Automobilių rinkimai – Europoje ir kitapus Atlanto | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIŲ RINKIMAI – EUROPOJE IR KITAPUS ATLANTO

"Lietuvos metų automobilio 2021" rinkimus laimėjęs "Volkswagen ID.3" yra tarp pretendentų ir į Europos karūną.

Laukia kovo 1-osios

Europos metų automobilio rinkimų rezultatai bus paskelbti kovo 1-ąją. Šiuo metu dėl titulo varžosi septyni konkurentai.

Tai – "Citroen C4", "Cupra Formentor", "Fiat 500", "Land Rover Defender", "Škoda Octavia", "Toyota Yaris" ir "Volkswagen ID.3".

Lietuvoje tarp finalininkų buvo keturi iš jų ("Cupra Formentor", "Škoda Octavia", "Toyota Yaris" ir "Volkswagen ID.3").

Į lemiamą etapą Europoje nepateko nė vienas iš keturių "Hyundai-Kia" grupės atstovų ("Hyundai i10", "Hyundai i20" ir "Hyundai Tucson" bei "Kia Sorento") bei nė vienas "Mercedes-Benz" modelis (GLA, GLB, GLS ir S-Class).

Elektrinis "Volkswagen ID.3" per pirmą atrankos Europoje etapą jau nukonkuravo "Polestar 2", "Mazda MX-30" ir "Honda e".

Vertinimo komisijos darbas vis sudėtingesnis, nes automobilių gamintojai kasmet pateikia įspūdingų, naujomis technologijomis aprūpintų transporto priemonių.

"Ford" – du prizai

Ką išsirinko amerikiečiai? Sausio 11-ąją Detroite buvo paskelbti automobiliai nugalėtojai.

Metų lengvuoju automobiliu pripažintas "Hyundai Elantra" (tarp finalininkų dar buvo "Genesis G80" ir "Nissan Sentra"), pikapu – "Ford F-150" (varžėsi su "Jeep Gladiator Mojave" ir "Ram 1500 TRX"), krosoveriu – "Ford Mustang Mach-E" (antrą bei trečią vietas užėmė "Genesis GV80" ir "Land Rover Defender").

"Vertinimo komisijos darbas vis sudėtingesnis, nes automobilių gamintojai kasmet pateikia įspūdingų, naujomis technologijomis aprūpintų transporto priemonių", – pabrėžė nuo 1994-ųjų rinkimus rengiančios organizacijos vadovas Gary Witzenburgas.

"Pikapas "F-150" – brangakmenis "Ford" karūnoje, o elektrinis krosoveris "Mustang Mach-E" – rimčiausias atitinkamų "Tesla" modelių konkurentas ir pranašesnis už savo europietiškus varžovus. Premium klasės elektromobilių rinkoje svarbūs ne vien technologijų, bet ir tradicijų, komforto, funkcionalumo argumentai", – tvirtino JAV automobilių ekspertai.

Pirkinys: "Lietuvos metų automobiliu 2021" išrinktą "Volkswagen ID.3" gerai įvertino ir Vokietijos futbolo rinktinės strategas J.Loewas. Reuters nuotr.

Įvertins ir dizainą

Pasaulio metų automobilio rinkimuose – 24 kandidatai, tarp jų – net šeši "Hyundai-Kia" grupės modeliai.

Korėjiečiai delegavo savo "Hyundai Elantra / Avante", "Hyundai i10 / Grand i10", "Hyundai i20" ir "Kia K5 / Optima", "Kia Sonet" bei "Kia Sorento".

Japonijos gamintoją "Toyota" reprezentuoja "Highlander", "Sienna", "Venza / Harrier" ir "Yaris".

Pretendentai į "World Car Awards" iš Europos – "Audi A3", BMW ("2-Series Gran Coupe" ir "4-Series"), "Citroen C4 / e-C4", "Mercedes-Benz GLA", "Seat Leon", "Škoda Octavia" ir "Volkswagen ID.4".

Specialus prizas skiriamas už automobilio dizainą. Pernai jį pelnė "Mazda3".

Visų nominacijų nugalėtojai bus paskelbti balandį.

2020-ųjų laureatas – "Kia Telluride", nukonkuravęs "Mazda CX-30" ir "Mazda3".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS