Britų „The Guardian“ paskelbė 10 įdomiausių Vilniaus vietų | KaunoDiena.lt

BRITŲ „THE GUARDIAN“ PASKELBĖ 10 ĮDOMIAUSIŲ VILNIAUS VIETŲ

Vieno skaitomiausių britų dienraščio „The Guardian“ interneto svetainėje – dėmesys Lietuvai.

Jame skelbiamas tekstas, kuriame pristatoma dešimt įdomiausių vietų Vilniuje. Šiuos pasiūlymus svetainės skaitytojams parengė meno istorikė, populiarių istorinių romanų „Silva Rerum“ autorė Kristina Sabaliauskaitė.

Trumpai pristatydama Vilniaus istoriją nuo miesto įkūrimo 1323-iaisiais, išskirdama sostinės daugiakultūriškumą, iki Abiejų Tautų Respublikos metų ir ištrūkimo iš Sovietų Sąjungos gniaužtų, rašytoja primena ir žaismingą neseniai garsiai nuskambėjusią studentų kurtą Vilniaus reklamą, kurioje teigiama: „Niekas nežino, kur tai yra, bet kai tai randi – tai yra nuostabu. Vilnius – Europos G taškas.“

Pristatydama Vilnių ne kaip Rytų Europos miestą, o kaip Šiaurės Europos–Baltijos regiono šalies sostinę, teksto autorė pateikia 10 įdomiausių Lietuvos sostinės vietų, tarp kurių ir istoriniai–kultūriniai objektai, ir restoranai bei vietos, kur galima apsistoti.

Neišskiriant eiliškumo, tarp įdomiausių sostinės objektų ir vietų įvardijama Užupio Respublika, Nacionalinė dailės galerija, „Stiklių“ ir „Gastronomikos“ restoranai, Aušros Vartai, Šv. Jonų bažnyčia, Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia, Okupacijų ir laisvės kovų muziejus, Kongresų rūmai, kuriuose rengiami „Vilnius City Opera“ spektakliai, Vilniaus universiteto Botanikos sodas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS