Donoro širdis iš Kauno į Vilnių atvežta per 61 minutę | KaunoDiena.lt

DONORO ŠIRDIS IŠ KAUNO Į VILNIŲ ATVEŽTA PER 61 MINUTĘ

  • 6

Lydint policijai, antradienį iš Kauno į Vilnių buvo atgabenta transplantacijai skirta donoro širdis. Ji buvo pristatyta per 61 minutę, įveikus kiek daugiau nei šimto kilometrų atstumą tarp dviejų didžiausių Lietuvos miestų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai buvo skubiai iškviesti į pagalbą Lietuvos transplantacijos biurui. Iš Kauno klinikų į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas turėjo būti nedelsiant pristatyta transplantacijai skirta donoro širdis.

Iš būstinės sostinėje pareigūnai skubiai atvyko į Kauną, kur turėjo padėti greitosios medicinos pagalbos automobiliui pristatyti donoro širdį, užtikrinti eismo saugumą ir netrukdomą transplantacijai skirto organo gabenimą.

Kaip skelbia policija, 15.27 val. greitosios medicinos pagalbos automobilis, lydimas pareigūnų patrulinio automobilio, pajudėjo iš Kauno klinikų Vilniaus link. Pareigūnams, turintiems užtikrinti netrukdomą medikų automobilio važiavimą, reikėjo ne tik saugiai bet ir greitai, optimaliausia – per vieną valandą, atvykti į sostinę.

Iš Kauno du specialieji automobiliai, medikai ir policijos pareigūnai, išvyko be rimtesnių nesklandumų – spūsčių metui dar neprasidėjus tik keliose vietose ne itin atidūs vairuotojai kiek užtruko praleisti kaukiančiomis sirenomis dėmesį atkreipiančius pareigūnus. Greitkelyje iš Kauno į Vilnių eskortas taip pat lėkė pakankamai sklandžiai, nemenku iššūkiu tapo nepalankus oras, prasidėjęs lietus.

Rimtesnis išbandymas tapo eismas Vilniuje – važiavimas sostinės gatvėmis nebuvo itin sklandus, o eismą apsunkino ir prasidėjęs spūsčių metas.

Kai kuriems vairuotojams nei greitosios medicinos pagalbos automobilis, nei policijos pareigūnų automobilis, lekiantys su sirenomis ir įjungtais švyturėliais, nebuvo priežastis pasitraukti iš darbo dienos pabaigoje susikaupusio transporto srauto. Pareigūnams vis dažniau teko per garsiakalbius prašyti automobilių vairuotojų pasitraukti ir praleisti specialiųjų tarnybų automobilius.

„Panašu, kad kai kurie vairuotojai nei greitosios medicinos pagalbos automobilio, nei policijos pareigūnų tarnybinio automobilio, nei garsios sirenos ir ryškiai žybsinčių švyturėlių nepastebi“, – teigia policija.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad vairuotojai privalo praleisti specialiąsias transporto priemones su įjungtais švyturėliais ir garso signalais, o nevykdantiems pareigos, gali būti skirta bauda.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tomas

Nu cirkai per valanda su svyturliais maziau autostradoj vaziavo nei leistina :D

re

Šiaipjau tokioms reikmėms reikėtų mediakopterio-kaip Vokietijoje.

aaa

Gal kas nors žino kaip praleisti privažiuojantį spec. transportą su įjungtais raudonais ir mėlynais švyturėliais? Iš pateikto video panašu kad trauktis prie dešiniojo kelkraščio pavojinga. O gal čia eilinis KET nesilaikymas, kaip policija apvažiuoja kliūtį dešiniąja puse?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS