„Menų spaustuvėje“ – žaisminga šiuolaikinio cirko naktis | KaunoDiena.lt

„MENŲ SPAUSTUVĖJE“ – ŽAISMINGA ŠIUOLAIKINIO CIRKO NAKTIS

  • 0

„Menų spaustuvės“ festivalis „Naujojo cirko savaitgalis“ ir „Kultūros naktis“ vilniečius ir miesto svečius kviečia praleisti žaismingą cirko naktį. 

„Marcel et ses Drôles de Femmes“ yra prancūzų bei kataloniečių šiuolaikinio cirko kvartetas, kuris susibūrė cirko mokykloje „École Nationale des Arts du Cirque in Rosny-Sous-Bois“. „Miss Dolly“ – tai komiškas oro akrobatikos šou su burleskos ir vesterno elementais. 35 minučių trukmės pasirodymas nustebins ir išlaisvins vaizduotę. Prarastos meilės istoriją pasakoja keturių charizmatiškų artistų kūnai, kurie grumiasi su materija, žmogaus galimybėmis bei valia. Pasirodymas kupinas humoro elementų ir nevaržomų emocijų. 2008 m. įkurtą cirko trupę „Race Horse Company“ domina inovatyvūs pasirodymai ir mobilumas.

Performansas „Motosikai“ yra kilnojamas ir linksmas cirko pasirodymas, pelnęs žiūrovų simpatijas visoje Europoje. Žiūrovus pasitinka kelioninis autobusiukas su trimis cirko artistais, subtiliu humoru, akrobatikos numeriais ir begale staigmenų.

„Skelbimo Klaida“ – Indrės Lencevičiūtės mono spektaklis. Tai ne tik jauno menininko debiutas. Tai drauge ir klounados spektaklio debiutas Lietuvoje. Vakarų Europoje, JAV bei kitose šalyse profesionali klounada jau prieš daugybę dešimtmečių išėjo iš cirko palapinių ir persikėlė į profesionalias scenas bei ekranus. Lietuviams pažįstami tokie klounai kaip Slava Poluninas, Jurijus Nikulinas, Charlie Chaplinas – ir tai labai nedidelė dalis visame pasaulyje puikiai žinomų šios profesijos atstovų. Lietuvoje klounada tik pradėjo žengti pirmuosius žingsnius.

„Klounas nėra išimtinai vaikiškas personažas, klounai esame mes visi“, – sako spektaklio autorė I. Lencevičiūtė, aktorės karjerą pradėjusi Vido Bareikio režisuotuose „No Theatre“ spektakliuose, o pastaruosius kelis metus intensyviai dalyvaujanti Gydytojų klounų veikloje bei edukacinėje programoje.

Klaida – Lietuvoje gyvenanti emigrantė, atvykusi „iš šalies“. Puikias valytojos pareigas užimanti 35-erių metų moteris (atrodanti kaip 29-erių), valganti medų, bet išliekanti liekna, tikisi pagaliau susirasti vyrą. Ir tam ji pasiryžusi atskleisti visus savo privalumus. Bei trūkumus.

Programa:

18:00–19:00 val. Menų spaustuvės kiemas – žongliravimo įrankių gamiminas su Edgaru ir Mantu (Šiuolaikinė cirko trupė „Antigravitacija“, Lietuva)

19:00–19:40 val. Menų spaustuvės kiemas – „Miss Dolly“ („Cie Marcel et ses Drôles de Femmes“, Prancūzija)

19:40–20:00 val. Menų spaustuvės kiemas – žongliravimo pamoka (Šiuolaikinė cirko trupė „Antigravitacija“)

20:00–20:40 val. Kišeninė salė – „Skelbimo Klaida“ (Indrė Lencevičiūtė, Lietuva)

20:30–21:00 val. Menų spaustuvės kiemas – žongliravimo pamoka(Šiuolaikinė cirko trupė „Antigravitacija“)

21:00–21:40 val. Menų spaustuvės kiemas – „Miss Dolly“ („Cie Marcel et ses Drôles de Femmes“, Prancūzija)

21:40–22:05 val. Menų spaustuvės kiemas – performansas „Nuobodžios svajonės“ (Šiuolaikinė cirko trupė „Antigravitacija“)

22:00–22:45 val. Menų spaustuvės/Vilniaus dailės akademijos kiemas – „Motosikai“ („Race Horse Company“, Suomija)

23:00–23:40 val. Kišeninė salė – „Skelbimo Klaida“ (Indrė Lencevičiūtė, Lietuva)

23:00–00:00 val. Menų spaustuvės Juodoji salė – akrobatinė joga su Ieva (Šiuolaikinė cirko trupė „Antigravitacija“)

23:00–23:30 val. Menų spaustuvės kiemas – žongliravimo pamoka (Šiuolaikinė cirko trupė „Antigravitacija“)

00:00–00:15 val. Menų spaustuvės Juodoji salė – „Vidurnakčio byla“ eskizas („Taigi Cirkas“ Konstantin Kosovec, Elena Nechiperenko, Jūra Elena Šedytė, Lietuva)

00:15–00:45 val. Menų spaustuvės kiemas Gyvos muzikos ir šokių su ugnimi improvizacija (Šiuolaikinė cirko trupė „Antigravitacija“)

00:45–01:00 val. Menų spaustuvės Juodoji salė – „Vidurnakčio byla“ eskizas („Taigi Cirkas“ Konstantin Kosovec, Elena Nechiperenko, Jūra Elena Šedytė, Lietuva)

01:00–01:45 val. Menų spaustuvės/Vilniaus dailės akademijos kiemas – „Motosikai“ („Race Horse Company“, Suomija) 

Visi renginiai nemokami.

GALERIJA

  • „Menų spaustuvėje“ – žaisminga šiuolaikinio cirko naktis
  • „Menų spaustuvėje“ – žaisminga šiuolaikinio cirko naktis
  • „Menų spaustuvėje“ – žaisminga šiuolaikinio cirko naktis
S. Armengolio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS