Gedimino prospekte – siautulingos ir meile trykštančios Užgavėnės | KaunoDiena.lt

GEDIMINO PROSPEKTE – SIAUTULINGOS IR MEILE TRYKŠTANČIOS UŽGAVĖNĖS

  • 0

Vasario 14 d. vilniečiai kviečiami į dideles storas lietuviškas tarpregionines Morės (Žemaitija) ir Gavėno (Aukštaitija) vestuves, kurios visą dieną šurmuliuos V. Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekte.

Siautulingos, linksmos ir meile trykštančios Užgavėnės vasario 14 d. vilniečius ir miesto svečius kviečia į dideles storas lietuviškas tarpregionines Morės (Žemaitija) ir Gavėno (Aukštaitija) vestuves, kurios visą dieną be atvangos šurmuliuos V.Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekte Vilniuje.

Į šventę atvykusių ir nusiteikusių linksmai padūkti laukia gausi, riebi, šilta mugė su blynais ir kitais gardumynais, padūkusios tradicinės linksmybės vaikams, antros pusės paieškos bei masinė vedybų ceremonija ją atradusiems, vietoje nustygti neleisiantis sveikinimų koncertas jaunavedžiams bei eitynės į Tauro kalną, kur vyks Morės ir Gavėno kárštos paleistuvės į povestuvinę kelionę... Tų, kas dar nebus spėję savo poros atrasti, lauks paskutinis šansas – jaunųjų valsas „Nelik ant ledo“.

Per Užgavėnes visais laikais būdavo puiki proga ne tik linksmai padūkti ir šmaikščiai pajuokauti, bet ir nepiktai pašiepti kaimo bendruomenės narius, su humoru į viešumą iškelti kasdienybės aktualijas, už ką niekas nepykdavo. Šiais metais Užgavėnės Vilniaus mieste sutampa su nelietuviška, daug kur pasaulyje minima, švente, skirta įsimylėjėliams. Ta proga Vilniaus etninės kultūros centras rengia dideles masines vestuves, kurios skirtos ne tik regionų metams paminėti sutuokiant Užgavėnių simbolius/personažus – Morę iš Žemaitijos ir Gavėną iš Aukštaitijos – bet ir visiems norintiems susituokti. Šiais lygių teisių ir galimybių laikais tuoktis gali visi: velniai su čigonėmis, ožiai su meškomis, giltinės su gydytojais... Taigi, tai kiekvieno iš Jūsų šansas! O gal vis tik šventės šurmulyje netikėtai atsiras geresni kandidatai Morei ar Gavėnui į poras? Kiekvienas norintis turės galimybę ne tik į kitus pažiūrėti bei save iš geriausios pusės parodyti, bet ir kandidatūra į jaunikius ir nuotakas iškelti!

Čiupk kaukę, antrą pusę,  kedenk plunksnas ir čiuožk į veselę – laikas ženytis!

PROGRAMA

Gedimino prospekte

10.00 – 20.00 val. – Užgavėnių mugė su meilės blynais ir muzika.
14.00 – 15.00 val. – Linksmybės vaikų kieme.
14.30 – 15.30 val. – Morės ir Gavėno „špacierius“ po prospektą su  simboline Žemaitijos ir Aukštaitijos palyda.
15.30 – 16.00 val. – „Kas ką myli, tas tą veda – už ko nori, už to teka“ – vedybų ceremonialas (tuokiasi visi norintys)
16.00 – 17.15 val.  –  „Concerti gruossu“ (sveikinimai visiems jaunavedžiams).
17.30 – 18.00 val. –  Veselijos procesija (visaliaudinės karnavalinės eitynės į Tauro kalną).

Ant Tauro kalno

18.00 – 18.30 val. –  Kárštos paleistuvės į povestuvinę kelionę.
18.30 – 22.00 val. – Jaunųjų valsas „Nelik ant ledo“ (tradicinių šokių maratonas V.M.Putino g. 5).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS