Parlamentaras siūlys, kad ant automobilių valstybinių numerių atsirastų Vyčio ženklas | KaunoDiena.lt

PARLAMENTARAS SIŪLYS, KAD ANT AUTOMOBILIŲ VALSTYBINIŲ NUMERIŲ ATSIRASTŲ VYČIO ŽENKLAS

Seimą pasieks siūlymas, kad ant motorinių transporto priemonių ir jų priekabų valstybinių numerių atsirastų Valstybės herbo (Vyčio) ženklas.

Antradienį Seimo narys Andrius Kupčinskas ketina pateikti Seimui tai numatančias Valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymo pataisas.

Pasak jo, nuo 2018 m. išduodamuose automobilių valstybinių numerių ženkluose nebeliko šaltuoju būdu išspaustų apskritimų – techninės apžiūros galiojimo lipduko ir hologramos, kuri buvo viena iš numerio ženklo apsaugos priemonių.

A. Kupčinsko nuomone, šiuo metu likusią tuščią vietą (tarp raidžių ir skaičių) ant automobilių valstybinių numerių būtų galima tinkamai užpildyti Lietuvos Respublikos herbo – Vyčio – simbolika. „Lietuvos valstybės herbas gali būti naudojamas ant automobilių valstybinių numerių. Teigiamas rezultatas – savo šalies reprezentacija ir simbolikos puoselėjimas“, – sako parlamentaras.

Projektą parengęs A. Kupčinskas sako, kad tai būtų viena efektyviausių valstybės reprezentacijos priemonių, kuria jau pasinaudojo ir pasirinko tokios ES šalys kaip Slovakija, Kroatija, Slovėnija, Austrija ir Vokietija bei kitos ne ES šalys (Šveicarija ir t. t.).

Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta Lietuvos valstybės herbo naudojimo nuostata, kad be pamatinio valstybės herbo naudojimo Lietuvos Respublikos prezidento vėliavoje, Lietuvos kariuomenės vėliavose, Konstitucinio Teismo teisėjų herbiniuose ženkluose, asmens tapatybės kortelėse, vairuotojo pažymėjimuose ir kt., Lietuvos valstybės herbas gali būti naudojamas Lietuvos banko blankų dokumentuose, herbiniame antspaude, iškaboje, antraštiniuose puslapiuose ir leidiniuose; ant pinigų; krašto apsaugos sistemos karių ir statutinių valstybės tarnautojų uniformų skiriamuosiuose ženkluose; ant pašto ženklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

o as siulau

seno ozhio subine...

Kaunietis

Tik perskaitęs straipsnio antraštę, kažkodėl iš karto pagalvojau apie šitą "genijų". Daugiau nieko protingo jis nesugeba tam seime nuveikti.

Vištos Walmora \\\\\.../////

Kas už tai,kad A.Kupčinskas grįžtų į Kauno mero pareigas,spaudžiam ŽALIĄ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS