Už viršytą fluorido kiekį vandenyje – bendrovei „Kelmės vanduo“ skirta bauda | KaunoDiena.lt

UŽ VIRŠYTĄ FLUORIDO KIEKĮ VANDENYJE – BENDROVEI „KELMĖS VANDUO“ SKIRTA BAUDA

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) bendrovei „Kelmės vanduo“ skyrė 1143 eurų baudą (0,1 proc. nuo metinių reguliuojamos veiklos pajamų), nes bendrovė nuo 2012 metų tiekia vartotojams higienos normos reikalavimų neatitinkantį geriamąjį vandenį. Pasak VERT, vandenyje viršijamas fluorido kiekis.

Kaip praneša VERT, bendrovei „Kelmės vanduo“ 2012 metų balandžio – 2015 metų balandžio laikotarpiu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras taikė išlygą dėl geriamojo vandens kokybės reikalavimų, tačiau bendrovė per tą laiką turėjo imtis priemonių, kad situacija būtų pagerinta, sumažinta fluorido koncentracija geriamajame vandenyje.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, nustačiusi, kad „Kelmės vanduo“ taikytos priemonės nėra efektyvios problemai spręsti, kreipėsi į VERT dėl licencijuojamos veiklos sąlygų įvertinimo.

VERT taip pat įpareigojo įmonę ne vėliau kaip per 2 mėnesius pateikti veiksmų planą, kuriame būtų numatytos priemonės fluorido koncentracijai sumažinti, ir įspėjo, kad, to nepadarius ar negavus išlygos, bendrovei gali būti stabdoma licencija vykdyti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Romas

Maniau, kad pas mus vanduo chloro prisotinamas. Pasirodo dar ir žiurkių nuodais mus žudo.

vartotojas

pofik ta bauda, po kiek laiko savivaldybe sakys kyla vandens kainos, ir tie patys paprasti naudojantis vandeni zmones sumokes ta bauda :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS