Draudimų rūkyti sąrašą sostinėje papildys dar viena vieta | KaunoDiena.lt

DRAUDIMŲ RŪKYTI SĄRAŠĄ SOSTINĖJE PAPILDYS DAR VIENA VIETA

Vilniaus miesto savivaldybė svarstys papildyti draudimų rūkyti sąrašą vaikų žaidimo aikštelėmis.

„Šiuo metu yra draudimas rūkyti Sereikiškių parke, Vinco Kudirkos aikštėje. Siūlome tarybai papildomai numatyti draudimą rūkyti Žemaitės skvere ir visose Vilniaus vaikų žaidimų aikštelėse“, – BNS sakė savivaldybės Administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Leperskas.

Argumentas paprastas: kad vaikų žaidimų aikštelėse vaikai nematytų blogo pavyzdžio ir nebūtų priversti kvėpuoti tabako dūmais.

Taip pat numatyta drausti rūkyti greta Gedimino prospekto esančiame Žemaitės skvere, kur taip pat įrengta žaidimų aikštelė.

„Argumentas paprastas: kad vaikų žaidimų aikštelėse vaikai nematytų blogo pavyzdžio ir nebūtų priversti kvėpuoti tabako dūmais. Žemaitės skvere taip pat yra įrengta žaidimo aikštelė. Savivaldybė, jei taryba pritars, mėgins mažinti rūkymo poveikį tiek nepilnamečiams, tiek ir šiaip visuomenei“, – sakė jis.

Be minėtų draudimų rūkyti taip pat negalima visuose sostinės viešojo transporto laukimo paviljonuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

T

Jei tokie padugnes ruko kaip sita nuotraukoje tai reik duoti i snuki uz rukyma kodel kai kuriuos konyroliuoja ir jie tsip nedaro

Vilnius

Įdomu, kas kontroliuja tuos rūkančius neleistinose vietose. Gyvenu centre, kasdien kažkas rūko Kudirkos a. Man negaila, tiesiog smalsu. Kam tie draudimai, jeigu niekas jų nepaiso.

R

Žemaitės skveras sutvarkytas, įrengta vaikų žaidimo aikštelė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS