Automagistralėse ir greitkeliuose – didesnis greitis, leidžiamos vasarinės padangos | KaunoDiena.lt

AUTOMAGISTRALĖSE IR GREITKELIUOSE – DIDESNIS GREITIS, LEIDŽIAMOS VASARINĖS PADANGOS

  • 1

Nuo šeštadienio Lietuvoje didinamas maksimalus leistinas greitis pagrindiniuose šalies keliuose, įsigalioja leidimas važinėti vasarinėmis padangomis.

Automagistralėse lengviesiems automobiliams nuo balandžio 1-osios iki spalio pabaigos galima važiuoti ne didesniu kaip 130 kilometrų per valandą (km/h) greičiu, o greitkeliuose – ne didesniu kaip 120 km/h greičiu.

Lapkričio–kovo mėnesiais didžiausias leistinas greitis automagistralėse ir greitkeliuose yra 110 km/h.

Pradedantieji vairuotojai magistralėse gali važiuoti 100 km/val., greitkeliuose – 90 km/val., o keliuose su asfalto ar betono danga – 80 km/val. greičiu.

Balandžio–spalio mėnesiais automagistralėse ir greitkeliuose greičiau važiuoti taip pat leidžiama krovininiams automobiliams, kurių masė ne didesnė kaip 3,5 tonos, motociklams bei triračiams.

Kituose šalies keliuose leistinas greitis išlieka toks pats ištisus metus.

Nuo balandžio 1-osios leidžiama važinėti su vasarinėmis padangomis, o nuo balandžio 10 dienos įsigalios draudimas važinėti dygliuotomis padangomis.

„Atkreipiame dėmesį, kad pavasarį valstybinės reikšmės keliuose daugėja kelių remonto bei tvarkymo darbų, todėl vairuotojams svarbu būti atidiems, dėmesingiems kelyje ir atkreipti dėmesį į eismo apribojimus dėl vykdomų darbų keliuose“, – pažymi Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Patarimas

Jūs pirma žiemos atsiklauskit, ar ji leidžia. O tai vėl bus prisitvojusių ant plikšalos su vasarinėm....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS