E. Misiūnas: Vyriausybė nesitraukia iš Nacionalinio stadiono projekto | KaunoDiena.lt

E. MISIŪNAS: VYRIAUSYBĖ NESITRAUKIA IŠ NACIONALINIO STADIONO PROJEKTO

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sako, kad Vyriausybė neatsisako planų skirti valstybės biudžeto lėšas ir Europos Sąjungos (ES) paramą nacionaliniam stadionui Vilniuje, bet sostinės valdžiai gali tekti perskirstyti projektų lėšas.

Jo teigimu, Vyriausybei nerimą kelia tai, kad užsitęsus projekto įgyvendinimui, gali būti praleistas terminas – šio ES biudžeto lėšos turi būti panaudotos iki 2023 metų spalio.

Todėl, pasak ministro, savivaldybė galėtų lėšas į kompleksą, kuriame yra stadionas, nukreipti iš kitų projektų, o pastarieji būtų finansuojami ES lėšomis.

„Kol kas nėra plano perskirstyti tuos pinigus, mes kol kas jiems tą projektą paliekame. Jei jie pasirašo sutartis, mes susitariame, kad projekte tie pinigai kol kas lieka. Bet vistiek rizikas žiūrime, vertiname ir ieškome alternatyvų“, – BNS sakė E. Misiūnas.

Derybose su būsimu stadiono statytoju „Axis industries“ numatyta, kad kompleksas su stadionu kainuos 79,9 mln. eurų, valstybės dalis sudarys 36,5 mln., Europos Sąjungos parama – 33,5 mln. eurų.

„ES lėšoms įsisavinti numatytas aiškus terminas: projektas turi būti baigtas 2023 metų spalio 1 dieną, turi būti perkirptas kaspinas, atlikti visi finansavimai“, – paaiškino ministras.

Jis kartu su finansų ministru Viliumi Šapoka anksčiau antradienį viešame pareiškime paragino savivaldybę ieškoti finansavimo alternatyvų projektui.

Ministras BNS sakė situacija po to aptaręs ir su Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriumi Povilu Poderskiu.

„Alternatyvos reiškia tai, kad jei savivaldybė turi daug kitų projektų, ir jei savivaldybė atrastų galimybę iš kitų projektų nuimti savo lėšas ir perdėti jas į stadiono statybą, o mes savo ruožtu perskirstytume europines lėšas į tuos savivaldybių mažesnius projektus. Taigi, mes galime perdėti tuos pačius pinigus iš vienos kišenės į kitą praktiškai nieko nekeisdami. Bet tam riekia savivaldybės labai liberalaus, išradingo požiūrio, geranoriškumo ir lankstumo, kad jie norėtų tai daryti ir atrastų galimybę“, – aiškino E. Misiūnas.

E. Misiūnas sutinka, kad savivaldybei gali būti iššūkis rasti kitų vykdomų projektų, iš kurių būtų galima nukreipti minimus 33,5 mln. eurų stadionui.

„Bet sprendimų niekas nepriiminės nei šiandien, nei rytoj ar šią savaitę, tad dar yra laiko pagalvoti apie tai“, – sakė jis.

Vilniaus valdantieji galutinio pritarimo sutarties su „Axis industries“ projektui tikisi trečiadienį. R. Šimašius BNS teigė, kad gavus tarybos pritarimą, sutartis būtų pasirašoma dar vasarį ir projektas būtų spėtas įgyvendinti.

Pagal projektą, bendrovei su partneriais užbaigus statyti daugiafunkcį kompleksą su stadionu, visa suma būtų išmokėta per metus. Komplekse be stadiono dar būtų lengvosios atletikos aikštė, įvairios treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės, vaikų darželis, biblioteka.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o prie ko cia tu Misiunai ??

vyriausybe nesitraukia ...na tai cia ju sprendimas ,o ne kazkokio vidaus reikalu ministerio.... eik korumpuotus kysininkius ,variugas aferiugas ,ir bandiugas gaudyt ,priviso kaip pakerksnuciu prostitutes kusy ,o ne stadionais rupintis....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS