„Vasaros terasoje“ – nemokamas Giedrės ir L. Adomaičio koncertas | KaunoDiena.lt

„VASAROS TERASOJE“ – NEMOKAMAS GIEDRĖS IR L. ADOMAIČIO KONCERTAS

  • 0

Šį ketvirtadienį į sostinės „Vasaros terasos“ sceną grįžta puikiai pažįstami ir bene ryškiausi pastarojo dešimtmečio Lietuvos scenos vardai. Čia savo pasirodymus surengs Giedrė Kilčiauskienė bei ilgametis jos scenos partneris ir ištikimas draugas Linas Adomaitis. Jau patvirtinta ir aišku, kad šio vakaro koncerto metu Giedrė ir Linas vėl uždainuos kartu.

„Labai džiaugiuosi, jog ir vėl galėsiu kartu dainuoti su Giedre. Tai itin didelis ir reikšmingas įvykis. Praėjo labai daug laiko, kada paskutinį kartą lipau į sceną su Giedre. Planuojame atlikti keletą mūsų bendrų kūrinių ir taip visus „Vasaros terasos“ lankytojus užkrauti maksimaliai gera energija, pasidalinti emocijomis, vasaros įspūdžiais ir jumoru“, - kalbėjo Linas Adomaitis.

Praėjusį savaitgalį Linas Adomaitis kaip ir dauguma Lietuvos atlikėjų apsilankė Rumšiškėse. Čia vykusio vasaros festivalio „Granatos Live“ scenoje Linas surengė itin audringą ir nepamirštamą pasirodymą. Užkulisiuose buvo kalbama, kad jau legendinę Lino Adomaičio grupės „L+” dainą „Ar tu ją matei“ dainavo kone visos Rumšiškės. Mokytojų namų kiemelio scenoje Linas atliks akustinę savo programą, jam talkins gitaristas Andrius Murencevas – Paco.

Pagrindinė vakaro viešnia Giedrė – žinoma atlikėja, puiki vokalo mokytoja, mylima ir mylinti mama. Ištįsa melomanų karta užaugo su „Pieno Lazeriais“ ir „Empti“ muzika. Ta karta puikiai pažįsta Giedrę ir jos balsą, be kurio abi šios grupės sunkiai įsivaizduojamos. Dabar ta pati karta seka sėkmingą Giedrės solinė karjerą. Publikos liaupsės ir kritikų pagyros, krūva koncertų, terasų ir vasaros festivalių, du sėkmingai išleisti ir savo jėgomis įrašyti solo albumai papuoštų bet kurio atlikėjo biografiją.

Giedrės muzikoje nėra efektų, nėra jokio pertekliaus. Tik grynas, švarus Giedrės balsas, klausymo verti žodžiai ir ta pakili nuotaika, visada įsitaisanti jos koncertuose. Kiekvienas Giedrės kūrinys – savarankiškas patyrimas ir malonumas ausiai. Jos dainos gali pakelti rankas aukštyn, tačiau gali ir jas paskatinti apsikabint mylimą žmogų šalia.

Tai bus septintasis iš dešimties suplanuotų „Kalnapilis. Vasaros susitikimai su...“ serijos koncertų šią vasarą. Lig šiol „Vasaros terasoje“ savo pasirodymus jau surengė grupės „Bix“, „Freaks On Floor“, „Keymono“, „Soul Moustache“, „Beissoul & Einius“, „Golden Parazyth“, „Despotin Fam“, „Garbanotas Bosistas“, „Colours of Bubbles“, „G&G Sindikatas” ir „Dee & Kamy”.

Šią vasarą Mokytojų namų kiemelyje įvyks dar trys vienas už kitą skambesni šios serijos koncertai. Jau aiškūs ir patvirtinti grupių „Skamp”, „Proper Heat”, „Fusedmarc” ir kitų originalių bei geidžiamų lietuvių atlikėjų koncertai.

Renginys į „Vasaros terasą“ kviečia užsukti be bilietų – visi šios serijos koncertai nemokami. Belieka tik ateiti. Renginio pradžia – 19 val. Po koncerto „Vasaros terasos“ ketvirtadienį pratęs didžėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS