Vilniuje prasideda festivalis „Sostinės dienos“ | KaunoDiena.lt

VILNIUJE PRASIDEDA FESTIVALIS „SOSTINĖS DIENOS“

  • 0

Vilniuje penktadienį prasideda tris dienas truksiantis festivalis „Sostinės dienos“.

Festivalis, anot organizatorių, miestiečiams ir svečiams siūlys muzikinių renginių, pramogų ir parodų.

Šia proga rengiama 24 vėliavų paroda iš Ukmergės Meno mokyklos mokinių pagal šiai progai sukurtus jų piešinius.

Pasak šio projekto kuratoriaus, Vilniaus dailės akademijos dėstytojo ir Ukmergės meno mokyklos mokytojo Česlovo Lukensko, Vilniui skirtos vėliavos sukurtos iš daugiau nei 50 pateiktų piešinių.

„Vėliavą sukurti yra gan sudėtinga, tai daryti reikia laikantis heraldikos taisyklių. Mokinių buvo paprašyta nupiešti Vilnių taip, kaip jie jį mato ir pasakyta, kad jų piešiniai bus panaudoti vėliavų gamybai“, – sakė Č. Lukenskas.

Paroda „Dovana Vilniui“ papuoš ir Užupį, šalia Dailės akademijos naujųjų rūmų esantį Fluxus tiltą.

Dar vienas jubiliejui skirtas renginys vyks šalia Karaliaus Mindaugo paminklo esančioje ekspozicinėje erdvėje „Paviljonas: Vilnius prieš 200 metų“.

Čia bus galima iš arti pamatyti XIX amžiaus vilniečius ir miestą, pasiklausyti pasakojimo apie tuometinį Vilnių, patyrinėti anų laikų miesto maketą. Pasiskirsčius į komandas, burtų keliu išsitraukus individualų kiekvienos komandos maršrutą Vilniaus senamiestyje, bus galima leistis į kelionę su užduotimis.

Šis renginys prie Lietuvos nacionalinio muziejaus vyks šeštadienio popietę.

Kaip praneša organizatoriai, „Sostinės dienos“ kviečia aplankyti „Gero maisto krantą“, įsikūrusį Neries krantinėje prie Baltojo tilto.

Ant Neries upės vandens įrengtoje scenoje „Atspindžiai“ nuo penktadienio pavakarės iki sekmadienio vakaro koncertuos įvairių muzikos stilių atstovai.

Penktadienio vakarą Katedros aikštėje vyks grupės „BrainStorm“ iš Latvijos ir lietuvių jaunimo roko grupės „jautì“ koncertai.

Didžiojoje pievoje šalia Baltojo tilto bus įrengtas pramogų parkas vaikams ir šeimoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS