Dakaro ralio dalyviams žada naujų iššūkių | KaunoDiena.lt

DAKARO RALIO DALYVIAMS ŽADA NAUJŲ IŠŠŪKIŲ

  • 0

Dakaro ralį organizuojanti Prancūzijos organizacija A.S.O atskleidė, kaip atrodys 2023-iųjų pirmos dvi savaitės Saudo Arabijos smėlynuose.

Sunkiausias pasaulio ralis startuos 2023 m. sausio 1-ąją ir baigsis 15-ąją, o lenktynių prologas bus surengtas gruodžio 31-ąją.

Lenktynininkai keliaus nuo Raudonosios jūros paplūdimių iki Arabijos įlankos smėlio Damame. Šis šalies pervažiavimas iš tiesų bus ištisas turas, nes keturiolika etapų Dakaro ralio dalyviai iš pradžių įveiks šiaurės vakarų kalnų regionuose, o vėliau – giliuose pietryčiuose, kur tris dienas važiuos per kopas.

Šiek tiek gaila, kad Dakaro ralis ir vėl vyks tik vienoje valstybėje – Saudo Arabijoje.

„Organizatoriai atsižvelgė į lenktynininkų norus išmėginti jėgas įvairesniame ir ilgesniame Dakaro ralyje. Šiek tiek gaila, kad jis ir vėl vyks tik vienoje valstybėje – Saudo Arabijoje, tačiau ir ji tikrai turi dar daug ką pasiūlyti“, – teigė lenktynininkas Benediktas Vanagas.

2023 m. Dakaro ralis išsiskirs trukme – lenktynes sudarys keturiolika etapų ir prologas. Į maršrutą įtraukta 70 proc. naujų specialiųjų etapų. Be to, tai bus tankiausias renginio formatas per visą šiuolaikinę Dakaro ralio istoriją – didžiosios daugumos specialiųjų etapų ilgis siekia beveik 450 km.

Susisiekimo sektoriai bus trumpesni, o finišo linijos – arčiau stovyklaviečių (bivuakų). Iš viso varžybų dalyvių laukia beveik 5 000 km specialiųjų etapų, todėl šios varžybos bus ilgiausios nuo 2014 m.

Dakaro ralio direktorius Davidas Castera dar kartą pažadėjo lenktynininkams iššūkį – surengti tris etapus „Empty Quarter“ dykumoje. Tai vieta, kur kopų aukštis gali siekti net iki 500 m.

Šiemet sausį Dakaro ralyje dalyvavo dešimt Lietuvos komandų.

Motociklų vadinamosios vienišių klasės lenktynes laimėjo Arūnas Gelažninkas, bagiu važiavę Rokas Baciuška ir ispanas Oriolis Mena buvo treti.

Visureigių grupėje Vaidotas Žala ir portugalas Paulo Fiuza užėmė vienuoliktąją vietą, Gintas Petrus ir Šarūnas Paliokas – 41-ąją, Antanas Juknevičius ir latvis Didzis Zarinis – 49-ąją, o B.Vanagas su portugalu Filipe Palmeiro varžybų nebaigė.

Taip pat nefinišavo keturračiu motociklu važiavęs Laisvydas Kancius.

Sunkvežimių įskaitoje dvyliktąją vietą užėmė Vaidoto Paškevičiaus, Slavomiro Volkovo ir Tomo Gužausko ekipažas, tarp bagių penkioliktąją – Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas. „Dakar Classic“ kategorijos lenktynes Valdas Valiukevičius ir Paulius Kavaliauskas užbaigė vienuolikti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS