Lietuviško kino vakarai budins miegamuosius rajonus | KaunoDiena.lt

LIETUVIŠKO KINO VAKARAI BUDINS MIEGAMUOSIUS RAJONUS

  • 0

Rugsėjo 20 d. Vilniuje prasideda viešųjų erdvių gaivinimo ir bendruomeniškumo skatinimo projektas „Ne-miegantys rajonai“.

Pora savaičių vyksiančio projekto metu trijų Vilniaus rajonų gyventojai galės sudalyvauti naujos lietuviškos dokumentikos peržiūrose.

Žirmūnų, Lazdynų bei Trakų Vokės mikrorajonuose įsikursiantis projektas kvies nemokamai susipažinti su lietuvių kino kūrėjų naujausiais darbais, kurių pasakojimams ypatingą atmosferą sukurs specialiai šiems filmams parinktos ir pritaikytos Vilniaus miesto mikrorajonų erdvės.

Renginių metu žiūrovai taip pat bus kviečiami į atviras diskusijas ir pokalbius. Renginių vedėjai jiems pasiūlys prisiminti su filmais ir Vilniaus rajonų erdvėmis susijusius dar nesenus istorijos įvykius ar atkreipti dėmesį į šiandienos aktualijas.

„Smagu, kad padedant miesto savivaldybei gavome progą kiek išplėsti Vilniaus kultūrinį žemėlapį ir perkelti veiklas iš miesto centro į Vilniaus rajonus. Kviečiame visus vilniečius atkeliauti peržiūrėti filmų ir sudalyvauti diskusijose: viešųjų erdvių gaivinimo ir bendruomeniškumo skatinimo projektas kviečia įrodyti, kad miegamaisiais vadinamuose rajonuose galima ne tik miegoti“, – sakė viena projekto iniciatorių, interaktyvių menų ir projektų platformos „Kūrybinių industrijų dokas“ atstovė Eglė Belozaraitė.

„Ne-miegančių rajonų“ festivalis prasideda rugsėjo 20 d. 19 val. Tuskulėnų rimties parke režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmu „Mariupolis“. Renginio svečias – žurnalistas, visuomenininkas Dovydas Pancerovas.

Rugsėjo 29 d. festivalis tęsis Lazdynuose, prie Lazdynų vidurinės mokyklos. 19 val. ten bus parodytas Maxì Dejoie ir Virginijos Vareikytės filmas „Aš už tave pakalbėsiu“. Filmą pristatys režisierė V. Vareikytė.

Trakų Vokėje, dvaro sodyboje, filmo „Nematomas frontas“ (Vincas Sruoginis, Jonas Ohmanas) peržiūra taip pat vyks 19 val. Filmą pristatys režisierius J. Ohmanas.

Kino peržiūrų metu svečius kalbins ir diskusijas ves rašytojas, istorikas Tomas Vaiseta.

Blogo oro atveju kino peržiūros vyks: filmai bus rodomi šalia renginių erdvių esančiuose projekto partnerių pastatuose. Organizatoriai ragina šilčiau apsirengti ir atkeliauti kartu su kaimynais, aplinkiniais ar tiesiog keturkoju draugu.

GALERIJA

  • Lietuviško kino vakarai budins miegamuosius rajonus
  • Lietuviško kino vakarai budins miegamuosius rajonus
  • Lietuviško kino vakarai budins miegamuosius rajonus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS