Vėluojant mokėjimams už žaliavas „Lifosa“ vėl stabdo gamybą | KaunoDiena.lt

VĖLUOJANT MOKĖJIMAMS UŽ ŽALIAVAS „LIFOSA“ VĖL STABDO GAMYBĄ

  • 3

Vėluojant atsiskaitymams už žaliavas Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ vėl priversta stabdyti veiklą, sako įmonės atstovė.

„Lifosos“ viešųjų ryšių specialistė Indrė Mažeikienė sako, kad gamyklos veikla sustabdyta trečiadienį, ją tikimasi atnaujinti kovo pradžioje.

„Sustabdėme laikinai veiklą ir planuojame ją atnaujinti kovo pradžioje. Pradėjome stabdyti antradienį, trečiadienį jau visiškai sustabdėme“, – BNS ketvirtadienį sakė I. Mažeikienė.

Pasak jos, veiklą stabdyti prireikė, nes užtrukus atsiskaitymų už žaliavas tikrinimui jos laiku nepasiekė gamyklos.

„Priežastis – administraciniai trikdžiai, nuo mūsų nepriklausę ir susiję su atsiskaitymais žaliavų tiekėjams. Užsitęsė finansinių pervedimų procedūrų tikrinimas, mūsų mokėjimas laiku nepasiekė tiekėjo ir atitinkamai vėlavo žaliavos į gamyklą“, – sakė I. Mažeikienė.

Įmonę nuo praėjusių metų gegužės prižiūri laikinasis administratorius, kuris užtikrina „Lifosos“ veiklą nepažeidžiant tarptautinių sankcijų.

Pernai kovo 9-ąją Europos Sąjungai paskelbus sankcijas Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai buvo įšaldytos „Lifosos“ sąskaitos, balandį ji taip pat laikinai stabdė veiklą.

„Lifosa“ gamybą buvo laikinai sustabdžiusi nuo rugsėjo 14-osios iki gruodžio 20-osios, o tai lėmė vienos pagrindinių žaliavų – amoniako – trūkumas bei smarkiai išaugusios gamtinių dujų kainos.  

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

paspauskit rankyte gabrieliuj

jis gi dydvyris....

Susna

Aferistus vadovus reik iš pis.ti

Romas

Vel gaus minimalke 700 e, i rankas dirba giminaitis ir prisitaike prie tokios algos ir situacijos pernai dirbo tik 4 men, ir alga jau sumazejo buvo 1400 e, o dirbdami mazina iki 1200 jei stabiliai dirbtu alga butu mazesne nei pries 2 metu .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS