Uosto direkcija reikalauja imtis papildomų priemonių dulkėtumui mažinti | KaunoDiena.lt

UOSTO DIREKCIJA REIKALAUJA IMTIS PAPILDOMŲ PRIEMONIŲ DULKĖTUMUI MAŽINTI

  • 4

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai šiandien dar kartą išsikvietė „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos“ (KLASCO) atstovus ir pareikalavo pateikti papildomų aplinkosauginių priemonių planą.

Pasak kompanijos vadovo Vytauto Kauno, vakar (rugpjūčio 9 d.) visas naftos kokso krovinys buvo padengtas ekologiška celiuliozės mišinio danga, kuri eliminuoja krovinio dulkėjimą. Vadovo teigimu, artimiausiu metu planuojama papildomai įsigyti dar dvi vandens rūko patrankas, kurios pilnai uždengtų krovos zoną bei prailginti apsaugines sieneles krovos zonoje, kurios sustabdo dulkių judėjimą krovos metu. Pasak kompanijos atstovų, šiuo metu teritorijoje veikia 6 vandens rūko patrankos, kurios krovos metu turi stabdyti dulkių judėjimą bei nusodinti dulkes krovos zonoje.

„Gali būti, kad KLASCO prisidėjo prie bendro miesto taršos fono, kurį paskatino dar ir sausra. Mūsų žiniomis, oro taršos monitoringo stotelės pastaruoju metu fiksavo užterštumo padidėjimą ne tik prie KLASCO esančiose, o ir kitose miesto teritorijose. KLASCO taiko įvairias aplinkosaugos priemones, mažinančias krovos poveikį aplinkai, tačiau dėl išskirtinių oro sąlygų – sausros – diegiame papildomas: vos tik gavome krovinio savininko leidimą, krovinys buvo padengtas ekologiška plėvele, kuri neleidžia kroviniui išdžiūti ir dulkėti. Mes pirmieji iš krovos kompanijų Klaipėdos uoste pritaikėme šią technologiją, plačiai naudojamą Vakarų Europos uostuose“, – per susitikimą sakė Vytautas Kaunas.

Vos tik pasirodė informacija apie padidėjusį dulkėtumą Klaipėdos miesto centrinėje dalyje, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai dar antradienį ryte operatyviai nuvyko į arčiausiai miesto centro esančios krovos kompanijos KLASCO teritoriją, apžiūrėjo krovos bei sandėliavimo zonas, buvo pasiūlyta imtis skubių priemonių dulkėtumui mažinti bei galimybių krovos bei sandėliavimo procesus vykdyti uždaru būdu. Šiuos pasiūlymus vienas iš Uosto direkcijos vadovų Artūras Drungilas pateikė ir per Klaipėdos miesto mero surengtą pasitarimą oro taršos klausimais. Šiame pasitarime dalyvavo Klaipėdos m. savivaldybės, „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos“ (KLASCO), Klaipėdos m. visuomenės sveikatos centro, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento atstovai.

„Pagal galiojančius teisinius aktus, Uosto direkcija nors ir neturi tiesioginės funkcijos kontroliuoti, kaip laikomasis aplinkosaugos reikalavimų, tačiau šioje situacijoje negalime likti abejingi. Nuolat susitinkame su bendruomenėmis, išklausome jų nusiskundimus ir nerimą, kviečiamės uosto krovos kompanijas diskusijai, reguliariai reikalaujame iš jų pateikti aplinkosauginius planus. Nuoširdžiai tikimės, kad tokių situacijų kaip ši, ateityje bus išvengta“, – po susitikimo su „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos“ (KLASCO) vadovu V. Kaunu sakė Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją iškviesti KLASCO atstovai tarp aplinkosauginių priemonių įvardijo ir papildomos technikos, kuria bus drėkinami ir valomi technologiniai ir privažiuojamieji keliai, pasitelkimą, taip pat reguliarų „Vitės“ kvartalo gatvių valymą, kurios jau miesto savivaldybės atsakomybėje, gabaritinių sienelių, kuriomis buvo atskirtos vagonų iškrovos zonos pastatymą.

„Labai tikimės, kad šios priemonės bus veiksmingos. Iš KLASCO atstovų gavome patikinimą, kad iki 2018 m. rugsėjo 14 d. bus paruoštas papildomas trumpalaikis ir ilgalaikis priemonių planas poveikio aplinkai mažinti. Savo ruožtu pasiūlėme, kad kompanijos teritorijoje tarp sandėliuojamo krovinio ir gyvenamųjų namų, būtų pastatyta aplinkosaugininkų stacionari oro taršos matavimo stotelė, kuri padėtų kontroliuoti oro taršos situaciją ir matyti bendrą vaizdą“, - sakė A. Drungilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vitės gyventoja

Jei jau vietiniai aplinkosaugininkai nesusitvarko, tai gal reikia tarptautinių specialistų ir jų išvadų? Vis dar nėra aišku, kas tai per tarša, kiek ji pavojinga gyventojams, kokios bus pasekmės dveikatai. Gėda dėl tokio valdžios abejingumo, neoperatyvumo, pasyvumo. Juokingos tos niekinės tvorelės, klounai.

Geda

Po tokio skandalo socialiniuose tinkluose kilusio ir nustacius kad virsijo normas turejau sustabdyti veikla o neimtis apsaugos priemoniu. Geda merui ir visai valdziai!

Žemaitijos kaunietis

Kodėl jie ieško durnesnių už save?Tegul pasisako,kuris iš tos direkcijos,nėra kurios nors krovos kompanijos akcininku ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS