„Kultūros naktis“ skelbia festivalio programą: miegoti nebus kada | KaunoDiena.lt

„KULTŪROS NAKTIS“ SKELBIA FESTIVALIO PROGRAMĄ: MIEGOTI NEBUS KADA

  • 0

Jau vienuoliktą kartą Vilniuje rengiamas vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“ paskelbė savo programą.

Joje – daugiau nei 110 renginių teatro, dailės, šokio, klasikinės ir populiariosios muzikos mėgėjams, „Pojūčių miestu“ virsiantis Bernardinų sodas su atskira programa šeimoms bei išplėstos festivalio ribos.

Šiais metais festivalis skelbia, kad birželio 16 d. akyse nušvis. Kaip ir kasmet, įvairiausiose Vilniaus gatvėse ir erdvėse įsikurs daugiau nei 700 menininkų bei meno ir kultūros organizacijų, kviečiančių per vieną naktį pajusti, išmėginti ir pamatyti meną ir kultūrą pačiomis įvairiomis formomis, spalvomis ir garsais.

Lankytojų patogumui šių metų programa yra skirstoma ne pagal renginio pobūdį, o pagal zonas. Senamiestis, Lukiškės, Užupis, Vilniaus universitetas – kelios iš zonų, kurioms kuriami atskiri žemėlapiai ir maršrutai, padėsiantys nepasiklysti naktyje.

Viena iš festivalio naujienų – praplėstos jo ribos mieste. Atskira zona bus skirta Antakalniui, kur nemiegoti kvies daugiau nei 20 įvairiausių projektų. „Vilnius Tech park“ pakvies susipažinti su šiuolaikinio meno atstovų kūryba, išbandyti Lietuvos aukštųjų mokyklų jaunųjų kūrėjų interaktyvaus meno, muzikos ir žaidimų instaliacijas bei žaisti mokslą su Estijos AHHAA mokslų centru. Vienai nakčiai duris atvers Sapiegų rūmai, kur, be ekskursijų, lauks ir muzikos bei šokio pasirodymai, šviesos instaliacijos.

Šiemet Rotušės aikštėje skambės Verdi opera „Aida“, Menų spaustuvė pakvies į šiuolaikinio šokio, teatro ir gyvos muzikos pasirodymus, čia bus pristatytas ir buto šokio-teatro trupės OKARUKAS performansas HEREAFTER, po miestą klaidžios šviečiantys smilgininkai iš Klaipėdos, Baltasis tiltas pasipuoš trispalve tautiška šviesos grandine, kuri mirgės Lietuvos muzikos ritmu.

Festivalio metu duris atvers ir įvairius projektus pristatys net 9 bažnyčios, kuriose susijungs ir chorai, ir elektroninė muzika, teatro ir šokio, ir vaizduojamojo meno kūriniai.

Festivalio metu lankytojai įvairius projektus galės aplankyti ir Kultūros ministerijoje, Vyriausybėje, Švietimo ir Mokslo ministerijoje, Krašto apsaugos ministerijoje, Prezidentūros kiemelyje.

Specialioji renginio programa, kurioje – 20 didžiausių ir svarbiausių šių metų projektų – bus pristatyta birželio 6 d., antradienį.

Visi festivalio renginiai yra nemokami.

Visa festivalio programa: www.kulturosnaktis.lt

GALERIJA

  • „Kultūros naktis“ skelbia festivalio programą: miegoti nebus kada
  • „Kultūros naktis“ skelbia festivalio programą: miegoti nebus kada
  • „Kultūros naktis“ skelbia festivalio programą: miegoti nebus kada
  • „Kultūros naktis“ skelbia festivalio programą: miegoti nebus kada
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS