Psichiatras D. Pūras: Vaiko raidos centras merdėja | KaunoDiena.lt

PSICHIATRAS D. PŪRAS: VAIKO RAIDOS CENTRAS MERDĖJA

Vaikų psichikos sveikatos priežiūra Lietuvoje palikta likimo valiai, todėl būtina skubiai imtis priemonių šiai problemai spręsti, teigia vaikų psichiatras Dainius Pūras.

„Visų pirma sveikatos apsauga turi investuoti ne tik į aparatus už kelis milijonus eurų, o ir į šitą sritį, nes būtent šiai sričiai per visą Lietuvą skiriama tiek lėšų, kiek kainuoja vienas aparatas“, – aiškina D. Pūras.

Jis pasakoja, kad Vaiko raidos centras buvo įkurtas 1990 m. „[Jis buvo įkurtas,] kad nuo nulio būtų kurios modernios paslaugos. Tačiau viskas baigėsi tuo, kad Vaiko raidos centras pats merdėja, jį atsisakoma priimti į Vilniaus universiteto vaikų ligoninę. Reikia tikėtis, kad bent trys ministerijos ir Vyriausybė pirmą kartą per 25 metus imsis sisteminių permainų“, – viliasi D. Pūras, pridurdamas, kad problemų nebegalima stumdyti ir dangstyti, jas reikia spręsti.

Vilniaus vaiko raidos centras vienintelis Lietuvoje teikia kompleksinį gydymą vaikams, turintiems raidos ir elgesio sutrikimų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vyksta į Vilniaus vaiko raidos centrą aiškintis, kodėl jo paslaugos tapo sunkiai prieinamos. Žvėryno mikrorajone įsikūręs centras yra avarinės būklės, o prieš trejus metus Santariškėse planuoto pastatyti naujo pastato iki šiol nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Che

Nieko prieš senjorus neturiu, bet nusipelnėte, tikrai nusipelnėte - ką sukūrėte, tą ir turite, užsidirbote tai jau tikrai garbingai senatvei - tai "auklėjote" savo vaikus, kad kekvienas dabar savo senatvei už dyka kaip ir iš pamestų sužalotų šuniukų prieglaudos su sutrikimais įvairiais galėsite gauti kad ir po 10-20 anūkėlių - kokių tik širdis geidžia: geltona oda ir mažo ūgio idiotų, su roplio uodega ir žmogaus galva...su šuns uopdega ir juodaodžio likusia kūno dalimi - IR VISI JIE BUS JŪSŲ TIKRI ANŪKAI ČIA JUMS "GRAŽIAI" IŠAUKLĖTI SŪNELIAI IR DUKRELĖS padovanojo jūsų garbingai senatvei, visi anūkėliai gerai mokės žody "keš"...pensijų jau nebelūkuriuokite paims anūkėliai, ramiai pradėkite įsikūrinėti gyvenimui tiesiog konteineriuose, nes praskolinta ir jūsų suvalgyta Lietuva už pensijos jūsų, oi, kiek atsieina šaliai, taigi gyvensite konteineriuose, ten jūsų anūkėliai sumes, kas atliks patvarkus jūsų pensijas, o patys gyvens jūsų esamuose kol kas dar nepraskolintuose butuose,namukuos

SigisM

Reikėtų pagalvoti ne tik apie pastatus, bet naujų specialistų įtraukimą į komandą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS