus prekiauti didesnėmis, teko papildomai nuomotis patalpas. Dėl to išaugo kaštai ir atsiėmimas klientams tapo sudėtingu – dalis smulkių dalių yra viename sandėlyje, o didesnių gabaritų dalys – kitame. Todėl renkantis naujas patalpas mums buvo svarbu, kad visų prekių sandėlis būtų ten pat, kur ir mūsų pagrindinis biuras“, – aiškino S. Stumbrys.

Tvarūs sprendimai – nebe mada, o būtinybė

Nuo ateinančių metų pradžios „Boplalit“ komanda veiklą vykdys naujame daugiafunkciniame verslo centre „Stockholm“, įsikūrusiame Kaune. Pasirinkti būtent šias patalpas paskatino tvarumas – įrengiamos saulės elektrinės, elektromobilių pakrovimo stotelės bei planuojamas gauti BREEAM sertifikatas.

Vieni į žalesnes patalpas kraustosi dėl klientų keliamų reikalavimų, kiti – dėl ekonominio naudingumo, treti – dėl besikeičiančių įmonės poreikių.

 

„Pastebime, kad smulkaus ir vidutinio verslo poreikiai keičiasi ir renkantis naujas patalpas klientai vis dažniau akcentuoja tvarumo svarbą. Vieni į žalesnes patalpas kraustosi dėl klientų keliamų reikalavimų, kiti – dėl ekonominio naudingumo, treti – dėl besikeičiančių įmonės poreikių. Kiekvienas turi savo priežastį, tačiau priimant galutinį sprendimą visi šie aspektai tampa svarbūs. Vizionieriškai mąstantys verslai supranta, kad nuomojantis patalpas šiandien, reikia galvoti apie rytojų“, – sakė „Omberg group“ pardavimų ir klientų patirčių vadovė Edita Gudauskienė. 

Edita Gudauskienė. Partnerio nuotr.

Jai pritaria ir S. Stumbrys, kuris pastebi, kad vis dažniau tenka susidurti su klientų pageidavimais, rinktis tokius gamintojus, kurie savo veikloje siekia tvarumo ir ekologiškumo. Tad, pasak pašnekovo, tik laiko klausimas, kada patys iš partnerių sulauks tokio reikalavimo.

„Besirinkdami patalpas įvertinome ne tik esamą situaciją, bet ir žiūrėjome į ateitį – tikiu, kad greitu metu draugiškumas aplinkai bus vertinamas panašiai, kaip anksčiau buvo prašoma kokybės valdymo sistemos ISO9001. Taip pat numatėme, kad atnaujinsime automobilių parką ir įmonės veikloje naudosime elektromobilius, todėl galimybė juos patogiai pakrauti įmonės biuro stovėjimo aikštelėje buvo itin svarbus aspektas“, – pasakoja „Boplalit“ direktorius.

E. Gudauskienės teigimu, tvarūs sprendimai ne tik svarbūs įmonės reputacijai ir prisideda prie gamtosaugos, bet ir užtikrina finansinių išlaidų sumažinimą. Ant „Stockholm“ stogo bus sumontuotos saulės jėgainės, kurios padės išlaikyti mažus elektros energijos kaštus nuomininkams.

Siekiama, kad verslo centras gautų tarptautinį BREEAM „Very good“ žaliųjų pastatų vertinimo sertifikatą, kuris užtikrina, kad objektas buvo pastatytas ir valdomas pagal aukščiausio lygio reikalavimus, keliamus visame pasaulyje.

Patogi lokacija – vienas svarbiausių aspektų

S. Stumbrys sako, kad apie centrinio biuro patalpas kitame mieste niekuomet nesvarstė – Kaunas turi viską, ko reikia.

„Mūsų šeima yra iš Kauno, darbuotojai taip pat gyvena aplinkui, todėl nebuvo abejonių, kad galėtume veiklą vykdyti kitame mieste. Prekybos atžvilgiu laikinoji sostinė yra geografiškai ideali vieta – tai yra susisiekimo centras dirbant su Lietuvoje esančiais klientais. Taip pat mūsų naujos patalpos „Stockholm“ verslo centre įsikūrusios šalia „Via Baltica“ automagistralės – tai ypač patogu dirbant ir su kaimyninėmis šalimis“, – pasakoja S. Stumbrys.

Mūsų naujos patalpos „Stockholm“ verslo centre įsikūrusios šalia „Via Baltica“ automagistralės – tai ypač patogu dirbant ir su kaimyninėmis šalimis.

 

Šalia daugiafunkcio verslo centro „Stockholm“ jau įsikūrę kauniečių pamėgti ir dažnai lankomi verslai, tokie kaip „Lidl“, „Depo“, „Volvo Trucks“ ir „Skuba“. Šiuolaikišką projektą sudaro 2 atskiri korpusai su technine zona tarp pastatų ir 19 savarankiškų A++ klasės segmentų, skirtų nuomai. Nuomininkai kiekvienas patalpas gali pritaikyti pagal savo poreikius.

S. Stumbrys prisimena, kad apie „Stockholm“ projektą sužinojo atsitiktinai – pravažiuojant pro kylančias konstrukcijas: „Pamačiau būsimų pastatų vizualizacijas ir iškart pamaniau, kad tai galėtų būti būtent tai, kas mums tiktų. Tada užsirašiau telefono numerį ir, net nespėjus pačiam pasidomėti plačiau, sulaukiau skambučio iš „Omberg group“ pardavimų ir klientų patirčių vadovės Editos Gudauskienės. Tai buvo tarsi ženklas“.

„Stockholm“ duris atvers jau 2024 m. pradžioje – planuojama, kad visas kompleksas bus iškart paruoštas naudojimui.

GALERIJA

  • Tvarios verslo patalpos padeda smulkiam ir vidutiniam verslui augti
  • Tvarios verslo patalpos padeda smulkiam ir vidutiniam verslui augti
Partnerio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Puiku,gražu !

masinė psichozė

kur tik nori ką nors prastumti , prakišti... laimėti konkursą ar dar ką nors... pasirodyti ,,kietas'' , šiuolaikiškas startuoliškas ... netgi gerdamas iš butelio kur pakampėse - visur vartok , bele kokiam kontekste ir pabrėžk magišką žodelį TVARUS ! jeeee !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS