Ar reikia ardyti Lukiškių aikštę dėl partizanų bunkerio memorialo? | KaunoDiena.lt

AR REIKIA ARDYTI LUKIŠKIŲ AIKŠTĘ DĖL PARTIZANŲ BUNKERIO MEMORIALO?

  • 26

Skulptorius Andrius Labašauskas sako baigęs rengti sostinės Lukiškių aikštėje turinčio atsirasti partizanų bunkerį primenančio memorialo „Laisvės kalva“ skulptūrinį maketą, pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Vilniaus miesto architektas Mindaugas Pakalnis tikina, kad maketą birželio pradžioje vertins ekspertų komisija. Tačiau jis abejoja, ar dėl skulptūros verta ardyti sutvarkytą Lukiškių aikštę, ir svarsto diskutuoti su „Laisvės kalvos“ autoriumi, kaip galėtų keistis skulptūros vaizdinys.

„Dabar aikštė yra pabaigta, sudėti visuomenės pinigai, vėl ją ardyt... Mano supratimu, procesas tiek užtruko, kad dabar gali būti kvestionuojamas reikalingumas toje vietoje viską ardyti“, – teigė M. Pakalnis.

A. Labašauskas sakė, kad šiuo klausimu yra linkęs ieškoti kompromiso – kad nebūtų keičiama nei „Laisvės kalva“, nei ardoma aikštės danga.

Kultūros ministerijos ir Šiuolaikinio meno centro skelbtą memorialo Lukiškių aikštėje konkursą A. Labašausko projektas laimėjo 2017 metų rudenį, tačiau kito projekto – Vyčio memorialo – autoriai dėl atrankos rezultatų bylinėjasi teismuose.

GALERIJA

  • Skulptorius Andrius Labašauskas sako baigęs rengti sostinės Lukiškių aikštėje turinčio atsirasti partizanų bunkerį primenančio memorialo „Laisvės kalva“ skulptūrinį maketą
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Ostapas Benderis:

Kolega, iš jūsų mums visiems tik mokytis! Mano pagarba - jūsų kvalifikacija neprilygstama! („А я так вижу!”)

Almantas

Būtinai viska išardom ir 20 metu sprendžiam ir vėl statom juk mes turtingi Vilniečiai ,o visa Lietuva susimes ar gaila .

geri

komentarai tik pridursiu kad jie ne beprociai o pinigu plovejai o beprociai tie kurie jems pataikaudam blokuoja komentarus nezinau ka jie gauna uz tai bet tai moraliniai menkystos.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS