Dėl arbitražo bylos finansavimo – Antikorupcijos komisijos tyrimas | KaunoDiena.lt

DĖL ARBITRAŽO BYLOS FINANSAVIMO – ANTIKORUPCIJOS KOMISIJOS TYRIMAS

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybės Antikorupcijos komisija pradėjo tyrimą dėl Stokholmo arbitražo bylos finansavimo sutarties teisėtumo ir skaidrumo.

Šią sutartį pasirašė Vilniaus miesto savivaldybė, AB „Vilniaus šilumos tinklai“, rizikos fondas „PI“ ir advokatų kontoros „TGS Baltic“ ir „Shearman & Sterling“.

Antikorupcijos komisija nutarė pradėti tyrimą bei kreiptis į prokuratūrą, Vilniaus miesto savivaldybės administraciją ir AB „Vilniaus šilumos tinklai“ su klausimais, ar finansavimo sutartis atitinka tarybos sprendimu nustatytą finansavimo tvarką.

Antikorupcijos komisija gavo skundą, kuriame nurodoma, kad daugiau kaip 20 mln. eurų numatyta sėkmės mokesčio mokėjimo tvarka neatitinka 2019-01-23 tarybos sprendimo, kuris nustatė arbitražo bylos finansavimo principus.

„Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis informavo tarybą, kad Generalinė prokuratūra 2019-08-26 kreipėsi į merą Remigijų Šimašių su paklausimu dėl finansavimo susitarimo atitikimo tarybos sprendimui. Gavus atsakymus į pateiktus klausimus komisija turės galutinai išnagrinėti pateiktą skundą bei priimti sprendimą“, – teigė Vilniaus miesto savivalsybės Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vydūnas Sadauskas.

Vilniaus valdžiai tarptautiniame arbitraže bylinėjantis su Prancūzijos energetikos įmone „Veolia“ dėl investicijų į šilumos ūkį. Bendra ieškinio suma viršija 350 mln. eurų.

Ginčas kilo dėl 2002–2017 metų įmonės investicijų į Vilniaus šilumos ūkį. Savivaldybė ir jos įmonė Vilniaus šilumos tinklai siekia prisiteisti per 400 mln. eurų. „Veolia“ teigia, kad žalą dėl neteisėtų valdžios veiksmų patyrė ji ir reikalauja atlyginti 22 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS