Dailės muziejaus vadovo konkursą laimėjo Seimo narys A. Gelūnas | KaunoDiena.lt

DAILĖS MUZIEJAUS VADOVO KONKURSĄ LAIMĖJO SEIMO NARYS A. GELŪNAS

Lietuvos dailės muziejaus vadovo konkursą laimėjo parlamentaras, buvęs kultūros ministras liberalas Arūnas Gelūnas.

Tai BNS patvirtino Kultūros ministerijos atstovė spaudai Jana Mikulevič.

Iš viso konkurse dalyvavo trys kandidatai.

A. Gelūnas pakeis 40 metų šiose pareigose buvusį Romualdą Budrį.

Atrankos komisijai pirmininkavo kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Humanitarinių mokslų daktaras A. Gelūnas į Seimą išrinktas 2016-aisiais su Liberalų sąjūdžio sąrašu. Seime jis priklauso opozicinei Liberalų sąjūdžio frakcijai, dabar dirba Švietimo ir mokslo komitete, yra Seimo Europos reikalų komiteto vicepirmininkas.

2012–2016 metais A. Gelūnas buvo Lietuvos ambasadoriumi nuolatinėje atstovybėje prie UNESCO, Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje 2010-2012 metais dirbo  kultūros ministru. Prieš tai du dešimtmečius dėstė ir dirbo Vilniaus dailės akademijoje.

A. Gelūnas pradės eiti pareigas po teisėsaugos institucijų vertinimo.

Lietuvos dailės muziejaus vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

A. Gelūnas: grįžtu namo

Dailės muziejaus konkursą laimėjęs parlamentaras liberalas Arūnas Gelūnas sako, kad politinis darbas buvo pakankamai „įdomus ir dinamiškas“, bet neleido realizuoti sukauptos patirties ir žinių.

Jis BNS sako, jog džiaugiasi „grįžtantis namo“.

„Nemanau, kad buvau ryškiai užsirekomendavęs politinis lyderis, negalvoju, kad tos kompetencijos ir patirtis, kurias per gyvenimą sukaupiau, labiausiai realizavosi politikoje, Seime. Manau, kad šiose dabartinėse pareigose aš grįžtu namo, į kultūrą, į sau gerai pažįstamą pasaulį ir čia galėsiu didesniąja dalimi realizuoti tai, ką sugebu, ko mokiausi daug metų“, – BNS sakė A. Gelūnas.

Politikas sako suprantantis, kad pagrindinis iššūkis ir konkurentas muziejui bus „įsigalinti elektroninė, ekraninė kultūra“, todėl privilioti žmones į muziejus tampa sudėtingiau.

Jis pabrėžia, kad tam reikalingi nauji, modernūs komunikacijos būdai, į kuriuos gręžiasi pasaulio muziejai: skaitmeninės technologijos, moderni komunikacija, mobiliosios programėlės išmaniuosiuose telefonuose, filmuoti reportažai.

„Manau, kad Lietuvos muziejai turi fantastiškų kūrinių – tiek dailės, tiek kitų sričių muziejai. Bet iškomunikuoti tai moderniais būdais, ypač jaunesniam žiūrovui, yra iššūkis, laukiantis ateityje. Mano pastangos bus nukreiptos labai didele dalimi į tai, kad žiūrovas būtų ne prarastas, o jam būtų atverti tie lobynai, ta tapatybės dalis atspindėta“, – sakė konkurso laimėtojas.

Jis artimiausiu metu žada informuoti apie naujas pareigas Seimo kanceliariją ir kolegas – pradėjęs vadovauti muziejui jis turėtų automatiškai netekti Seimo nario mandato.

51-erių A. Gelūną kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko vadovaujama atrankos komisija trečiadienį pripažino pasirodžius geriausiai iš trijų konkurse dalyvavusių kandidatų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

hau

Liberalų negalima prileisti prie viešojo gėrio reikalų tvarkymo. Šakės kultūrai.

Siaubas

Siaubas baisus parsidavėlis

TAIGI

PUIKU.TIKRAS INTELEKTUALAS.TOKS BŪTŲ PUIKUS PREZIDENTAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS