Keturratis žvėris su naikintuvo varikliu | KaunoDiena.lt

KETURRATIS ŽVĖRIS SU NAIKINTUVO VARIKLIU

  • 3

Aukcione „Car and Classic“ tarp parduodamų automobilių buvo ir unikalus egzempliorius – 1972-ųjų „John Dodd’s The Beast“.

„Tai – daugiau nei automobilis. „Žvėris“ („The Beast“) – ratuota gyvenimo šventė, atspindinti ne vien ekscentrišką kūrėjo Johno Doddo, bet ir visų britų išradingumo ir jų polinkio nuotykiams dvasią“, – teigė aukciono organizatoriai.

Šis „Žvėris“ – vienintelis, kito tokio pasaulyje nėra. 1977-aisiais automobilis buvo įrašytas į Guinnesso rekordų knygą – kaip galingiausias tarp nekomercinių transporto priemonių.

„Žvėries“ veikiantis variklis – lyg žemės drebėjimas, lyg mechaninio triukšmo simfonija.

 

Jo jėga – 27 l darbo tūrio V12 variklis „Rolls-Royce Merlin“, kuris buvo montuojamas į legendinius britų naikintuvus „Spitfire“ ir „Hawker Hurricane“.

„Be jokių pagražinimų: „Žvėries“ veikiantis variklis – lyg žemės drebėjimas, lyg mechaninio triukšmo simfonija, kurios tikimės iš karo laikų motoro. Tai ir šiurpu, ir įdomu“, – tvirtino „Car and Classic“ ekspertai.

Dėl didžiulio variklio salonas – ankštokas, vidaus apdailai naudota oda ir mediena. Automobilio rida – tik 17 200 km.

Konstruktoriaus J. Doddo užrašuose nurodyta, kad su „Žvėrimi“ buvo pasiekęs 295 km/val. greitį, tačiau neišlikę tai patvirtinančių oficialių dokumentų.

„Aš vis dar prie vairo, važinėju reguliariai, nors rečiau nei anksčiau, nes „British Petroleum“ man jau nebekompensuoja išlaidų už degalus“, – būdamas 84-erių kalbėjo J. Doddas.

„Žvėries“ šeimininkas mirė pernai sulaukęs 90-ies.

GALERIJA

  • Keturratis žvėris su naikintuvo varikliu
  • Keturratis žvėris su naikintuvo varikliu
Carandclassic.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kuo trumpesnis pimpuks,

tuo didesnis mašinuks?

Qwe

Sudas O Ne Masina

Geras

Grabas ant ratų jei bėgi nuo milicijos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS