Eismo juostų dažams ir vėl pritrūko pinigų | KaunoDiena.lt

EISMO JUOSTŲ DAŽAMS IR VĖL PRITRŪKO PINIGŲ

Prieš du mėnesius prasidėję Kauno gatvių ženklinimo darbai nedžiugina miestiečių. Dalyje didžiųjų gatvių darbai dar neatlikti, kitose jie net nebus pradėti.

Sukelia chaosą gatvėje

„Sankryžose, kur intensyvus eismas, juostos yra nusitrynusios, todėl jose automobiliai juda chaotiškai, kyla daug avarinių situacijų“, – „Kauno dienai“ skundėsi Gediminas.

Kauniečiui trūko kantrybė, kai prieš keletą savaičių Savanorių pr. ir Žemaičių g. sankryžoje vos nepateko į avariją. Vairuotojas stengėsi važiuoti pagal gatvės juostas, kurios vos įžiūrimos, tačiau į jo automobilį vos neatsitrenkė kitos mašinos.

„Sankryža yra gana judri. Ne kartą čia teko matyti avarijas“, – pasakojo Gediminas.

Vairuotojas svarstė, kas būtų kaltas, jeigu avarija įvyktų dėl to, kad nesimato eismo juostų? Kas atlygintų automobiliui padarytą žalą?

Priminė apie kelio ženklus

Pasak Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Gintauto Degučio, vairuotojai patys privalo būti atidesni. „Jie turi vadovautis kelio ženklais, o horizontalus ženklinimas yra tiktai pagalbinis. Taip yra parašyta Kelių eismo taisyklėse“, – aiškino G.Degutis.

Paklaustas, kodėl ilgokai nebuvo paženklinta Savanorių pr. ir Žemaičių g. sankryža, G.Degutis tikino, kad buvo laukiama, kol bus baigti duobių lopymo darbai.

„Juk negalime nudažyti juostų, o po to remontuoti gatvę. Tuomet pinigai būtų išmesti į balą“, – teigė G.Degutis.

Transporto ir eismo organizavimo skyrius suderina ženklinimo schemas, o darbus atlieka rangovas – įmonė „Eismo juosta“. „Yra buvęs ne vienas atvejis, kai jie ne tiksliai nupiešia, tuomet darbininkai privalo ištaisyti klaidas“, – sakė pavaduotojas.

Trūksta pinigų

Gatvių ženklinimo darbams šiais metais skirta apie 400 tūkst. litų. Pusę šios sumos atriekė miesto savivaldybė, kitą dalį – Lietuvos automobilių kelių direkcija. Iš ES iš dalies finansuojamo projekto SMOOTH pėsčiųjų perėjoms ženklinti numatyti 38 tūkst. litų.

„Jeigu mums skirtų ir dvigubai daugiau pinigų, jų būtų per mažai, kad paženklintume visas gatves. Dėl per mažo finansavimo ženklinimo sulauks ne visos Kauno gatvės, o tik pagrindinės“, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas.

Kaip ir kasmet ypatingo dėmesio sulauks pėsčiųjų perėjos šalia mokyklų ir vaikų darželių

„Gatvėse, kuriose klojama nauja kelio danga – ženklinti naudojamas plastikas. Kitose gatvėse juostos dažomos“, – sakė G.Degutis.

Gatvių ženklinimo darbus planuojama atlikti iki rugpjūčio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

otto

Ką, Kaune ženklina gatves? Jau daug metų tai buvo daroma prieš pasningant. Kodėl taip anksti?

Rūta Zabielienė

Piliakalnio, Vaidoto gatvėse, po Panemunės tilto uždarymo pastovios avarinės situacijos dėl ištisinių skiriamųjų juostų ir ženklų draudžiančių lenkti avarinėse vietose, nebuvimo. Dabar dar vasarą, o kas bus rudeniop, kai transporto šioje gatvėje ženkliai padaugės? Garantuotai bus avarijų į valias.

alvydas

Kas Kaune darosi? Gatves tik centre remontuoja,linijos per kelias savaites nusitrina,duobės tik giliausios užmėtomos. Miesto pakraščiuose remontininkai keletą metų neužsuka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS