Vilniuje vyks spalvingas Užupio Venecijos karnavalas | KaunoDiena.lt

VILNIUJE VYKS SPALVINGAS UŽUPIO VENECIJOS KARNAVALAS

  • 2

Birželio 5-7 dienomis sostinė alsuos itališka kultūra ir visą savaitgalį kvies Lietuvos gyventojus pasimėgauti tikromis atostogomis Italijoje visai čia pat – Vilniuje. Šventės metu šalia sostinės centro įsikūręs Užupio rajonas virs tikru Venecijos karnavalu ir pažers lankytojams dar neregėtų spalvų bei pramogų.

„Idėja karnavalui kilo labai spontaniškai. Venecijos karnavalas mums įstrigo kaip itin ryškus Italijos vaizdinys, todėl panorome tą ryškumą atnešti į Vilnių, kad kultūra, teatras ir muzika atgytų gatvės erdvėje. Kad ši vasara, ypač po sukrėtimų, kurie įvyko pavasarį, būtų aktyvi“, – sako Kotryna Žilinskaitė, Venecijos karnavalą Užupyje sukursiančios menų organizacijos „Užiateka“ vadovė.

Griausmingasis itališkas Venecijos karnavalas į Užupį lankytojus pakvies šeštadienio pavakarę. Tądien po atviru dangumi praeivius linksmins paslaptingi, ryškiais kostiumais ir tradicinėmis Venecijos kaukėmis pasidabinę personažai, pasirodymais džiugins šiuolaikinis cirkas ir „La Commedia dell’Arte“, o Užupio gatvėse skambės gyvos kamerinės muzikos koncertai.

„Tai bus kostiumų, ryškių apdarų, meno ir muzikos kupinas renginys“, – pasakoja K. Žilinskaitė.

Netrūks ir kitų pramogų

Visi norintys lankytojai turės galimybę susikurti savo Venecijos karnavalo kaukę ir jungtis prie linksmybių. Vėliau tą patį šeštadienio vakarą restoranas „Užupio picerija“ kvies paskanauti tikros itališkos picos ir skambant itališko džiazo bei fanko muzikai šokti po žvaigždėtu dangumi vakarėlyje „Musica di carnevale per amici e amore“.

Šventė vyks ne tik Užupyje – mieste veiks septynios kultūros, pramogų, renginių erdvės, restoranai kvies vaišintis tradiciniais itališkais patiekalais, vyks jaukūs koncertai, netradicinės parodos bei ekskursijos, sugrįš lankytojų pamėgti tradiciniai renginiai – „Gatvės muzikos diena“ bei „Diner en Blanc“. Detali renginio programa skelbiama svetainėje www.atostogosvilniuje.lt.

Kelionės po pasaulį Vilniuje tęsis visą vasarą

Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus turizmo ir verslo agentūros „Go Vilnius“ paskelbta atostogų Vilniuje kampanija kviečia lietuvius apkeliauti pasaulį per septynis savaitgalius. Kas antrą vasaros savaitgalį nuo birželio 5-osios Vilnius virs vis kita šalimi. Egzotiškų atostogų nuotaiką mieste kurs septynių keliautojų itin pamėgtų šalių kultūros – pradedant Italija, tuomet Indija, JAV, Prancūzija, Ispanija, Vokietija ir Japonija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Grįžk

Šiandien aš ten ateisiu. Putlutė, su moteriškom šlaunym, natūralios krūtys..... Blakstienos ne nusiima, antakiai savi, ne nupiešti, lūpytės nepripumpuotos.... Mano grožio negalima nepastebėti

Vilnius - negražiausių pasauly mergaičių miestas

Niekur nemačiau tiek daug itin negražių, paliegusių mergaičių vienoje vietoje kaip Vilniuje, moterys taip pat prastai atrodo, su kibiro dydžio veidais, liesomis it degtukai kojikėmis, plokščiais pasturgaliais, dažna su silikonine krūtine, nuo botokso sutinusia mordike. Ką jau ten karnavalai, žmones šiurpinti paliegusiomis, bjauriomis mergiotėmis, kurios pačios primoka, pačios išgert nuperka, bet jų niekas nenori ir su priemoka. Kodėl jų tiek daug negabių, bjaurių, pasiligojusių? Gal kaltas ilgametis pasirinkimas nevykusią dukrą vilnietę išleisti už vyro už bet ko, kas tik ima tokią baisūnę ir primokėti itin nemažai, kad nepabėgtų, kai pamato, kokie dar labiau nevykę vaikai po to gimsta? Santuokos iš išskaičivimo, tarp narkomanų, paliegėlių,negražių, išdžiūvusių duoda vėl naują kartą dar labiau negražių, nesveikų, negabių. Kokios dar šventės? Užmovei tokioms maišą, užmaskavai į srutų kubilus panašius paliegusius kūnus, ir viskas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS